Европа по времето на Тръмп

• 46 855
  • 977
  •   1
Отговори
# 195
Урсула е представила отбранителен план, при който всички членки вдигат военните си бюджети с 1,5%, така че да се съберат общо 600 милиарда евро и още 150 милиарда заеми. Обсъждат и използване на руските активи.
Аз съм скептик за този план, защото руските къртици задължително ще го блокират. Остават единствено вариантите с коалиции на желаещите, каквото започна в Лондон. Това е началото на края на ЕС в сегашния му вид. Силно се опасявам, че ние няма да намерим мястото си в новата форма поради неспособността ни да се определим ясно.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 14:32 от Petrof

# 196
Активите няма да пипнат, освен както до сега - да прибират дохода от тях.

Мисля, че за този план не им трябва пълно болшинство, така че няма да могат да го блокират.

# 197
Дано да сте права, но няма логика, ако засяга всички членки и изисква разходи от общия бюджет.
Наскоро Орбан е блокирал пакет от 20 милиарда за Украйна.

# 198

Русия граничи със САЩ, Литва, Латвия, Естония, Финландия (пропускам ли някоя?) (НАТО), но видиш ли Украйна не можела да влиза. Смехотворно и наивно поводче е това.
В другата тема пуснах едно видео с разбор на Джефри Сакс, което не беше отразено, но аз го очаквах- пише се , колкото да се загрее клавиатурата, най-вече форумните анализатори.
Украйна е последната граница.
Предпоследната беше Грузия- знаем какво стана след постъпките за НАТО там.

Анализите ви и неразбирането на тези, които не подкрепят Украйна са много неправилни. Прекарвате ги през някаква позиция от сорта "Щом не харесват Зеленски то това означава, че харесват Путин". Сякаш вземането на страна е задължително и нямаш право да избереш себе си и мира - да настояваш да намерят пресечна точка в исканията си.  И честно да ви кажа ако светът бе настоявал повече за мир, отколкото да покаже на Русия, че няма да и даде евала и да иска да и нанесе икономически вреди и да придобие ползи, то вероятно щеше да има някакво по-положително развитие.
До сега активно се натискаше кой ще победи, а не смъртта да спре. Сега да видим какво следва.

Приемате, че страните са черно-бели = жертва-виновен и въобще не се опитвате да разберете кой за какво и защо се бори.
Вярвате безпрекословно на информацията, която цензурирано се поднася. Войната рядко е на емоционална основа - всички замесени имат материални щения и никога в една война не са само воюващите.

Лично аз смятам,  че единственото непоправимо е смъртта на толкова много хора. Дори отстъпени територии могат да бъдат взети, върнати, искани когато се изчака подходящ момент. Ничие управление и строй не е вечно и повечето от нас сме видели това лично барабар с всичките му последици!
Съгласна на 1000%, не само с подчертаното-с всичко!

# 199
Има ли някакво инфо какво ще каже Тръмп тази нощ пред двете камери на Конгреса.

# 200
И как точно си го представяте това? САЩ, Русия, Иран, Индия ще спрат да произвеждат ядрено оръжие, ще плеснат с ръце и ще се прегърнат? Ще спрат, целия този печеливш бизнес, защото са много човеколюбиви? Вие, сериозно ли?

# 201
Даже, не руските, украинските жертви жалят.

# 202
  • София
И как точно си го представяте това? САЩ, Русия, Иран, Индия ще спрат да произвеждат ядрено оръжие, ще плеснат с ръце и ще се прегърнат? Ще спрат, целия този печеливш бизнес, защото са много човеколюбиви? Вие, сериозно ли?
Това сигурно в някоя детска приказка е възможно.

# 203

не, те се промъкват във всяка тема и жалят руските жертви, нищо друго.

Не руските, а украинските. Руските жертви един път не са ги споменали. Сигурно защото логичният отговор е, че нищо не налага путин да ги жертва.

Всъщност много е вероятно и за тях да не им пука.

# 204
За мен има  едно необяснимо нещо- защо навсякъде по света, обикновените хора искат мир,  освен, онези, които се задушават с омраза към някоя сила- дали западна или източна!
Защо никой не работи за мир? Защо не искате ЕС да работи за мир?

# 205
  • София
За мен има  едно необяснимо нещо- защо навсякъде по света, обикновените хора искат мир,  освен, онези, които се задушават с омраза към някоя сила- дали западна или източна!
Защо никой не работи за мир? Защо не искате ЕС да работи за мир?
За да има мир, Путин не трябва да го има. Няма как да има мир при наличие на агресор.
Все едно едно семейство, в което има насилник, да искаш да живеят мирно. Докато насилникът е там, това няма как да стане. Насилникът трябва да бъде спрян/отстранен.

П.П. Говоря за Европа.

# 206
Ти в течение ли си, че съвсем наблизо до нас има война и русия всеки ден обстрелва украински градове?
Питам само, че нещо много абстрактно ми провуча как някой, някъде,  се задушавал от омраза, неизвестно защо....

# 207
Не знам, как е възможно да мислите, че може да има мир с Путин?! Все едно от Хитлер да поискате мир. Мир в момента с тази откачалка означава капитулация!

# 208
Как да работи ЕС, за мир? Да си вземе Русия (айде, да не ви дразня с Путин), Украйна и да се приключва, така ли? Майната им на украинците и желанието им за независима държава.
Ех, как не е имало кой да каже на опълченците, да зарязват борбата и да се прибират дома, я колко хубаво са си живяли с турците. Войнолюбци такива.

И пак, войната ще спре на секундата, в която Путин изтегли войниците си от Украйна. Защо не се тръшкате, да се откаже той по-бързо? И да не праща на смърт руснаци и севернокорейци?

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 18:06 от alex_jp

# 209
Ма той путин не иска мир, не знам за какво е тоя безмислен хленч. Човекът си иска областите на Украйна , някои от които още не е завладял.
Какво искате, миролюбците, да им предадат градовете ли, земята си, ами хората, дето живеят там? С тях какво да стане? Мир искали.

Общи условия

Активация на акаунт