Източване на здравната каса или не?

• 3 067
  • 50
  •   1
Отговори
# 45
Това с тия уведомявания на пациентите ще е много добро ако стане, обаче първото което си представих беше как една точно определена фирма взема едни хубави пари да разработи такава система... същата дето направи и националната здравна информационна система, липсата на главни букви е умишлена, това нещо не ги заслужава. Към момента дано да са я постегнали, но първите години беше кошмарно нещо да работиш с нея.

# 46
Colibri има опция в кабинет, за 24 часа и винаги така съм правила. Но единствения път, когато ми сложиха в болница беше през една люта зима, бях в отделение по неврология, за дископатия и лекарката ми предложи да ме приемат в кардиология за холтер, да не ходя в студа за поставяне и сваляне. Обаче не очаквах 3 дни да ме държат.

# 47
  • Deutschland/HE
Добре. В България много неща се правят само в болница и се лежи 3дни, а това изобщо не е нужна. Може да се правят амбулаторно и да не се харчат толкова пари, а и се заемат легла в болниците. За мен това е вид източване, въпреки, че е регламентирано.

# 48
  • София
А ще направят ли нещо за нагласените обществени поръчки, защото сега почти всички са такива?
Цитат
На второ място след болниците са разходите за лекарства, медицински изделия и пр. - 2,566 млрд. лв.
https://www.segabg.com/hot/category-zdrave/vsichki-sa-nastruhnal … -vbesiha-lekarite

# 49
  • Mediterraneo
Не знам точно точене на Касата ли е или някакви остарели практики, ама ми е чудно как в Испания се възстановяват хората след ендопротезиране без никаква физиотерапия, а в Бг им изписват такава задължително. Преливане от празно в празно...
Аз съм сигурна, че и на моите деца са им правени дентални процедури, зъболекарката им там много доре знае, че сме в чужбина. Практиката на педиатъра им също. Ама нито ми е интересно да проверявам, нито нещо ще се промени, ако узная със сигурност, че е така.

# 50
Имам инсталирано приложението Здраве и според него нямам надписани процедури. Излизат даже прегледи по допълнителното здравно осигуряване и изследванията, които сама съм си платила. Иначе нямам съмнение, че касата се източва. Апропо - миналата седмица бях в болница, ако на някого му е интересно - може да се разтърси из коментарите ми.

Общи условия

Активация на акаунт