Номинации за най-голяма муня (тема 12)

• 77 371
  • 789
  •   1
Отговори
# 210
Догодина, живот и здраве, ще я питам предварително с каква рокля ще е и ще заведа котката на фризьор. 🤣
Шегувам се, разбира се. Макар че веднъж видях куче с маникюр и лак за нокти. И нали съм муня, попитах какъв пол е. Собственичката ме изгледа, все едно съм някакво безмозъчно същество и най- надменно ми каза: "Не си ли личи. Вижте, че е лакирана в розово".
Де да знам. Днес жените стават мъже, мъжете жени. Знам ли как е при животните. В модерен свят живеем.

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 11:54 от Forest rain

# 211
  • Сливен
Forest rain, разсмя ме, а така имах нужда от това Heart!
Права е майка ти! Да ти е жива и здрава!

# 212
  • София
Е как ще е права? Лилаво и оранжево са класическа комбинация.

# 213
Абе не е баш за муните, но откакто се роди 4-тото чаве разговорите с мъжът ми са следните:
Излезе той с децата, всичките 4.🤣🤣🤣
И казва: Ако умра и не се върна, знаеш че имам завещание, нали?
Аз: Да, успех навън.🤣🤣
Брат ми пък: много е смел да излиза с тях сам. 🤣

# 214
Е как ще е права? Лилаво и оранжево са класическа комбинация.
Опитах се да й пробутам този довод, но това оранжево на котката, не било като онова оранжево. В крайна сметка реши, че е по- важно да скрие корема, та се снима с животинчето.
Аз очаквах и мен да ме насмете, защото се облякох с клин и една проста блуза. Децата ги наконтих. За мен време не остана, понеже в последния момент се сетих, че тя пости и цяла сутрин й търсих веган торта. Трябваше да е с плод, понеже тя обича.
Тя стана на 75. И аз купих и цифри. И като се почна, защо съм взела цифри, хората щели да разберат. Кои хора? Бяхме си все близки, които й знаят възрастта. Сега как щяла да качи снимката как духа свещите във фейсбук. На върха на езика ми беше да й предложа да ги направим на 57. Много съм мислила аз за фейсбука.

# 215
Аз съм доста по-млада от майка ви, но щях да очистя ММ миналата година. Не намерил свещи с цифри да ми слага на тортата и "сглобил" цифрите от нормални свещи. Joy. Вече не помня  по какъв начин беше успял да ги съедини. Аз още не мога да свикна, че съм на толкова, на колкото съм. От години си слагам примерно 1 свещичка на тортата. Grinning

# 216
Човечецът пак се е постарал. 😃 Представям си как е накичил тортата. Моят веднъж ми сложи една свещ с футболна топка, че сме нямали други. От сина останала. Има и по- зле.
Вярвайте ми, така е по- добре. Вече само по една свещичка и това е. Аз съм на 37г. и въобще не се притеснявам от възрастта си. Или ще умрем млади, или на средна възраст, или стари. Затова не разбирам криенето на годините, ама вече за фейсбука ще знам- само една свещичка.

# 217
О, беше много горд от творението си.
То не е криене точно на годините, всички знаят на колко съм.
Ама не е приятно за гледане. Kissing Heart  Цифрите ме  дразнят. Grinning

# 218
Обича те човекът. Моят може ли да сложи футболна топка на тортата ми. Пък и взел неговата любима, която аз изобщо не харесвам.
Ние с него сме каръци. Аз вече съм му забранила да ме изненадва. Всичките му изненади завършват много зле за мен, включително и с телесни травми. Вселената е срещу нас. 🤣

# 219
С изричната забрана на сестра ми да не я развявам по форума ви разказвам една история. Тези, които имат братя и сестри ще познаят поне частица от тях в разказаното Simple Smile

Седим си един есенен ден със сестра ми в панелната холо/всекидневно/детска и аз добре помня, че въпреки юношеските ми години разглеждах Дъга. Баба мие чинии в съседната стая, а навън времето се мръщи и аха да завали.
Сестра ми чете НЕЩО. И в един момент изцепва:
- Знаеш ли, че ако се скараме и те убия, няма да ме съдят за убийство, а за битов инцидент, защото сме сестри.
Възрастта ми е такава, че почти на всичко отговарям с:
- Глупости! - и заформяме спор, плавно преливащ в караница.
Вадим неоспорими аргументи като: "Много ти знае плямпалото!" или "Ти си един дървен философ!" и в един момент сестра ми изкрещява:
- Искаш ли да ти го докажа, че няма да ме съдят за убийство, а за битов инцидент?!
Точно в  този момент баба влиза някак замислена и особена в стаята и бърше в престилката си мокрите си ръце. Без да каже нищо присяда на дивана и ни гледа многозначително.
Ние все още пускащи мълнии въвличаме и нея в спора:
- Какво? Реши, че ще се изколим ли? - зъбя се аз.
- Не! - отговаря много спокойно баба - Ножовете са при мен в кухнята. Но все пак и аз имам сестри /те са три сестри - неразделни до смъртта си, която бе в една година/  и е добре да знам истина ли е това. Доказвай!

# 220
  • In transit
Изпекох си онзи ден блат за руло и го извадих с тавата, на индукционния плот, с постелка от корк под тавата.
В това време мъжът ми слага тенджера на котлона с пилешко. Включва го и отива в другия край на стаята. Аз съм на метър от котлоните, вглъгбена да подреждам подправки. 
Две-три минути по-късно мъжО скача, аз се стреснах и поглеждам към котлона, който пуши яко, но не откъм тенджерата, а откъм блата ми. Scream
Изключи той котлона и чак тогава забеляза, че се е включил задния котлон, на който е тавата ми. Започна ми мирише ужасно цялата кухня, проветрявам и поглеждам, че блата отгоре още изглежда добре. Успокоих се... обаче мм вдига тавата и отдолу корковата подложка изгоряла и залепнала. Надигнах хартията за печене под блата, отдолу черен кръг с диаметъра на подложката. Joy

Почвам да буча, защо не е погледнал какво е включил, а той ми казва: "е, ще изпечеш още един, какво толкова." Joy
Равносметката: блатът, тавата и корковата подложка заминаваха в боклука. Sweat Smile Sweat Smile

# 221
Ох, Мики, много коварно е понякога разпознаването на съд. То не случайно в упътването си пише да не се ползва плотът като работен (демек да не си слагаме тавите с коркова подложка точно там Stuck Out Tongue Winking Eye), ама и аз така правя. Откакто обаче нагрях до червено почти празна тенджера, внимавам кой индикатор свети. То с тези котлони няма и за какво друго да се внимава, само това. Ама и то ми е много в някои моменти Simple Smile  
Да ни берат греховете проектантите и строителите на малки градски кухни!

# 222
Леле, психясах. 🤣🤣🤣
Обърках памперсите, имам още не изразходвани от дете номер 3, наскоро го махнахме и взимам и слагам на бебето. 🤣🤣🤣
Мъжът ми до мен и казва: Тука нещо не е наред.🤣🤣🤣 То милият до ушите му стига, изобщо не се усетих, грам. Всичко по инерция, а не е да кажеш, че съм сама, имам помощ. Евала на майките дето сами си гледат децата.
Едно беше на 30, друго е на 40 хора, убедих се.🤣🤣🤣

# 223
Млада младина си! Да са ти живи и здрави, няма да усетиш как ще пораснат!
Почакай да видиш как е на почти 60 Simple Smile
Сега отчитам, че на 50 съм била лека, неуморна и хвърковата почти като пеперуда Stuck Out Tongue Winking Eye
За настоящата си позиция още нямам адекватно сравнение, ама не отивам към колибри...

# 224
С изричната забрана на сестра ми да не я развявам по форума ви разказвам една история. Тези, които имат братя и сестри ще познаят поне частица от тях в разказаното Simple Smile

Седим си един есенен ден със сестра ми в панелната холо/всекидневно/детска и аз добре помня, че въпреки юношеските ми години разглеждах Дъга. Баба мие чинии в съседната стая, а навън времето се мръщи и аха да завали.
Сестра ми чете НЕЩО. И в един момент изцепва:
- Знаеш ли, че ако се скараме и те убия, няма да ме съдят за убийство, а за битов инцидент, защото сме сестри.
Възрастта ми е такава, че почти на всичко отговарям с:
- Глупости! - и заформяме спор, плавно преливащ в караница.
Вадим неоспорими аргументи като: "Много ти знае плямпалото!" или "Ти си един дървен философ!" и в един момент сестра ми изкрещява:
- Искаш ли да ти го докажа, че няма да ме съдят за убийство, а за битов инцидент?!
Точно в  този момент баба влиза някак замислена и особена в стаята и бърше в престилката си мокрите си ръце. Без да каже нищо присяда на дивана и ни гледа многозначително.
Ние все още пускащи мълнии въвличаме и нея в спора:
- Какво? Реши, че ще се изколим ли? - зъбя се аз.
- Не! - отговаря много спокойно баба - Ножовете са при мен в кухнята. Но все пак и аз имам сестри /те са три сестри - неразделни до смъртта си, която бе в една година/  и е добре да знам истина ли е това. Доказвай!
Това ми напомни за една лекция по наказателно право, на която професорът попита кое би се счело за квалифициран състав на убийство. Демек кое е по- тежко наказуемо. Да убиеш случаен човек или майка си. Един колега изтърси: "Случайният човек, майката нали си е твоя"🤣

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 23:41 от Forest rain

Общи условия

Активация на акаунт