Донорски яйцеклетки - група на мами, които са заченали и родили с ДЯ - 2

• 27 043
  • 369
  •   1
Отговори
# 180
nevenna, съчувствам ти и те прегръщам. И ние имахме 8 ДЯ (украински от Биотекс) .2 бластоцита върнаха на първи трансфер - биохимична, третия се разви бавно - замразихме го, оцеля размразяване, но не се имплантира. Бяхме в Тутракан. Правили ли сте изследвания за тромбофилия , НК клетки ?
Всичко, което се сетите от около 8-9 години  сме в тази клиника всичко изследваха, Междувременно 3 години имахме пауза,защото се разболях от хематологично заболяване и трябваше да имам заради инвитрото добри резултати.Преди да се разболея ми правиха операция за премахване на миомни възли 13 броя.Та се чудя има ли смисъл да опитваме или пък да сменим клиниката.Според лекарите 44 г не е проблем да опитвам да забременея,но не знам сякаш всички гледат да вземат парите и каквото стане.

# 181
  • Столицата на "Второто българско царство"
аз бих отишла за второ мнение някъде другаде.... дори и само да се смени обстановката и да получите друга гледна точка (евентуално)...
Но... това вие ще решите... прочетете... помислете....
все пак доста години сте там...
Успех... 🙏🙏🙏

# 182
аз бих отишла за второ мнение някъде другаде.... дори и само да се смени обстановката и да получите друга гледна точка (евентуално)...
Но... това вие ще решите... прочетете... помислете....
все пак доста години сте там...
Успех... 🙏🙏🙏
Не мога да преценя къде,колкото и глупаво да звучи,доста клиники има,искаме реален и честен отговор.

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 07:01 от nevvenna

# 183
Според мен пробвайте и другаде,след като виждате че не се получава там .Отидете на второ мнение все пак за обща култура .В всяка клиника има различен подход.Успех

# 184
Ако може някой да помогне с препоръка за лекар за още едно мнение,защото като проверя отзиви и чета че някои избягват пациенти с много проблеми или 40+,а при нас е всичко накуп.

# 185
Lilleina, благодаря за отговора. Пропуснала съм да отбележа, че и хистероскопия е правена (2 месеца преди трансфера) - според лекаря е имало съвсем леки сраствания, които са отстранени, но нищо повече. Преди самия трансфер е направен PRP на ендометриум. Доколкото и на нас ни е известно, не се препоръчва да се прави ПИД на замразен вече ембрион. По принцип съм със завишени NK клетки и мислите ми са в тази посока - дали когато се прави трансфер на ембрион с ДЯ не би трябвало имунопотискащата терапия да е по-силна, отколкото ако е със СЯ. Ако някой има подобен опит, ще се радвам да сподели.

# 186
Момичета, дори и с ДЯ понякога трябват няколко опита. Даже и със свежи Я не става от раз, при мен не стана.
Смених три клиники, консултирах се с 8 репрудоктовни, хематолог, имунолог и ендокринолог. След всеки неуспех - хоп в нова клиника, нов подход, нова терапия. Винаги има разлика. Дори, ако ще и енергията ма лекаря е нова.
Успешния трансфер без имунологична терапия, предходните 2 опита бяха без имплантация въпреки терапията. Така, че реших, че за мен не работи и по- добре без химия.
Но си следвайте интуицията. Ако нещо не ви допада и имате съмнения сменяйте, местете ембриони, яйцеклетки. И това правих и не съжалявам. От всеки опит си взех уроците и като се сетя колко смотана и невежа съм била- много ясно, че ще ме правят на балък

# 187
При мен стана от първи опит в Кипър при доктор Мурат Онал

# 188
Аз съм пример за кратък успех при Мурат Онал и последвали 4 неуспеха. Всички ембриони са тествани. Имам и неуспех в Дуня.

# 189
Аз също
Три опита и 0 резултат
Аз съм пример за кратък успех при Мурат Онал и последвали 4 неуспеха. Всички ембриони са тествани. Имам и неуспех в Дуня.

# 190
Аз също
Три опита и 0 резултат
А имахте ли зацапване след трансфера веднага. Забелязала съм,че ако нямам зацапване след процедурата винаги имам имплантация.Действително първият път Мурат Онал се справи и влезе от раз и направи перфектен трансфер и нямах зацапване часове след него. Загубих бебето поради хематом. Следващите ми опити беше ужасно ръгане докато влезе и винаги имах зацапвания и 0 резултат. Това е единственото,което ми направи впечатление между успешния трансфер и неуспехите след това.

# 191
Аз също
Три опита и 0 резултат
А имахте ли зацапване след трансфера веднага. Забелязала съм,че ако нямам зацапване след процедурата винаги имам имплантация.Действително първият път Мурат Онал се справи и влезе от раз и направи перфектен трансфер и нямах зацапване часове след него. Загубих бебето поради хематом. Следващите ми опити беше ужасно ръгане докато влезе и винаги имах зацапвания и 0 резултат. Това е единственото,което ми направи впечатление между успешния трансфер и неуспехите след това.

Имах зацапване на следващия ден.От клиниката ми казаха,че е нормално,означавало инплантация-енбриона си пробивал път или нещо подобно, вече не помня точно какво ми обясниха

# 192
Аз също съм пример за инвитро опит с донорска яйцеклетка от първия път!
Може би е въпрос на късмет, но не се отчайвайте и не се отказвайте от мечтата си.

# 193
При мен стана от първи опит в Кипър при доктор Мурат Онал
Енигма,дали ще е удобно да споделите имахте ли зацапване след трансфер, няколко часа след трансфер или ден след трансфера? Тук не реферирам към зацапване след 4-5 дни. Благодаря ви!

# 194
rich_i, замразени или свежи яйцеклетки използвахте?

Общи условия

Активация на акаунт