Живот на кантар - тема 2

• 36 521
  • 728
  •   1
Отговори
# 675
  • Някъде там
Все повече не ми харесва концепцията на предаването.
Харесват ми участниците, но не и всичко на което са подложени.  Гледам със закъснение.

Джаста пожелавам ти от сърце пътя до мечтаната рокля да е лек,безпроблемен и много много кратък.

# 676
Натоварващ ми дойде този епизод. Скука в началото, драма в края.
В следващия пак виждам ред сълзи, ред сополи и почват лекинко да ме изнервят.

# 677
Достатъчно е да отворите която и да е тема за риалити предаване, за да видите коментари за външен вид, като най ме втрещяват тези за непроменими черти.

Според мен беше добра идея да покажат на широката публика, че думите причиняват болка, която често може да е повод за подхранване на саморазрушителните навици. Не вменявам вина на обиждащите за състоянието на участниците по никакъв начин, очевидно първите си имат достатъчно личностни проблеми.

# 678
  • Варна
Ужас, и аз рева с тях.
Ще се постарая да не обиждам никой повече....да,правила съм го и съжалявам.

# 679
Обиди няма как да бъдат стимул.
Няма как Пенчо да ме обижда и аз ще отслабна заради Пенчо.
Няма такива хора. И аз съм го преживяла. Е, като са ме обиждали в училище да не би тогава съм отслабнала Joy
Не, доста по-късно беше.
Отслабва се заради самия себе си.

Чувала съм и възрастни хора да обиждат.
То е манталитет, абе прости хорица, избиват комплекси.

Джаста Праста, не го приемай като борба. Защото е възможно да се върнеш към старото хранене.
Отношението към храната оправи. Хранителния режим до живот.
Случвало се е да ме питат пълни хора как съм отслабнала. Обяснявам кратичко. Следващия въпрос е - а сега кога ще започнеш да ядеш като преди?
Ококорвам се и казвам - никога. Храна която ме е направила дебела и болна не е за мен.

Тоест ако старото ти аз е яло всичко - да кажем саламчета, тортички, кока кола.
То новото ти аз трябва да помисли за всяка една храна дали е полезно за него, какво ще му даде.
И мога да ти кажа, че мисленето се променя.
Никога не мога сега да се върна към старото си хранене.
Много съм чела за храните. От състав на морков до състав на обикновена шунка и колбас.
Наскоро четох, че ако изяде човек малко шунка, то тя ще започне да предизвиква възпаление в тялото.
За да изчезне това поне 2 седмици трябва човек качествено да яде и да не пипва боклуци за да се изчисти.
А повечето консумират всеки ден боклуци и после ама защо така се случи. Но много не търсят проблем в себе си  и храната си. Обвиняват гена, годините, стреса и вселената.

# 680
  • Наблизо
Аз пък приветствам това с обидите.Важно е да се знае колко много боли.
Аз също съм обиждана като възрастен.Точно като Мариана,е спирало някакво келеме с кола и ми казва “Прасе”.
Като тийн и аз бях едро дете,не дебело,но висока и едра.Започнах с диетите преди почти 25 години,така съм се изтезавала ,бях с булимия и анорексия…просто навременната намеса на майка ми ме спаси.Като с е погледна тогава,съм била съвсем нормална обаче тогава беше модерно да си ултра кльощав и аз исках да се впиша...Като прибавим,че нямаше и дрехи над Мка по магазините-едва ли съм била единствената с хранителнано разстройство.
Успех им пожелавам.

# 681
Аз не съм била дебела, обаче са ми се подигравали и дебели хора, не за теглото. И аз съм отвръщала, естествено, че по теглото ще ги целя. Също съм виждала дебели мъже да се подиграват на дебели жени, че са дебели. Наднорменото тегло не е гаранция, че си онеправдан и невинна жертва на подигравки. Въпрос на характер е.

Това с тухлите, днес точно ме боли кръстът и ми стана гадно само да ги гледам. Ще се контузят като нищо. На мен нещо ми прищрака в кръста в тийнейджърските години, като вдигнах една лопата с пясък, когато трябваше да помагаме да циментират двора, и оттогава си ми стои като травма, не постоянно, но изведнъж някоя сутрин се събуждам с болки в кръста.

# 682
Обиди няма как да бъдат стимул.
Няма как Пенчо да ме обижда и аз ще отслабна заради Пенчо.
Няма такива хора. И аз съм го преживяла. Е, като са ме обиждали в училище да не би тогава съм отслабнала Joy
Не, доста по-късно беше.
Отслабва се заради самия себе си.

Чувала съм и възрастни хора да обиждат.
То е манталитет, абе прости хорица, избиват комплекси.

Джаста Праста, не го приемай като борба. Защото е възможно да се върнеш към старото хранене.
Отношението към храната оправи. Хранителния режим до живот.
Случвало се е да ме питат пълни хора как съм отслабнала. Обяснявам кратичко. Следващия въпрос е - а сега кога ще започнеш да ядеш като преди?
Ококорвам се и казвам - никога. Храна която ме е направила дебела и болна не е за мен.

Тоест ако старото ти аз е яло всичко - да кажем саламчета, тортички, кока кола.
То новото ти аз трябва да помисли за всяка една храна дали е полезно за него, какво ще му даде.
И мога да ти кажа, че мисленето се променя.
Никога не мога сега да се върна към старото си хранене.
Много съм чела за храните. От състав на морков до състав на обикновена шунка и колбас.
Наскоро четох, че ако изяде човек малко шунка, то тя ще започне да предизвиква възпаление в тялото.
За да изчезне това поне 2 седмици трябва човек качествено да яде и да не пипва боклуци за да се изчисти.
А повечето консумират всеки ден боклуци и после ама защо така се случи. Но много не търсят проблем в себе си  и храната си. Обвиняват гена, годините, стреса и вселената.
Наистина от сърце се възхищавам на такава воля!
Аз явно не съм дорасла все още ,но не мога да приема мисълта ,че до живот ще се лишавам например от торта. Вярно,че от няколко месеца съм на режим и все още не съм прегрешавала, но е защото избягвам ходене по заведения,на гости и изобщо навсякъде където нямам контрол върху това каква храна се сервира. Това обаче категорично не значи,че съм се отказала завинаги от любими за мен неща. За сега не изпитвам нужда,но ако някъде видя добре направена торта Гараш ще си изям едно парченце без капка угризения ,че съм извън режима. Искрено вярвам ,че проблема е в дозата и ако човек си позволява веднъж месечно или дори веднъж седмично по нещо любимо това няма да се отрази толкова зле на тялото, колкото ще му се отрази, ако цял живот си повтаря " това не може!"

# 683
Не мисля че крият хранителният режим, нали им казаха колко калории да приемат дневно. За да се отслабва трябва да си в калориен дефицит, пък си направи менюто по твой вкус, важно е да го спазваш. Сега хващаш някое от ИИ и ще ти направи колкото искаш менюта за твоите калории и твоите предпочитани храни.
Елора, ти да не си станала веган, че така се отнасяш с шунката

# 684
Гледам предаването заедно с детето с възпитателна цел.
Това с обидите ми допадна, защото още от малки децата трябва да разбират и приемат различията на другите, да се съобразяват с чувствата на хората около себе си и да бъдат дискретни и деликатни, т.е да предугаждат как дадена тяхна дума или поведения се отразява на околните.
Понякога някой обижда индиректно, поради липса на тактичност и откровена простотия и недодяланост.

# 685
  • София
На балансиран режим са с калориен дефицит, доста пъти го казаха, че не са изключена нито една група храни.

Направи ми впечатление, че Вили и Йорданка обсъждаха Сонай и казаха, че се надяват той да спазва тренировките за вкъщи от Ванко (извън предаването), както и режимът, който Дери му е подготвила. Прозвуча ми сякаш имат конкретен режим и тренировки, които да спазват и вкъщи. Ако е така, ще им е много от полза и може и да продължат и да видим резултати и от отпадналите.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 00:00 от Niya-

# 686

Наистина от сърце се възхищавам на такава воля!
Аз явно не съм дорасла все още ,но не мога да приема мисълта ,че до живот ще се лишавам например от торта. Вярно,че от няколко месеца съм на режим и все още не съм прегрешавала, но е защото избягвам ходене по заведения,на гости и изобщо навсякъде където нямам контрол върху това каква храна се сервира. Това обаче категорично не значи,че съм се отказала завинаги от любими за мен неща. За сега не изпитвам нужда,но ако някъде видя добре направена торта Гараш ще си изям едно парченце без капка угризения ,че съм извън режима. Искрено вярвам ,че проблема е в дозата и ако човек си позволява веднъж месечно или дори веднъж седмично по нещо любимо това няма да се отрази толкова зле на тялото, колкото ще му се отрази, ако цял живот си повтаря " това не може!"

Благодаря, но волята няма общо.
Когато човек започне да яде правилно изчезва желанието за боклуци.
Всяка храна предизвиква хормонален отговор. Неправилното хранене предизвиква неправилен хормонален отговор, а правилното оправя нещата.
Не е до воля. А до желание за по-добър живот.
Когато се използва воля е мъчна работа. Волята се ползва за да прави човек нещо, което не иска.
Аз няма как да правя нещо което не искам цял живот.
За тортите те разбирам. Аз все още ги обичам. Но си правя здравословен вариант. Има кето торти.
Има и веган торти, но веган тортите не са за всеки, те са по-плодови и не всеки ги толерира, аз обаче нямам драма.
Ти почна месечно, после седмично, да не минеш всеки ден.
Гараш торта и аз обичам.
Тортата обаче трябва да знаеш кога може да си позволиш да я ядеш и колко. Плюс и каква.
Все още на моменти хапвам. Но предпочитам от някоя по-хубава сладкарничка да се почерпя и после много ходя.
А не вечерта след вечеря да ям и да се освиня.
Но в процес на отслабване такива храни се изключват напълно. Единствено на мц може, но дори и тогава е по-добре кето вариант.

borosbg, нормален хищник съм, но обичам веган торти.
Joy
Явно не знаеш разликата между шунка и чисто месо.

# 687
Шунката ако е истинска си е много хубава, между другото един шунковар няма и 100тина лева, доста по малко от модерните кукъри и еърфраери.
Има няколко големи групи във фейса за домашни колбаси, доста хора си правят.
В крайна сметка ако обичаш нещо и искал да си го хапваш, неволята те учи да си го правиш сам

# 688
Е, мисля, че е ясно за каква шунка говоря.Grinning

# 689
Това с обидите беше доста дълга сцена ,абсолютно излишна. Там са отишли да отслабват, не са отишли на психолог или психиатър. Да, обидите остават, има прости хора, от които не трябва да се трогваме... Да обиждаш на физически недостатък е много ниска топка. И точно заради това се учудвам, че го приемат навътре или просто трябва да има драма по сценарий в предаването. Особено пък и мъжете... Марто едва ли се е трогнал, че някой го е обидил...  Може би имаше право да е обидена онази, дето майка й е казала "мечката на плажа...". Ако е от близки, несъобразителни хора, тогава вече ми се струва наистина обида.
Ама не разбрах как точно с този "ритрийт" или там както се води, ще им помогне да отслабнат?  

В следващия епизод май  ще застават по трима на кантара?

Общи условия

Активация на акаунт