Отговори
# 165
maia, може детето един ден да има баща си за читава бащина фигура. Имай си го наум.
Може. Ако толкоз му е акъла и аз съм се провалила. Може.

# 166
  • Далечният изток
Внимавай да не го превърнеш в мъжа до мама... Това имаше предвид и Кетчър.

Не е работа на детето да те пази.

# 167
Мая, просто няма момче да не иска да има и баща, като навърши някъде 12 години. Даже може да го търси на всяка цена. Ти може да си топ майка, най-всеотдайната и разбираща, обаче си само майка. Тийна ще те подмине, без да забележи дори дали си разстроена, за да иде при баща си. Това е някаква формула, по която се върти света. Не ти го казвам за лошо. Просто може да се случи и се случва всеки ден.

# 168
Не е.
Аз го пазя. и съм го опазила. Той не знае от какво. И не му е работа да знае.
То си действа според личните представи и желания.
Какъв вашия съвет иначе? "Аз те защитавам/пазя, мами, не се притеснявай, не пораствай, не бъди мъж, остани си дете, пък мама ще те пази". Няма такива работи. Аз мъж отглеждам, не мамино глезанче.

Ма да върви. Не го спирам. Аз и сега не го спирам. Даже го тикам да върви с баща си само, мен да не ме занимават с техните срещи.

Не знам защо тръгна към мен разговора. Не ми е комфортно. Приключвам до тук.

# 169
  • София
Какъв вашия съвет иначе? "Аз те защитавам/пазя, мами, не се притеснявай, не пораствай, не бъди мъж,
На 5- да. Ти си знаеш.

# 170
  • Далечният изток
Точно така, на 5 е дете, не е мъж. Ти възпитаваш бъдещ мъж, но той в момента е дете. А ти си майка, не жената до него, нито то е мъжът до теб. Сигурна съм, че в момента го объркваш, че трябва да замества липсващия му баща, ама както и да е. Ти си знаеш...

# 171
  • Paris, France
Да, прекаляването с възпитанието може да даде образен резултат в пубертета, когато децата започват да разсъждават, сравняват. Те не са наши клонинги и не е възможно да попият 100% от това, на което ги учим.

Отхвърлянето на родителските ценности и налагането на собствени е част от възмъжаването и растежа.

Моите родители са много различни и с леко различни ценностни системи. Разделени са откакто съм бебе, но характерът ми е много различен от този на родителя, който ме отгледа и е по-сходен с този на другия, който никога нищо не е изисквал от мене и не се е налагал.

С мъжа ми сме гледани строго, но като сме се оказали сами сме наваксали. С децата бяхме ларж и не сме налагали или особено изисквали. Сега са ученолюбиви, възпитани, не пият, не пушат, не се дрогясват, кротки, вежливи. Деца на приятели, които реагираха много остро при всяка грешка на детето сега имат избягали, пушещи, арогантни или престъпвали закона деца. Е, не всичко наведнъж.

Малко е и до късмет, за съжаление.

# 172
Моите наблюдения са същите, силно потискани и ограничавани деца в един момент като останат сами и без контрол са като отвързани, наваксват много бързо. Други остават потиснати цял живот. При мен имаше и от двата подхода, имаше и строгост и ограничения, но при мен реакциите бяха много бурни и агресивни на моменти, и нашите постепенно прекратиха всякакви такива опити.
За последиците от феминистичното възпитание на мъжете, вече са видими на запад и са направо трагични, няма да давам конкретни примери, защото са видими от всеки. Особено зле са нещата когато са в съчетание с огорчена самотна майка натрупала силна ненавист към всички мъже. Има много истории на вече пораснали такива момчета, който иска да чете.

# 173
  • София
Уважението към жените като към равноправни личности не е увредило никого, но се възпитава от други мъже, не от жени.
Като разведена майка на вече пораснало момче мога само да кажа, че мъжете учат мъжа да бъде мъж и ако момчето живее само с майка си е добре да бъде в много добра връзка с баща си и/ или с други мъже – дядо, чичо, учители, треньори и тн. Просто е нужен пример. Особено в пубертета на момчета са нужни и алфа мъже, които да го предвождат, защото мъжете са колективни животни, глутничари и така от момчета става мъже, с мъжка йерархия. Дори момчетата с наличен баща имат нужда от друг главатар в пубертета, за да се развият хармонично.
Аз ползвах и семеен терапевт, други специалисти, за да не си вженча потомството, защото колкото и да съм учила, аз съм си жена и нормално рефлексите и разсъжденията ми за някои неща да не са адекватни, когато основно аз възпитавам подрастващ мъж.

Това е извън темата, но исках да отбележа, че и всеки е хубаво да си съзнава границите на компетентност и умения, и като родител.

# 174
Уважението към жените като към равноправни личности не е увредило никого, но се възпитава от други мъже, не от жени.

Това никой не го отрича, но това, което възпитава феминизма далеч не се свежда само до горното. Само терминът "токсична мъжественост" говори много показателно какво се има предвид.

# 175
  • София

Това никой не го отрича, но това, което възпитава феминизма далеч не се свежда само до горното. Само терминът "токсична мъжественост" говори много показателно какво се има предвид.
Има и токсична женственост. Феминизма е точно и единствено горното. Двата пола имат съвършено различни характеристики, но са равностойни като личности. Нещо друго наричаш феминизъм, според мен. Би ли дал пример?

# 176
  • Обран бостан ;)
Питам се - защо феминистките се концентрират само върху "токсични мъже", а не срещу "трейд уаиф" (има и тема тук), чиято идеология е напълно противоположна на тяхната ?

# 177
  • София

Питам се - защо феминистките се концентрират само върху "токсични мъже", а не срещу "трейд уаиф" (има и тема тук), чиято идеология е напълно противоположна на тяхната ?
Къде ги следите тези неща? Нито едно от двете не ми е известно, както и кого наричате феминистки?

# 178
  • Обран бостан ;)

Къде ги следите тези неща? Нито едно от двете не ми е известно, както и кого наричате феминистки?

Ето:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1731576

# 179
Мъже, които по  случаеност провокират с трейд уайф, са причината да съществуват феминацитата.

Общи условия

Активация на акаунт