Живот на кантар - тема 2

• 36 480
  • 728
  •   1
Отговори
# 705
  • На Изток от Рая
Джаста, благодаря за рецептата, тортата изглежда превъзходно, сигурна съм, че и на вкус ще е такава.
Аз също имам приятелка, която последните 3,4 години качи около 40 кг и по едно време беше спряла да ходи при родителите си, защото майка ѝ постоянно и правела забележки заради килограмите. Миналата година заради здравословен проблем за по-малко от 2 месеца свали тези 40 кг, но към днешна дата, за жалост върна около 10 и естествено майка ѝ и е направила забележка защо пак е надебеляла...
Не разбирам такива родители, ако идва от непознат - майната му, но най-близките ти да те обиждат и сриват психически за мен не е нормално.

# 706
Довечера по трима ли ще ги мерят на кантар? В промото май се видя как трима се качват на един кантар?

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 23:52 от Не се сърди, човече

# 707
Надявам се да не е по трима наистина, защото така никой няма да разбере как се е справил индивидуално и не е никак мотивиращо. А и как ще елиминират така - ако е произволен човек от групичката с най-нисък процент съвсем няма да е честно, защото може този 1 да е свалил най-много, просто да е с двамата които са в застой.

Сега прегледах промото и нищо такова не виждам, всеки индивидуално си се качва.

# 708
  • Някъде там
Отваряйки гугъл в новините ми излиза статия за трудната съдба на Марчето.
Ето за това някои неща не трябва да се споделят,според мен.Фокуса на предаването не е тежкото минало и това не е основното,но е напълно нормално точно то да се използва.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 23:52 от Не се сърди, човече

# 709
  • Пловдив
Изгледах част от епизода - някои от репликите не само на водещата и Ванко, но и на Мария май са заучени. Стан Събев в тоя смисъл може да е прав за ролята. Wink

Впрочем и други подкасти вече коментират шоуто.

# 710
  • София
Джасте, мноооого красиви рокли! С нетърпение чакам да те видя в такава! А, и може да поканиш на тортичка, а не само да показваш. Rolling Eyes Гледам, че доста добре ти се получава с диетичното готвене.

Тези игри с тухлите, с трамвая и подобните са мега унизителни. В същото време ги карат да споделят как са ги обиждали. А те правят същото, но без думи.

И все пак съм съгласна с Ирис, че беше добре, че го направиха. Не толкова за учстниците, колкото за зрителите. Надявам се повече хора да сме се замислили колко могат да нараняват думите и колко е грозно да се коментират хора по този начин. Станали сме много агресивни. И то не само по темата за теглото.

Голямата ми дъщеря в 7 клас беше подложена на тормоз от свой съученик: "Умри! Хипопотам! Не заслужаваш да живееш! Лапни един пистолет и се застреляй!" и други подобни. Тя не ни каза нищо в началото. Спря да се храни, успехът й се развали. Доакто аз не видях един от коментарите в инстаграм. Тогава се разплака и ни разказа всичко. Беше наистина ужасно.

Елора, не съм съгласна, че желанието за боклуци изчезва. Може би при теб, но това не е нещо, което се отнася за всички.

Dizlier, психологическата помощ е много важна в такива случаи. Може би грешката е, че подхождат по еднакъв начин към всички, но това все пак е реалити.

Кукумицинка, текат ми сълзи от смях!

# 711
Чудя се, дали някои съученици или познати от миналото на участниците, които са обиждали сега се припознават? Тогава са били с детски акъл, обиждали са, но сега са вече големи и на някои от тях сигурно им е "дошъл акъла". Колко хубаво би било, сега разбирайки какво са причинили, да намерят човека, който са обидили и да се извинят. И не само тези в предаването - по принцип. Много мъчно ми стана от разказа на Ани, за обидите, които е понесла.

И да раведря с една история - преди много години, вървя с две колежки. Аз бях най-слаба, втората бих казала с нормално телосложение към пълна, а третата беше по-пълничка. И минава някакъв с кола, и като в разказа на Марияна се продра: Ууууу, и трите дебели Grinning. Всъщност ние се посмяхме на случката, а мен дълго ме бъзикаха, че покрай тях и аз съм намазала.

# 712
Изобщо не ми изчезва желанието за боклуци, но се старая да ям техни здравословни алтернативи, а понякога и директно самия боклук (чипс например) с ясното съзнание, че имам контрол над ситуацията и такива случаи са изключение, а не норма. Не си представям цял живот да си забранявам категорично нещо, това многократно ще ми усили желанието за него. Изключвам забраните по медицински причини, това е съвсем друго обстоятелство.

Преди години спрях цигарите от днес за утре, на мен самата не ми се вярваше. Първата седмица държах кутията пред себе си, за да си докажа, че съм по-силна от изкушението. Не бях пушила над 5 години и реших да се тествам. Казах си, че в рамките на един месец лятото ще пуша, после пак ще спра. Така и стана. Сега знам, че мога да изпуша една цигара без това да застрашава статуса ми на непушач. Както няколко от вас отбелязаха обаче, можеш да не пушиш, но не можеш да не ядеш.

# 713
Имам чувството, че за останалите хора дебелите са като китайците - еднакви.
Често се случва с колежка от съседен офис да ни бъркат клиенти, щото и двете сме заформени и с по къси прически.
Случвало ми се е и с други пълни колежки да ме объркат. А аз съм как да кажа "ярка" личност, късо черно каре, винаги оформено и подредено, смея да твърдя и с приятно усмихнато лице с чиста кожа, подбирам хубави дрехи според фигурата ми, винаги съм с хубави и чисти обувки, но не и не, за останалите явно аз съм една "китайка" сред други "китайци". Joy
Пп Елора, завиждам ти. И моето желание за "боклуци" не изчезва, затова гледам визуално храната ми да е красива и да ми пълни очите.
Пп Етомира, Hug.
Пп Geri, ами ще ставаме солетки, няма как. Grinning Wink

# 714
Гледам вчерашния епизод в момента.
С всяка изминала минута Виолета “барбито” ме дразни все повече. Хич не обичам хора като нейния типаж, в реалния живот директно избягвам да общувам с такива. Хем нищо конкретно кофти не казва, хем след повечето ѝ включвания ми оставя супер неприятно чувство и ми влияе кофти на храносмилането. 😀
Не си спомням като дете целенасочено да са ме обиждали или аз да съм обиждала някого.
Но бях доста слаба и на едно гадже майка му (пълничка жена) ми викаше “госпожица Спагетка”. Не съм го приемала за обида. И за комплимент не съм. Не ми е пукало грам най- вероятно. 🙃
Всъщност, ми е ставало неприятно като влезна в магазин за дрехи да ме пращат в ДетМаг, при все, че вече не съществуваше. Но това пък ме научи много внимателно да избирам къде да пазарувам.

Относно режимите- няма нищо кой знае какво най- вероятно: сериозен калориен дефицит (щото гоним цели докато тече форматът), увеличен прием на протеин, редовно хранене (закуска, обяд, вечеря), разрешен някой и друг снак, балансирано хранене и много движение. Въпросът е тези хора и сред това да продължат да спазват заложените принципи.

Джасте, скрийншотнах си рецептата, ако ми се дояде сладко някой ден и се сетя за нея, може и да си я направя.

Винаги съм обичала да ям боклучави храни. Това ще е борбата ми със самата мен тази година. Вкусът и навиците се възпитават.
Днес е ден 11, в който не съм и помирисвала захар, сладки неща и подобни “изкушения”.

# 715
Обиждат като видят че се връзваш.Моите колежки(дето правят пир всеки обед), хич не им пука. Едната стъпва все едно е мис свят, а е бая едра. Кипри се, гримира се, ходи по кръчми и яде каквото набара. Не мога да си представя да се засегне.

# 716
https://www.instagram.com/p/DG5f5G3C_Tx/?igsh=ZHY1YmRoMXZ3NnNt

Публикация на треньорката Анита за инцидента. Аз сигурно бих си търсила правата в съда, при такава нелепа игра, много неприятно е пострадала. Ама и вероятно са се защитили с различни клаузи в договора..

Предполагам ще вкарат друг треньор на нейно място.

# 717
Обиждат като видят че се връзваш.Моите колежки(дето правят пир всеки обед), хич не им пука. Едната стъпва все едно е мис свят, а е бая едра. Кипри се, гримира се, ходи по кръчми и яде каквото набара. Не мога да си представя да се засегне.
Има абсолютни непукисти, но има и хора на които това е образа за пред обществото, а вътре в себе си изживяват ад. Откровени обиди не ме засягат особено, щото простотията дразни, но не може да ме обиди някой, който дори няма речника да го направи, но ей тъй нещо подметнато между другото и уж на шега, понякога много ме жегва и понеже съм леко злопаметна Joy и помня нещата, които целят да ме засегнат уж ей тъй без да искам, то на шега, бе, се усмихвам и казвам: да, да, добре, че е шегата, че да си кажем истината. Пък и знам, че все идва времето, когато и аз да ги настъпя по мазола, че то всеки си има, само, че е различен. Sunglasses

# 718
  • Някъде там
Бързо и пълно възстановяване желая на Анита.
Не ми допадаше като треньор, но никой не заслужава болка по никакъв начин.
Надявам се да вземат треньор който да е комплексен като Ванко, защото тя и той не бяха на едно ниво, а така червените губеха, видно беше.

# 719
Тъпо контузване от Анита. Желая ѝ леко и бързо възстановяване.

Дано само не вкарат Сами Хосни, защото ми е по- дразнещ и от Барбито. 🙏

Кукумицинке, смях се с твоята случка. 🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт