Професия учител - 21

• 39 231
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • Добрич
Erika955, когато се върнете на работа ще подпишете анекс за увеличението. Ако имате възможност, се върнете за няколко дни след болничния. За да подпишете е необходимо в момента на подписването на сте реално на работа (даже и само за един работен ден).

# 361
Благодаря Ви, Вела! Ще бъде трудно да се върна, защото вече са взели човек, който да ме замества, тъй като имам много часове, а от друга страна е необходимо да лежа и вероятно няма как да се реализира подписването на анекса.

# 362
Ще се върнете след майчинството, не сега. Оставате си на тази заплата, която последно сте подписали до края на първата година майчинство, втората година майчинството е фиксирано на 780лв( освен ако по някакво чудо не променят майчинството за втората година) и след като изтече цялото майчинство ще подпишете анекс за новата заплата. Ако преди това не си прекратите майчинството Simple Smile

# 363
Каква беше тази тъпотия днес с тази справка за отсъствия .....

# 364
Каква беше тази тъпотия днес с тази справка за отсъствия .....
Нали министърът излезе с предложение за намаляване на 15-те дни отсъствие по семейни причини. Аз наистина не виждам злоупотреби с тях, не знам какво е мнението на останалите колеги, едва ли е по-различно.

# 365
Ох, това съм го изпуснала явно. При мен също няма проблеми, затова се изненадах днес.

# 366
  • European Union
Попълвахме и ние нещо. Дали мислим, че се злоупотребява с отсъствията по семейни причини. Аз отбелязах, че според мен не се злоупотребява. Аз съм на мнение, че се злоупотребява с медицинските бележки, но това е друга тема.

# 367
Благодаря Ви, Вела! Ще бъде трудно да се върна, защото вече са взели човек, който да ме замества, тъй като имам много часове, а от друга страна е необходимо да лежа и вероятно няма как да се реализира подписването на анекса.
Гледайте си здравето и бремеността. Така или иначе дори сега да подпишете анекса за новата заплата, това изобщо няма да ви се отрази на болничния и майчинството. Новата заплата ще си я получите, когато се върнете на работа.

# 368
  • Пловдив
Как няма да се отрази на болничния? Той нали се начислява въз основа на заплатата. Като не е увеличена ще получава по-малко пари.

# 369
Болничният е върху заплатата, но се връщат 18 месеца назад и изчисляват среднодневно възнаграждение от трудовия договор. Тя и да се върне за ден-два на работа как това ще се отрази на болничния като се връщат и гледат 18 месеца назад каква заплата си получавал?
А за майчинството даже се връщат 24 месеца назад.

# 370
  • Добрич
Болничният се изплаща, като се вземат средните осигурителни дневни суми за последните 18 месеца,  а за майчинството се вземат средните осигурителни дневни суми за последните 24 месеца.

Даже да се подпише сега споразумението,  практически то няма са повлияе на обезщетението после.

Ако увеличението е за месеци назад (както август 2023 подписахме за от януари 2023), тогава би имало значение.

valian1, писала съм, докато ти публикуваш.

# 371
  • Пловдив
А, извинявам се, това е нещо ново за мен.

# 372
  • София
Злоупотребява се с бележките и още как, въпреки че попълних ,,не мога да преценя". Големите ученици масово си извиняват така дни, когато не им е кеф да идват на училище.

# 373
Злоупотребява се с бележките и още как, въпреки че попълних ,,не мога да преценя". Големите ученици масово си извиняват така дни, когато не им е кеф да идват на училище.
А Вие в качеството си на медицинско лице ли доказвате злоупотребата ?!?

# 374
  • European Union
Не ми се налага да доказвам нищо. Бележките се появяват, отсъствията се извиняват, всички са щастливи.
Само че ние не сме слепи. Да не говорим, че учениците споделят какви са тарифите при определени лекари.
Аз не съм извинила нито едно отсъствие по семейни причини без предварително обаждане от родител. Учениците си вземат медицински бележки вместо семейни.

Общи условия

Активация на акаунт