Раздяла

• 4 632
  • 132
  •   1
Отговори
Здравейте !
Днес се разделихме след 12 години с жена ми. По принцип моята гледна точка е е че тя го беше решила отдавна аз просто го изказах на глас днес , защото обстановката взе да става непоносима,а сме с дете и не искам да има скандали. И така казах и че искам да се разделим тя каза супер спокойно добре ,казахме си още две три думи и тя си отиде в стаята. И сега моя въпрос е към хора попадали  в такива ситуации какви са емоциите които са ви обзели след раздяла. Аз самия ами реве ми се мамка му гадно ми е . Чувствам се като шибан парцал.  Въпреки че знам че това е  правилното решение. Но от друга страна жена ми 5 мин.  след като проведохме разговора беше сладко сладко заспала та чак похъркваше. Е питам по дяволите възможно ли е толкова да не ти е пукало за някой че грам емоция да няма в теб 12 години мамка му. Не казвам да реве или нещо такова дори и гняв да е  присмех облекчение радост нещо бе нещо каквото и да е  ебаси спокойната душица легна и заспа.Тва за мен не е нормално защо си бил с някой толкова време след като явно е бил никой за теб.

# 1
Тя ако го е решила отдавна, както казваш, защо трябва да реве? Може да реве после, може да чувства облекчение, че всичко най-накрая е свършило, може още да не го осъзнава, докато не стане време за събиране на багаж на един от двамата, или чак когато вратата физически се затвори след напусналия дома. Ние няма как да знаем как реагира непознат човек на такива неща.

# 2
Но аз не искам да реве то щом се е стигнало до тука едва ли ще реве за мене. Аз питам хора след дълга връзка и последвалата раздяла дали са попадали на такова спокойствие и липса на реакция. То раздялата ясна ми как ще кажем на детето ,как ще организираме живота му занапред и какви ще са последствията и  куп други неща могат да те побъркат от мислене. Ама няма сладко сладко си спим след 5 минути.

# 3
Тя го е мислила отдавна, мислила и премисляла.
Затова е заспала.
Не че не  и пука.
Но явно нещо се е счупило между вас. Какво, вие си знаете.
А детето. Ами ако сте умни и двамата, няма да позволите раздялата да му се отрази зле.

# 4
А детето. Ами ако сте умни и двамата, няма да позволите раздялата да му се отрази зле.
Дано съумеем да го постигнем

# 5
Може да е взела хапче за сън

# 6
Възможно ли е да не го е взела на сериозно?
Не се зачерква лесно бащата на детето и всичките години заедно.

# 7
Възможно ли е да не го е взела на сериозно?
Не се зачерква лесно бащата на детето и всичките години заедно.
Напълно е възможно.
А може и от стрес да е.
А на вас пука ли ви, че се разделяте. Тя може да си мисли, че ви е все тая, след като го предлагате.
Казахте, че си отишла в стаята, значи дори не спите заедно. Стана ми мъчно, усеща се болка в думите ви.
Защо сега, след като така и така вече е решена раздялата, не поговорите, какво ви причинява тя.

# 8
  • София
След като сте се разделили, как си установил, че е заспала?
Логиката е при раздяла да не останете заедно под един покрив.
Или си е отдъхнала най-накрая или е видяла, че само приказваш и не си тръгваш.
Може да е бързала да заспи с надежда да не те завари сутринта.

# 9
  • София
Може хиляди неща. Има хора, които при дълбока скръб не отронват и една сълза, може да е облекчена накрая и да е заспала спокойно за първи път от много време, може да се е преструвала на заспала, може да е взела хапче.

Теб нейните сълзи какво ще ти донесат? Объркване и нищо повече.

# 10
След като сте се разделили, как си установил, че е заспала?
Логиката е при раздяла да не останете заедно под един покрив.
Или си е отдъхнала най-накрая или е видяла, че само приказваш и не си тръгваш.
Може да е бързала да заспи с надежда да не те завари сутринта.
Това само по филмите съм го гледал или в семейства където има насилие . Как си го представяш  бум тряс и Чао . Първо няма как да изчезна така без преди да обясним какво се случва на  детето и второ никой от нас няма къде да отиде. Тя започна ремонт на неин имот - най вероятно с тая цел въпреки че отрича. Но не е готов. Така че няма да е от днес за утре.
Може хиляди неща. Има хора, които при дълбока скръб не отронват и една сълза, може да е облекчена накрая и да е заспала спокойно за първи път от много време, може да се е преструвала на заспала, може да е взела хапче.

Теб нейните сълзи какво ще ти донесат? Объркване и нищо повече.
Хапчета не взима със сигурност.
Сълзи не съм искал. Просто съм объркан не съм очаквал и такава реакция "Добре" и ZZzZzzZz

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 07:39 от Анонимен

# 11
  • София
Да, точно така си го представям и за мен това е нормалното, докато останалото е само на приказки.
Вкл. имам професионален опит с това.
Като нямате къде да отидете и не сте говорили с детето, нито имате фактическа раздяла, значи само си говорите.
Ти каква реакция очакваш от нея в такъв случай?
На празни приказки е нормално да си спи, знаейки как нищо не се е променило.
Звучиш като драма куин/кинг.

П.п. Казваш, че тя била започнала ремонт. Тя си отишла в нейната стая.
Вие от колко време сте като съквартиранти?
Детето на колко е, че не вижда и не усеща?

# 12
Може тя да се е престорила на заспала, защото в момента не е искала да говори с теб. Simple Smile

Дали е заспала, или не, ви е най-малкият проблем. Същинският е какво ще правите с детето.
Защото всеки от вас ще си хване пътя, след време ще има друг партньор, може би и други деца, само то ще остане разпънато на кръст между вас и няма да има възможност да ви смени с друга майка и друг баща. Вие може да си сменяте партньорите многократно, но то родителите – не. Каквито са му са се паднали...
А никой не може да те нарани по-силно психически от собствените ти майка и баща.

# 13
Поредното дете, което е изтеглило късата клечка.
Циганчетата живеят с майка и баща.

# 14
Ако се срутва и променя кардинално 12=годишна връзка, не е нормално да легнеш и да откъртиш на секундата.
Но има всякакви варианти.
Може да е реакция – някои хора реагират атипично в стресови ситуации. Защита на психиката.
Може и наистина да не ѝ пука вече и да си е отдъхнала, че се разделяте най-сетне. Щом казваш от години, че не сте ок.
А и ако ѝ пукаше, нямаше да се разделяте, нали така.
Вече няма значение как реагира тя (стига да не се биете) щом сте взели решение.

Общи условия

Активация на акаунт