Отговори
# 180
  • София

Питам се - защо феминистките се концентрират само върху "токсични мъже", а не срещу "трейд уаиф" (има и тема тук), чиято идеология е напълно противоположна на тяхната ?
Къде ги следите тези неща? Нито едно от двете не ми е известно, както и кого наричате феминистки?

Ето:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1731576
Понеже феминизма се е фокусирал основно върху правото на жените да работят, реално сме изгубили правото да сме майки. Мисля, че тук е изгубен баланса. Не виждам как трад съпругите застрашават феминизма. Те застрашават само себе си, ако са в страна, в която при развод не биха получили издръжка.
Но не питам за това, а къде са тези, които се наричат феминистки, а ми се струва, че са нещо друго.

# 181
]

Има и токсична женственост. Феминизма е точно и единствено горното. Двата пола имат съвършено различни характеристики, но са равностойни като личности. Нещо друго наричаш феминизъм, според мен. Би ли дал пример?
Съвременният феминизъм няма много общо с първоначалния, който е това, което говориш. Днес вече поне в крайните му форми мъжът се възприема като враг, потисник, с който не трябва да се гради нещо съвместно като семейство, общ живот, деца и т.н., а да се използва на макс, в по добрият случай, а в по лошия се гледа като на нещо ненужно, семейството и раждането на деца като заробващо жените и някаква отживелица. Няма нужда да давам конкретни промени, такива има навсякъде включително и тук

# 182
  • София

Съвременният феминизъм няма много общо с първоначалния, който е това, което говориш. Днес вече поне в крайните му форми мъжът се възприема като враг, потисник, с който не трябва да се гради нещо съвместно като семейство, общ живот, деца и т.н., а да се използва на макс, в по добрият случай, а в по лошия се гледа като на нещо ненужно, семейството и раждането на деца като заробващо жените и някаква отживелица. Няма нужда да давам конкретни промени, такива има навсякъде включително и тук
Това не е феминизъм. Това e мизандрия или мъжемразство.

# 183
Мисля, че най-шумните феминистки не схващат идеята на феминизма и не искат равни права, а по-скоро да противопоставят жените срещу мъжете и да ги представят като "по-добрия пол". Сходно е и с веганите. Общо взето, една група хора се опитват агресивно да покажат на света, че са по-добри от всички останали.

# 184
  • Обран бостан ;)
Понеже феминизма се е фокусирал основно върху правото на жените да работят, реално сме изгубили правото да сме майки. Мисля, че тук е изгубен баланса. Не виждам как трад съпругите застрашават феминизма. Те застрашават само себе си, ако са в страна, в която при развод не биха получили издръжка.
Но не питам за това, а къде са тези, които се наричат феминистки, а ми се струва, че са нещо друго.

За да е приложима една идеология исканията, които се прокламират трябва НЕ трябва взаимно да се изключват.
Започнете от там, а не за всичко да обвинявате мъжете.

# 185
  • София

За да е приложима една идеология исканията, които се прокламират трябва НЕ трябва взаимно да се изключват.
Защо ме обобщаваш или обобщаваш всички жени като мъжемразки. Лично аз съм феминистка, но не и мъжмразка. В България и феминистките не сме много активни, защото сме на светлинни години преди запада по постижения в равноправието.

# 186
Много интересна тема и немалко хора стоят в безсмислието и болката по половин век. Ние с мъжа ми сме израснали в абсолютно разбити семейства, в които родителите се ненавиждат, унижават и т.н, т.е никаква нормалност и никаква обич. Да търпиш такива необичащи се родители, само по себе си е гигантско насилие, което често е съпътствано и от зависимости, физическо насилие.  Но стоят и стоят в ненавистта и не се разделят. За мен това е болестно състояние, много често психиките и на двамата партньори не са наред. Не причинява единия лошото, а другия да го понася, и двамата са много виновни, всеки плюе по всеки, всеки се защитава през грешките на другия обаче, никой не успява да мисли адекватно. Първо, много години се отрича проблема, не се осъзнава неговата тежест, не вярват, че са в много грозна, неприемлива за нормалните хора ситуация, прехвърля се вина, смекчава се с “те всички семейства имат проблеми”.  Заедно с това и мъжът, и жената не са се научили да обичат, нито себе си, нито друг човек, пък дори и за собствените им деца да става въпрос, не са зрели, мислят се за умни и силни, заради годините, а всъщност са слаби и безпомощни, комплексирани толкова много до… престъпление, до замъгление на съзнанието, на което вече му е много трудно да отдели добро от лошо. Има го и моментът с: няма къде да отида, не мога да оцелея с малки деца под наем. Но, за мен, това са напълно изродени взаимоотношения. Ние успяхме да се спасим, но много хора остават с огромни пропасти в душите си, не вярват после в хората, в красивото, в доброто, в това че могат, независимо от детството назад. Когато е грозно и ненормално, когато бракът няма никакъв смисъл и не се строи  тухлика по тухличка общата стена, а само има замерване на другия с тухлите, хората задължително трябва да се разделят, другото е самоубийство и убийство заедно. Това са болни хора, които се мразят, но кретат заедно до гроб. Такава чак липса на себеуважение е болест и то много сериозна.

# 187
За пореден път става ясно, че нямат изобщо идея какво е феминизъм, но пък го мразят. А най-много се учудвам, че и жени такива има.

# 188
  • Обран бостан ;)
Защо ме обобщаваш или обобщаваш всички жени като мъжемразки. Лично аз съм феминистка, но не и мъжмразка. В България и феминистките не сме много активни, защото сме на светлинни години преди запада по постижения в равноправието.

Ами давайте им уроци на тия западнали западнячки бе. И кинти ще паднат. Trollface

# 189
  • София

Ами давайте им уроци на тия западнали западнячки бе. И кинти ще паднат. Trollface
Защо да им даваме ние. Тук жените гласуват от 100 години, в Швейцария имат право на глас от 1978-ма. В Австрия от 1979-та имат право да взимат решения за собствените си деца. Тук жените си работят традиционно от повече от век и прочее. Обществото ни е различно, да се поучат сами ако искат. Ние си имаме жени на ръководни постове, няма жени, които да взимат по-малко пари на същата длъжност като мъжете, и тн, и тн.
Но пак да каже, мъжемразството и феминизма са коренно различни неща.

# 190
няма жени, които да взимат по-малко пари на същата длъжност като мъжете, и тн, и тн.

С всичко друго съм съгласна, само с това не. Лично съм го виждала и обяснението беше, че ние си имаме мъже, които да ни издържат, а той като мъж, трябвало да взима повече от жена си. И случката беше от преди 3-4 години. Сега не знам има ли промяна, но се съмнявам.

# 191
Когато Бай Ганьо Бизнесмена се чуди защо няма производителност и работна етика, ей затова. Като оставим шовинизма настрана, това е интересен метод за мотивация.
Ако жените обърнат резбата и се обзаведат също с жена вкъщи става сложна логическа задача кой от кого трябва да взема повече.

# 192
С всичко друго съм съгласна, само с това не. Лично съм го виждала и обяснението беше, че ние си имаме мъже, които да ни издържат, а той като мъж, трябвало да взима повече от жена си.
Да бе.
Собственикът на тази фирма ако можеше да намери жена, която да върши същата работа за 1000 лева, ще плаща доброволно 1500 лева (примерно) на мъж, ей така от мъжка солидарност?
Това няма как да е икономически обосновано. Може да има някакви изключения по лични причини, например мъжът е приятел на шефа. Но то и обратното може да го има - жена-шефка да назначи своя приятелка или роднина и да й плаща повече, отколкото на мъж.

# 193
МММЛ... с такива разсъждения и откъм производителност мъжете не са оферта.

# 194
  • София

Феминизмът и майчинството не се изключват взаимно. Феминизмът дава право на избор, така че ако някоя жена избере да е трaд уайф, това си е нейно право. Мъжете, които имат интерес към нея, не биха били интерес на жени, които държат на равенство.

С всичко друго съм съгласна, само с това не. Лично съм го виждала и обяснението беше, че ние си имаме мъже, които да ни издържат, а той като мъж, трябвало да взима повече от жена си.
Да бе.
Собственикът на тази фирма ако можеше да намери жена, която да върши същата работа за 1000 лева, ще плаща доброволно 1500 лева (примерно) на мъж, ей така от мъжка солидарност?
Това няма как да е икономически обосновано. Може да има някакви изключения по лични причини, например мъжът е приятел на шефа. Но то и обратното може да го има - жена-шефка да назначи своя приятелка или роднина и да й плаща повече, отколкото на мъж.

Само дето мъжете са доказали многократно, че нито са логични, нито са безпристрастни, нито са неутрални. Неща като мъжка солидарност и липсата на вяра в женската компетентност могат да се видят свободно в почти всяка тема тук, в СО. Отделно, тъй като жените са незаменими що се отнася до бременност и раждане, а много мъже не се включват равностойно в домашните задължения и гледането на децата, жената бива професионално ощетена, и тук вече факторите да бъде непредпочетена стават чисто практични.

Общи условия

Активация на акаунт