Раздяла

• 4 626
  • 132
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Когато хората не се разбират, дори за детето е по-добре да се разделят, вместо да е свидетел на грешен модел за семейство.

В случая проблемът на автора е, че раздяла няма, а има разговор за евентуална такава в необозримо бъдеще, но той очаква от жена си рев, тръшкане, страдание и т.н.
Като в приказката за Нероден Петко.
Че и я натиска да си признае, че е почнала ремонт с цел изнасяне.
Има нещо сбъркано в цялата работа и би ми било интересно да чуя гледната точка на жената.

# 16
Може тя да се е престорила на заспала, защото в момента не е искала да говори с теб. Simple Smile

Дали е заспала, или не, ви е най-малкият проблем. Същинският е какво ще правите с детето.
Защото всеки от вас ще си хване пътя, след време ще има друг партньор, може би и други деца, само то ще остане разпънато на кръст между вас и няма да има възможност да ви смени с друга майка и друг баща. Вие може да си сменяте партньорите многократно, но то родителите – не. Каквито са му са се паднали...
А никой не може да те нарани по-силно психически от собствените ти майка и баща.
Тук ще е най трудното. Те първа ще се уточнява как ще развият  нещата. Аз не знам и тя най вероятно.
Когато хората не се разбират, дори за детето е по-добре да се разделят, вместо да е свидетел на грешен модел за семейство.

В случая проблемът на автора е, че раздяла няма, а има разговор за евентуална такава в необозримо бъдеще, но той очаква от жена си рев, тръшкане, страдание и т.н.
Като в приказката за Нероден Петко.
Че и я натиска да си признае, че е почнала ремонт с цел изнасяне.
Има нещо сбъркано в цялата работа и би ми било интересно да чуя гледната точка на жената.
Е нали за това се разделяме защото по добре няма да стане. Да не мислиш че е станало от вчера за днес . В колко дупки в отношенията сме пропадали до сега не знам вече. И няма драма няма измама и аз съм виновен казвал съм гадни неща и да съжалявах после ама файда казана дума .....
А тя винаги бетон за толкова години нито един път не ме е обидила с Думи.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 08:03 от Анонимен

# 17
  • София
Всякакви емоции има.
И аз си отспах след раздялата, че оня не ми даваше да спя.
Ама като казвам раздяла, аз се изнесох с два сака на квартира.
Тия "няма къде ох" съм ги слушала....

# 18
  • София
Отговорът на въпроса ти е в отговора на въпроса как изобщо сте стигнали до раздяла. Ти най-добре знаеш какво се е случвало между вас, щом си наясно, че мачът е свирен. Бих предположила, че на жената са й преминати някакви граници. Претръпнала е, грам не й пука вече или не те взима насериозно. Ти пък явно уж си наясно, но фактът, че толкова й мислиш реакцията, говори нещо. Споменаваш, че си казал някакви неща. При наличие на обиди и лошо отношение, нормално да изстине и да спре да й пука. По-скоро мисли за твоите реакции оттук насетне.

# 19
Отговорът на въпроса ти е в отговора на въпроса как изобщо сте стигнали до раздяла. Ти най-добре знаеш какво се е случвало между вас, щом си наясно, че мачът е свирен. Бих предположила, че на жената са й преминати някакви граници. Претръпнала е, грам не й пука вече или не те взима насериозно. Ти пък явно уж си наясно, но фактът, че толкова й мислиш реакцията, говори нещо. Споменаваш, че си казал някакви неща. При наличие на обиди и лошо отношение, нормално да изстине и да спре да й пука. По-скоро мисли за твоите реакции оттук насетне.
Автора за добро или лошо е такъв като му се натрупа ти го казва може и да не по най приятния начин но ти казва с кое не е Ок. А  не да ти вади душицата месеци и години и да се чудиш защо . Ама не съм и такъв от вчера

# 20
  • Банско
Обикновенно след като сте стигнали след 12 години да се разделите, а не след 6 още, сте търпяли и крили всичко вътре във вас и е нямало никаква откровенна връзка с партньора. Тя ако е от тези хора, които таят в себе си, забрави да реве. Също така през тези години, може тя да е видяла същото държание от теб и сега вече и тя да е решила така да се държи. А и ДА, премисляла го е отдавна.

Какво правим след раздяла? Ами най-доброто е най-накрая да седнете и откровенно да поговорите, оставяйки егото и всички задръжки настрана е много по-лесен разговора. Просто решете как ще е най- безболезнения вариант за детето от тук натам.

# 21
  • София
Сънят е защита от прегряване на психиката при някои хора.
Оставам с впечатлението, че авторът е нервак. Ако тя е интроверт, с по-прикрити емоции, може вече да е стигнала до преливника от остри думи и свади, поради което е влязла в защитен режим.

# 22
  • София
Автора за добро или лошо е такъв като му се натрупа ти го казва може и да не по най приятния начин но ти казва с кое не е Ок. А  не да ти вади душицата месеци и години и да се чудиш защо . Ама не съм и такъв от вчера

Явно и двамата сте нещо, което импонира на другия. В крайна сметка, ти какво очакваш от ситуацията? Какво следва?

# 23
12 години са живели така и нищо те им е станало.
Няма побой, няма други мъж/жена, няма негоден за работа, няма алкохол, хазарт.
Има дете.
По-кротичко с егоизма, никой не е длъжен да плаща за това, че не сте избрали правилен партньор.
Най-малкото детето, не е негова грешката, че се родило точно на вас.
Кротувайте си,все едно че нищо не се е случило. Какво точно по-добро очаквате ако си разведете. С тази жена не е потръгнало, 12 години заедно, общ живот, общо дете.
С друга ли ше е по-добре, без обща младост, без общо минало или тепърва ще срещнете някоя и ще правите бебенца. Хората са казали на цели коси, жълти ла.на.
Стегнете се и не се излагайте.
Тук друго ще ви посъветнат, естествено.
Запитайте се защо.

# 24
Предполагам, че се е преструвала на заспала, за да избегне още среднощни разговори. Нощта не е подходящо време за такива решения.
Обсъдете нещата трезво днес. Щом тя има жилище, най-разумното нещо е да й помогнеш с ремонта заради детето и в името на това да запазите добрите взаимоотношения в бъдеще. Това ще ти даде силен коз, когато дойде време да се разбирате кога ще вземаш детето. Ако имаш добри отношения с нея и ако НИКОГА не я заплашиш, че ще й отнемеш родителските права, можете да имате прекрасно споделено родителство без значение какво пише в документите.
Твоята задача сега е да улесниш на първо място нещата за жена си - не заради нея, а за детето и за себе си. Разбери, че една спокойна и благодарна на теб бивша е най-доброто, което можеш да направиш за всички вас.
Започни разговор така: Искам да разбереш, че аз не съм ти враг. Ще направим така, че да сме спокойни и двамата и да останем в нормални взаимоотношения за доброто на детето. Няма да те заплашвам, че ще ти взема детето, няма да правя мръсни номера. Но не забравяй, че аз също съм родител и ще искам да прекарвам време с детето си. Ще съумеем да направим гъвкав график, който устройва и двамата. Ние се провалихме като съпрузи, нека не се проваляме и като родители.
Искам да ти помогна с ремонта, за да съм сигурен, че детето ни ще живее в нормални условия.
Така поднесен разговор ще успокои всички нейни страхове и вместо враг, най-вероятно ще се сдобиеш със съюзник.

# 25
Какво да очакваме от къде да знам. Довършва се ремонта и заживяваме  отделно за де се избегне напрежение пред детето. За сега не сме правили панаири пред него. Културно да приключат нещата. Споменах и за 2 седм. при мен две при нея . Съгласи се. Не знам постижимо ли е ,ще живеем доста близко. Друго не знам редно ли е да се ограничат близките особено бабите и от нейна и моя страна поне в  началото от детето че ще осерат работата допълнително със селските си разбирания.  Въпреки че детето е привързано към тях.
12 години са живели така и нищо те им е станало.
Няма побой, няма други мъж/жена, няма негоден за работа, няма алкохол, хазарт.
Има дете.
По-кротичко с егоизма, никой не е длъжен да плаща за това, че не сте избрали правилен партньор.
Най-малкото детето, не е негова грешката, че се родило точно на вас.
Кротувайте си,все едно че нищо не се е случило. Какво точно по-добро очаквате ако си разведете. С тази жена не е потръгнало, 12 години заедно, общ живот, общо дете.
С друга ли ше е по-добре, без обща младост, без общо минало или тепърва ще срещнете някоя и ще правите бебенца. Хората са казали на цели коси, жълти ла.на.
Стегнете се и не се излагайте.
Тук друго ще ви посъветнат, естествено.
Запитайте се защо.

Няма хазарт ,алкохол, жени ,насилие. Друг мъж не знам едва ли кой да знае. Де да знам ако е искала само дете има си банки за това. То не е от вчера викал съм си млад съм майната му ще ще си отгледаме детето и после кой от където е. Да на приказки в началото добре ама с годините става трудна тая работа. Аз усещам че ставам избухлив. Пък и да се чъвстваш като прокажен или да те почват да те ядат всякви съмнения не се живее така. Не знам егото го няма отдавна. И кво да си налегна парцали да седя до следващото пропадане. Не мисля че е добре

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 09:15 от Анонимен

# 26
А ако се е направила, че похърква, за да не продължаваш вечер такива "хубави разговори"? Най-малкото за да не чуе детето.

Казваш също, че си я обиждал.
Дотук си с 2 фала. Даже 3, защото е било възможно да предизвикаш нервна ситуация вечер и пред детето - един вид "лека нощ" сине/дъще и сладки сънища.

Прави ми впечатление и ника ти.
Ако смяташ, че бракът е игра, трябвало е да има и правила, и уважение. Ако смяташ, че бракът е "игра", е.. чакай си сълзи и сополи, жената може вече да е влязла в твоя игрови ритъм.

Последно, пука ли ти за тази жена и детето или може би гафовете ти за 12 години ти се падат по право или ти пука сега само за КАКВО ЩЕ СТАНЕ С МЕН СЕГА?

# 27
Детето си е твое, и в този живот най-добре може да го прецакате вие.
Предполагам, че  имаш любовница и тя напира да се разведеш.

# 28
  • София
В момента въпросът е:
Кой да се изнесе посред зима?

# 29
Детето си е твое, и в този живот най-добре може да го прецакате вие.
Предполагам, че  имаш любовница и тя напира да се разведеш.
Жена неща да видя
А ако се е направила, че похърква, за да не продължаваш вечер такива "хубави разговори"? Най-малкото за да не чуе детето.

Казваш също, че си я обиждал.
Дотук си с 2 фала. Даже 3, защото е било възможно да предизвикаш нервна ситуация вечер и пред детето - един вид "лека нощ" сине/дъще и сладки сънища.

Прави ми впечатление и ника ти.
Ако смяташ, че бракът е игра, трябвало е да има и правила, и уважение. Ако смяташ, че бракът е "игра", е.. чакай си сълзи и сополи, жената може вече да е влязла в твоя игрови ритъм.

Последно, пука ли ти за тази жена и детето или може би гафовете ти за 12 години ти се падат по право или ти пука сега само за КАКВО ЩЕ СТАНЕ С МЕН СЕГА?
Хич не се е правила че спи до ей сега спа. И ника е избран набързо снощи нищо не значи. На сериозни теми не съм избухвал сядам и говоря. Аз от три дни съм и казал че искам да поговорим сериозно след като заспи детето само че и тя заспиваше. Обиждал съм в нелепи ситуации отдавам го на трупаното напрежение нали затова се стигна до тук. За детето естествено че ми пука, за жена ми тъжно ми че така се получи ама след всяко пропадане нещата избледняват.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 09:55 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт