Живот на кантар - тема 2

• 36 663
  • 728
  •   1
Отговори
# 375
  • Някъде там
Горката.
Сега ми стана интересно, този който измисля игрите дали има и бегла представа какво прави и с кого го прави ?
И кои са изобщо мислителите на предаването.
Анита се преби, а тези затлъстели хора, при такова зверско натоварване, как им издържаха сърцата и ставите, не знам.

Ако наистина си решил да се погрижиш за здравето и вида си, ще ги дадеш тези пари, определено.
Говорехме, че здравословната храна е скъпа, но ето че не само тя е така. Редовни тренировки, прегледи, програми, лекари и диетолози, ако си решил да отслабваш с по-малко рискове и с професионална помощ, всичко това се добавя към храната и определено излиза по-скъпо.

Имало съвети от експертите на предаването в страницата.
https://svetatnazdraveto.bg/zhivot-na-kantar/derja-hjusein-hrana … Zw8aYW8_583ooQ14A

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 11:37 от daviz

# 376
Скъпо е да се отслабва, ама нима е по-евтино същите тези пари после да ги даваш за шепа хапчета, пак ще даваш по доктори, изследвания, а и има голяма вероятност рано да гушнеш букета. Така че, въпрос на приоритети.

# 377
То е скъпо и да ядеш толкова много. 😅

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 12:19 от Tanya Valcheva

# 378
Стига с това "гушване на букета", бе хора.
Що народ измря, здрав, прав, слаб. Недейте така. Слабия не е по презумпция здрав. Здрав би бил, ако не пие, не пуши, храни се балансирано, движи се, живее без стрес и напрежение и пак не е сигурно. Какво сте се вторачили в дебелите и че са пред умирачка. Много е грозно това, да ви кажа, много.

# 379
  • София
Джасте, права си, слабият не е здрав по презумпция, но за съжаление, дебелият, по презумпция, е болен. Затлъстяването е болест, водеща до други болести. 😔

Разбира се, че дебелите не са пред умирачка, но аз дебел столетник не съм видяла. Факт е, че килограмите повишават риска от ранна смърт. Имам случай в семейството, чичо ми си отиде преди да навърши 60. Нисък мъж, над 130кг беше. 😔
Нямаме друг в родата, който да си е отишъл толкова рано.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 12:22 от Илит

# 380
  • ПАЗАРДЖИК
Надявам се днес да отпадне Мария, но мисля, че отново червения отбор ще има по- малък напредък и ще е някой от тях. Ще заложа на Йорданка. Ако втори път е на елиминация, може и да не й простят

# 381
Грозно, красиво, фактите са си факти, никого не целя да обидя.

# 382
И аз мисля, че жена ще отпадне. И пак ми е странно само 300 грама на тоя зверски чанч. И при толкова килограми.

# 383
Точно затова Дериа наблегна на това, че не трябва да се избягва никаква храна. Тя визираше захарта. Защото не можеш да я отказваш до безкрай, все някой ден ще хапнеш и отказването после става още по-трудно. Човешкият мозък копнее за глюкоза и се измъчва когато го лишаваш. Но ако се почерпиш един шоколадов бонбон през деня или нещо въглехидратно преди тренировка, няма да се свърши света.

# 384
Захар има и в плодовете, има фурми, протеинови десерти...ама шоколадов бонбон нищо не правиш, ако искаш да сваляш и поддържаш кг. Има си полезни въглехидрати за балансирано хранене, шоколад поне традиционен не е сред тях.

# 385
Изгледах епизода,страхотен Ванко,въобще не знам защо са избрали Анита,никакъв подход няма към участниците.
Много полезна беше консултацията с ендокринолога,не мога да повярвам че не са направени още преди старта на предаването и примерно да ги сравнят след месец.Бяха избрали по фрапантните случаи разбира се,не знам дали довечера ще покажат другите срещи с него.
Червените нямат никакъв шанс според мен,пак ще загубят.Само Мартин и Тошко са ми симпатични от тях.
Триста грама за седмица и на мен ми се вижда много малко,предполагам някой не е спазвал режима.

# 386
Анита е много странна,не я харесвам изобщо
Празен поглед и имам чувството че незнае какво прави там,не мисля че трябва дабе там
Ванко е топ,много дожре се справя

# 387
Направо шоколадовият бонбон ще ти саботира свалянето на килограми. Да бе да. Те щото фурмите, топени в захарен сироп и оваляни в олио, каквито са масовите по магазините, са много здравословен вариант на почерпка.

# 388
  • Плевен
Здравейте,до сега не съм писала,но ви чета редовно.Гледам и предаването.Извинявайте,но не мога да се съглася,че да се храниш здравословно е супер скъпо.За нас здравословно е домашна храна,в която знаеш какво има.Колко скъпо ще ти излезе домашна пилешка/свинска/телешка/рибена супа или яхния?Малко но качествено месо и повече зеленчуци,но сезонни такива.В България има достатъчно сезонни плодове и зеленчуци.Морков,картоф,лук една чушка и малко месце са достатъчни за домашна супа.Няма пържене или сгъстяване с брашно и най-важното -знаеш какво има в нея.Нямаш време ще кажете-има достатъчно ел уреди за дома,с които можеш да си обзаведеш кухнята.Миналата година на черен петък си купих мултикукър за 120 и Фраер за 100.С тях готвенето на вкусна прясна и зравословна храна стана изключително бързо и лесно.Супа с месо за 15 минути,яхния с месо и зеленчук за 20-25.Фраера пече кюфтета/пържоли/бутчета/картофи за около 20 минути.Докато пече -нарязваш малко зеле,рендосваш морков и ряпа и ето ти салатата.Две кюфтета и малко салата са ми напълно достатъчни да се нахраня.Всичко е до приоритети,както беше писано по-горе.Ако ти държиш семейството ти и ти да се храните здравослно и добре,намираш начини.Ако искаш да изглеждаш и да чувтваш добре-отделяш време и за малко спорт.Спортувам от 24 години-дори и зимата.Първите години бях в зала,сега съм изцяло на терен както се казва.Навън в парка 5-6 пъти седмично тичам по 30 минути,дори и сега при минус 13 градуса,които бяха миналата седмица.Виждате,че който иска-винаги намира начини,който не иска-причини колкото искаш.Факт е!Българинът има изключително ниска хранителна култура(ако тъпченето с бургери за 4 минути може да се нарече изобщо култура) и никаква двигателна.Почти всеки води застоял начин на живот,вози се с колата навсякъде.Децата да не ги подхващам как като живеят при родители прекаляващи с готова и нездравословна храна,без двигателни навици ще възпитат здраво и незатлъстяло поколение.Има още доста да пиша,но стана достатъчно дълго,затова спирам.

# 389
Не съм напълно наясно с всички храни, но понеже си следя кръвната захар и съм експериментирала с различни храни и количества, това което ме беше шокирало най - много е вдигането на захарта след изядени 2-3 фурми.
Дори парче торта или домашен кекс никога не ми беше вдигало толкова много захарта както тези фурми. От тогава почти не ги консумирам. Ако съм купила по някакъв повод и ме съблазнят, изяждам най - много една. От тогава съм доста подозрителна и към всички останали сушени плодове и почти съм ги изключила.
Та според мен всеки трябва да изпробва върху себе си как му действат храните, знам хора на които домата им вдига ужасно захарта. Най - добре е по емпиричен начин човек да си направи списък с храни които да ограничи.

Общи условия

Активация на акаунт