Анална фисура 3

• 5 110
  • 76
  •   1
Отговори
# 30
Аз пак ходих на контролен.
Не е хемороид. Не знаят какво е. 🤯🤯🤯 не знаят и как да третират. Там, където усещам мравучкане е подута кожа, може и нерв да има засегнат.
Препратиха ме на кожен. 😕😕😕

# 31
Пишете как е минало посещението при Лозанов. И аз мисля да го посетя

Посещението мина добре. Доктор Лозанов е от типа готини и човечни лекари, каквито в БГ за съжаление са на изчезване. Изслушва човек търпеливо и внимателно обяснява всичко. Съжалявам, че не отидох по рано  и търпях болки 3 години от страх да не ме доскопосат прехвалени специалисти.Оказа се раничка, която много вероятно е да се повлияе от вярните мазила.На колоноскопията, която си правих преди няколко месеца при друг лекар не беше забелязана, защото там се гледат явно други неща и по-навътре.Моят съвет е който ходи на преглед, да отива там където имат уред с камера тип аноскоп.Тея истори с пръсти отзад са ала бала, защото пропускат детайли.Ще споделя как се чувствам след седмица, две.Имам надежда.

# 32
Раничка не ми звучи много адекватно обяснение от лекар. Раничка е нещо моментно и минава, ама 3 години да те боли тази раничка на ануса?
Фисура, фистула, хемороид..., е по-адекватно обяснение.

# 33
Раничка не ми звучи много адекватно обяснение от лекар. Раничка е нещо моментно и минава, ама 3 години да те боли тази раничка на ануса?
Фисура, фистула, хемороид..., е по-адекватно обяснение.
Да кажем тогава, че съм неадекватен лекар и да приключим въпроса

# 34
Ми то фисурата е точно раничка, сцепен анус, но поради спецификата на мястото и силната болка не минава!🥺

# 35
Здравейте! Четох разни неща и малко се наплаших. Та накратко от доста време имам сърбеж около ануса, бях на дерматолог, гинеколог, които не можаха да ми кажат нищо конкретно, и най-вероятно, че е хемороид. От две седмици забелязах, че ми се появи нещо издуто, продълговато точно до ануса и много ми прилича на анална фисура. Паниката ми идва от там, че в нета четох, че аналната фисура в 90% се появява от горната страна на ануса, назад по дължина, а моята е настрани, и когато било настрани може да се касаело за рак на ануса. Направо изтръпнах, като го прочетох това. Разбира се, ще посетя лекар, но докато си намеря и отида ще го мисля. Та има ли на някой друг, на който да му се е появявала настрани, а не нагоре?

# 36
Здравейте! Четох разни неща и малко се наплаших. Та накратко от доста време имам сърбеж около ануса, бях на дерматолог, гинеколог, които не можаха да ми кажат нищо конкретно, и най-вероятно, че е хемороид. От две седмици забелязах, че ми се появи нещо издуто, продълговато точно до ануса и много ми прилича на анална фисура. Паниката ми идва от там, че в нета четох, че аналната фисура в 90% се появява от горната страна на ануса, назад по дължина, а моята е настрани, и когато било настрани може да се касаело за рак на ануса. Направо изтръпнах, като го прочетох това. Разбира се, ще посетя лекар, но докато си намеря и отида ще го мисля. Та има ли на някой друг, на който да му се е появявала настрани, а не нагоре?
Запазете спокойствие и отидете на лекар.Най-вероятно това подуто нещо е хемороид.

# 37
Някой лекувал ли е фисура с лечебно гладуване

# 38
Някой лекувал ли е фисура с лечебно гладуване
Не, е...но няма да помогне. Гладуването води до запек...та...!

# 39
Аз вече се чудя дали моята фисура е точно фисура, която не заздравява, или някакво друго състояние, което предизвиква постоянни разранявания.
Много пъти съм писала как започнаха оплакванията ми, но пак ще напиша. Преди много години гинеколог ми изписа кондилин за изгаряне на генитални брадавици, като указанията бяха да мажа и отзад, защото и там имало кондиломи. Аз се прибрах въоръжена с кондилина и огледалото. И колкото и да гледах, отзад нямаше абсолютно никакви брадавици (не знам гинеколожката какво е видяла). И тогава направих най-голямата грешка-мазнах на здрава кожа в близост до ануса, защото нали така са ми казали..голяма глупост. И както никога нищо не ми е имало от този ден започнаха проблемите..ако не смъди-сърби и обратното, като дразненето се получава след WC. Първите години, въпреки всичко се търпеше някак, но последните през повечето време е ужас. Доста пъти се оправях за по три-четири седмици с разни мазила, но после пак се раздразваше. И аз съм объркана и не знам какво да мисля. Ходих два пъти при Матев и един път при Антон Тодоров в Пловдив. Та, Матев първия път видя контактен дерматит, изписа ми кортикостероид, от който нямаше ефект. Втория път беше много зле откъм усещания и тогава видя фисура. Изписа Пайлекс и Дефламол, пак не се оправих. При Тодоров като ходих пак бях зле, пак беше видяна фисура, малка. Обаче странното е, че всеки ден имам различни усещания, тоест усещам дразнене не на едно и също място, някога е в центъра отзад, друг път вляво, вдясно, по-навътре, по-навън, а понякога цялото място сякаш е в малки множество разранявания. И все повече ми се затвърждава усещането, че не е само усещане, а истина. Като се само преглеждам в огледалото, понякога виждам множество разранявания, като охлузване, не знам как да го опиша точно, но изглеждат повърхностни. Обаче яко пари. Друг път съм виждала нещо като фисура, но не съм сигурна за големината, понеже е по-навътре. Обаче, както казах усещам я на различни места. Понякога като е раздразнено навътре, имам усещане все едно горелка са ми пъхнали. И започва известно време след тоалетна...
Матев каза, че фисура, която тогава видя не е за операция, понеже е прясна(а аз ходих много години след появата на симптомите при него). Тодоров пък каза, че няма хронична-нехронична, много съм била чела. Щом не минава с мазила-операция.
Знам, че стана дълго, но припомням цялата история, защото се чудя дали от този кондилин не е възможно да съм получила нещо, екзема или и аз не знам какво, нещо, което да предизвиква постоянни разранявания. Ако е контактен дерматит, както видя Матев първия път, от контакт с какво..Само вода ползвам. Сякаш от контакта със самите фекалии, но как е възможно не знам.
Та, понеже знам, че тук се включва и доктор Лозанов, реших да пиша пак, може пък някой да се сети какво е станало с този кондилин. Може би не трябва да се надявам, но и операцията не знам какво решение може да е при тези постоянни разранявания.

# 40
Здравейте,от доста време Ви чета и се опитвам да си изясня ситуацията.Моята  история е свързана с операция на тромбозирал хемороид през декември 2024 и до сега мъките продължават....От операцията се възставих,но нз дали от преди това или в следствие на нея се сдобих според всичко ,което изчетох с фисура.На контролния преглед Матев ми каза има малко незарастнално навътре,мажете с дефламол .Е,да ама и до ден днешен нещата не се оправят,не кърви,не е силна болката,но постоянно дразнене ,особено след дефекация.Сутрин като стана, се чувствам ок и след изхождане усещането се засилва .Мазах с какви ли не мазила и продължавам и до днес ......Не желая нова операция,но нз до кога ще се търпи това .....Приемам всякакви съвети и насоки.

# 41
Здравейте. Оперирах се от фисура м януари. Така и не се затвори фисурата напълно  но положението беше долу горе добре. Сега отново се сцепи и се върнах в изходно положение.отново мазила легени, обезболяващи. Има ли някой оперирал се втори път и има ли ефект. Да се подлагам ли отново на операция или да си търпя болката. Отчайвам се вече. Психиката ми се разби.

# 42
Здравейте. Оперирах се от фисура м януари. Така и не се затвори фисурата напълно  но положението беше долу горе добре. Сега отново се сцепи и се върнах в изходно положение.отново мазила легени, обезболяващи. Има ли някой оперирал се втори път и има ли ефект. Да се подлагам ли отново на операция или да си търпя болката. Отчайвам се вече. Психиката ми се разби.
Да, аз. Първия път класическа операция. Втория път свинктеротомия. Беше ми невъзможно да търпя нечовешките болки!

# 43
Здравейте,колко време беше възстановителния период от свинктеротомията и добре ли се чувствате след нея? Къде се оперирахте?Благодаря

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 10:08 от Plamton

# 44
Здравейте,колко време беше възстановителния период от свинктеротомията и добре ли се чувствате след нея? Къде се оперирахте?Благодаря
Два месеца. Чувствам се добре след нея. Беше при Матев в Стара Загора.

Общи условия

Активация на акаунт