Професия учител - 21

• 37 866
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
ЗЛОДЕИДА, съболезнования!
Трудно е, но ще се справиш!

# 691
Егати и бруталната глупост .. нямал лична карта, да седи на пътя
Персоналът показва ли личната си карта на охраната, когато влиза, ведно с копие на трудовия си договор? Директорката показва ли я - ведно с копие на трудовия си договор? Или - понеже дъртите са всевластни, за тях - може. Пък децата - тях кучета ги яли. Егати и боклучавата история. Аз пък бих уведомила детската служба, и РУО, за своеволията на директора или на охранителя

# 692
Четох правилника. Пише "показва личната карта", никъде не пише, че не се допуска при липсата на такава.

# 693
ама - явно това дете не е било пуснато да влезе в училището?
Трябвало е да повикат учителката му, за да го пусне тя, в този случай.
Това отношение за мен е безобразно.

# 694
Правилата са, за да се спазват. Нас също са ни връщали за един бележник, както и за неносене на униформи, мнооого пъти.  Не е въпросът в това дали детето е неразпознамаемо или е, а в самите правила, нали идеята е да се спазват. Колко голямо е детето, защото и това е много важно- ако е в начален клас е глупаво да не го пуснат вътре и нямат право, но ако е в гимназия например, може да си отиде до вкъщи и да се вземе документа?  Нас като ученици също не са ни допускали за дребни на вид неща, но като са ни връщали 3 пъти за едно и също нещо, вече сме се научавали да спазваме правилата.

# 695
Е ... ако живееш до оградата на училището, защо да не се върнеш? Но ако живееш на 25 минути с кола, и родителите ти те карат и връщат??

# 696
  • European Union
Аз също съм върл привърженик на това да се спазват правилата. Но не може правилата да противоречат на нормалния разум. Ако си забравя картата за градския транспорт, няма да ходя пеша, а ще си купя билетче. Детето си е забравило ученическата карта, но е имало лична карта. Щом може да се легитимира, няма основание да не го допуснат.

# 697
Стана полемика. В гимназия е. Живеем на 45 минути път с автобус. С лична карта нямало как. Предложих да пратя снимка на ученическата-не. То и детето си е виновно.
Аз лично разбирам това правило, като превантивно и за сигурност на учениците-да не се допускат външни лица в училището. Ама, когато детето е разпознаваемо....
Да затворим темата, момичета. Благодаря за споделените мнения.

# 698
  • Върху лъчите на Слънцето.
Защо си мисля, че каквото се полага от публичния бюджет, все някога ще стигне до когото трябва. Дори след като вече не съм била в дадено училище, където съм замествала, съм получавала допълни пари, когато останалите в училището са ги получили (при увеличение на заплатите). Бъдете търпеливи още малко, според мен.

П.П. Не съм от София. Grinning

Че ще стигне, ще стигне. Но това "някога" може да е и за Нова година.
Ние също още чакаме...

# 699
  • Добрич
Полина@, само искам да вметна, че по семейни причини отсъствието е за цял ден. В такъв случай няма смисъл детето да се връща.

# 700
Злодеида съболезнования!
Полина@ стана ми интересен казуса. Не съм разпитвала синът ми как влизат тези забравили картите, реално имат кабинети, в които не могат да влязат без тях - реално са ключ. А в друга гимназия изобщо без тях не могат и до класната стая да стигнат.

# 701
Злодеида, съболезнования! Пожелавам ти догодина да си намерила своето училище и да си спестиш нервите.
Към колегата от София, който питаше за заплати - току що се връщам от обучение на Подкрепа, на което се спомена, че Софийската община още не е представила формулата за увеличението на заплатите. Може би затова няма увеличение.

# 702
Злодеида, искрени съболезнования.😢

# 703
Злодеида, съболезнования.

# 704
Злодеида, съболезнования! А това с тържествата си е направо издевателство! Тържества, тържества и никой не оценя, никой не ти плаща извънредния къртовски труд. Ръководството трябва да помисли за ротация, защото едва ли някога някой ще ти даде някакви пари за този допълнителен труд.

Общи условия

Активация на акаунт