Отговори
# 195
Феминизма защитава правата на жените да
Гласуват
Имат собственост
Наследяват
Имат банкова сметка
Образование
Професия, работа
Да се разведат по своя воля
Да вземат решение за себе си като цяло и да могат да живеят независимо.
Т е. Феминизма защитава правото на избор.
Вече коя какво ще избере, си е нейно право.
Вярвам, че всеки здравомислещ човек Е феминист.

# 196
  • Paris, France
Скрит текст:
Уважението към жените като към равноправни личности не е увредило никого, но се възпитава от други мъже, не от жени.
Това никой не го отрича, но това, което възпитава феминизма далеч не се свежда само до горното. Само терминът "токсична мъжественост" говори много показателно какво се има предвид.
Питам се - защо феминистките се концентрират само върху "токсични мъже", а не срещу "трейд уаиф" (има и тема тук), чиято идеология е напълно противоположна на тяхната ?

"трейд уайф", ха ха. Звучи като "trading futures". Все едно мъжът я продава или заменя за нещо
Поне се постарай да разбереш какво значи това, което преписваш на кирилица от английски! Смея се с глас. Trade (произнася се трейд) е търговия, бранш, занаят. Trad (произнесено трад) е съкратена форма на традиционен и означава общоприет, нормален, присъщ. Wife е съпруга и няма смисъл да се ползва чуждицата, за която си имаме дума.

Феминизъм и майчинство, както и живот на домакиня се се изключват на 100% взаимно. Живяла съм и по единия начин, и по другия и двата вида живот си ми харесват. Феминизмът е правото на избор. В смисъл ако един ден ролята на майка и домакиня не ме устройва, мога да се влея отново на пазара на труда без някой да го оспори, без да ме заключи в къщи, да ме набие или убие.

Традиционната съпруга не е непременно без собствени доходи. Може да си има неин, пасивен доход, който да влага или да не влага в семейството. Във въпросните традиционни семейства грижите по дома и децата са поделени по начин на вложение. Мъжът влага финансите и време да се занимава с бумащината, а жената влага труд и време в поддържане на домакинството и гледане на децата. Може да ползват и външна помощ, като тогава може да е платена от мъжа, но и от жената. Няма лошо ако устройва и двамата и е добре за малките деца.

Интересното е, че срещу феминизъм и trad wives обикновено църкат мъжлета, които не ги касае. Те нито могат да гледат trad семейство, нито да се обзаведат с феминистка.

# 197

Интересното е, че срещу феминизъм и trad wives обикновено църкат мъжлета, които не ги касае. Те нито могат да гледат trad семейство, нито да се обзаведат с феминистка.

Това изречение е брутално точно.

# 198
Църкат Joy по моя край за мишките казваме, че църкат.

# 199
Почти всяка жена по време на майчинство минава през фазата традуайф, докато си гледа децата, от 2 до 4 години, ако са породени. После в БГ трябва да почва работа, защото парите не стигат.
Пропуска се, че за да може една жена да заеме традиционната си роля, мъжът трябва да заеме неговата. Което означава, че трябва да осигури финансова стабилност, дом и всичко нужно абсолютно сам без помощ от жената (като работа, майчинство, спестявания, наследство) и без помощ от майка си (като работа, пенсия, спестявания, наследство) за неопределен период от време.

# 200
  • Paris, France
Което означава, че трябва да осигури финансова стабилност, дом и всичко нужно абсолютно сам без помощ от жената (като работа, майчинство, спестявания, наследство) и без помощ от майка си (като работа, пенсия, спестявания, наследство) за неопределен период от време.

Защо без помощ от майка си? Повечето трад семейства, които познавам имат някаква, обикновено значителна, финансова и имотна помощ от семействата си. Жилището, дали е наследствено , подарено от родители или купено от самия мъж си е жилище. Даже е по-добре да е наследено 😇, но даже подарено. Това освобождава ресурси за купуване на второ жилище, вложение в нялакъв бизнес, обзавеждане.

В традиционния брак мъжът встъпва с дом и застра, а жената с чеиз. Не почват на гол г*з. Също родителите помагат, възпитават внуци и така има приемственост.

Без помощ от родителите ни нямаше да остана в къщи с децата. Всъщност нямаше и да имаме дете.

А за нехранимайко също е добре да има помощ от родители. Няма да има прясно изпечен хляб, тристепенно меню и трад съпруга, която да го посреща по бельо Chanel. Няма и феминистки да го поглеждат. Не представлява интерес за живеещи на квартира амбициозни, млади кариеристки. Даже и в ало.бг му се мръщят, но има любов. Любов от мама, баба и леля. И мусака. Предостатъчно е.

# 201
В днешно време с тази миграция, късно пенсиониране и късно раждане няма чак такава приемственост мъжът от мамините пълнени чушки да скочи на мусаката на булката и от него да се иска само да изкарва пари, а пък жените да си се отменят една-друга. За всички става по-трудно.

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 20:42 от Нарцùса

# 202
  • Somewhere far away
Чеизи , зестра , пълни глупости. Родители помагат, грънци. Родителите помагат,  само ако и когато са ти наблизо. Когато живеят в друг град и държава, както е в повечето случаи - успех с помагането, може да си мечтаеш само за него!

Тази дискусия щеше да е напълно излишна ако живеехме в друга държава- щото в повечето други държави майчинството е само 6  месеца, майката си се връща на работа и такива лигавщини като тука няма.

# 203
  • Out of the Mix
Манди, не познавам такива "без помощ".
Все някакво рамо родителите са ударили - образование ли ще е, имот ли, работа ли, контакти ли, семеен бизнес ли, капитал ли, нещо. А тези, с най-много възможности, още повече, всичко е наготово. Умните са съхранили и развили, глупаците изпиват и гуляят, но ще е до време.

Виж леля ти Невена колко практично разсъждава. Wink

Едно съм съгласен с Деткръш - много лигавщини и глезанки в БГ.

# 204
Много ми е интересно от нас, сегашните родители във форума, колко ще успеят да осигурят "всичко наготово" на децата си. С такава лекота се говори как родители поднасят на децата си всичко на тепсия Simple Smile

# 205
Фрагрансе, да вземеш да се спреш малко, лигавиш се и се мазньориш на всяка глезанка-мацоранка тук. Целият форум разбра, че те е яд как не си минал лъвичката и сега я ядеш на тема колко секс прави с БНД във всяка тема. Хората се разведоха по 2 пъти и направиха по 4 деца, докато си търсиш своята Саша Грей във форум за майки. Дай малко по-благоприлично, не ти отива на годините.

# 206
  • Out of the Mix
Bea, нали знаеш, че поколението градира - от общаци с магаретата отиват в офисите, документите, минават през усвояване на занаят и предприемачески умения, собствена фирма, бизнес, производства. И за всяко следващо е по-добре. Вече въпрос на позициониране, като нищо не е задължително, и не всеки имат късмета на другия.

# 207
  • Paris, France
Чеизи , зестра , пълни глупости. Родители помагат, грънци. Родителите помагат,  само ако и когато са ти наблизо. Когато живеят в друг град и държава, както е в повечето случаи - успех с помагането, може да си мечтаеш само за него!

Ако имаш предвид физическа помощ, може и да не помагат ако са далече или не редовно. Ако са ви осигурили и двамата с по едно жилище, та да имате къде да живеете и малко пасивен доход, за какво да са наблизо?

Нашите родители много помагаха от хиляди километри. И децата гледаха като дойдат, и ваканции ни плащаха, и самолетни билети, а ни и хранеха, пояха и разхождаха като ходехме. Свекървата и майка бяха пенсионерки и са гледали децата и даже ги искаха при тях.

Осигуряването на жилище, начална вноска за ипотека е голяма помощ.

Много ми е интересно от нас, сегашните родители във форума, колко ще успеят да осигурят "всичко наготово" на децата си. С такава лекота се говори как родители поднасят на децата си всичко на тепсия Simple Smile

"Всичко" не можем да им дадем. Някои деца и не искат. От подготвяне на апартаменти и сметки сега от 2 години не можем да ги продадем, че законите за енергийната ефективност се промениха, в единия стана наводнение докато е празен. Един приятел на сина иска да се изнесе, но живее с майка си и баба си, че и под наем и ще се оправя сам. Моите и за уикенд не щат сами.

Трябва да се види какво искат самите деца. Нашите искат да си живеем заедно, да учат, кариера, свободно време и това е. Отказаха шофьорски курсове. Отказах и аз като млада. Плащаме им образованието. Баща им ги кара до унито всяка сутрин и ходи да ги прибира в 17ч с колата, та да се не скинат в метрото. 

Нашите и двете не щат връзки, нито деца, та няма да е трудно. Тези, които искат си правят сметката.

# 208
  • Далечният изток
Хахаха, аз явно съм някакво свръх рядко изключение. Никой с нищо не ми е помогнал, нито с имущество, нито за образование, нито за работа, нито ми е гледал детето... Така като раздавате квалификации, се замислете, че вашето балонче не е светът...

# 209
То няма лошо да приемеш помощ, като ти се дава, лошото е, когато хора, получили всичко наготово,да  се бият в гърдите, как всичко сами са постигнали.
Аз приемам всичко, мъж, имоти, пари - не връщам нищо.😄

Общи условия

Активация на акаунт