Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 17

• 11 230
  • 409
  •   1
Отговори
# 165
Понякога отгоре ни предупреждават. Пращат ни някакви дреболийки, белким мозъка вдене нещо.
Задух, че и задушаване. Храчки, даже и бая тъмни, нон стоп боледуване, знаете. Проблеми с кожа, абе да не изреждам. Един тон драми.
Това са предупреждения. Но не ги слушаме.
И чакаме още и пушим още. Трябва ли да чакаме най-лошото? И  като дойде най-лошото е хубаво да се запитаме, ще мога ли тогава?
Ами не има хора и тогава не могат.
Кожата на лицето ми от цигари винаги се е влошавала. То червенини, то петна, то грапавини, то сухота. Красота.
Правила съм какво ли не, маски, шийт маски, кремове, серуми.
Ама не правя най-елементарното нещо много време не посмявах да правя. Да спра цигарите.
Дори в началото преди години отричах. Майка ми вика - от цигарите ти е такава шибана кожата. Не ти е виновна само щитовидната, стига се лигави, стига се оправдава.
Та така в последните месеци, че и миналата година си правя маска някаква. Нанасям и се смея на себе си - патицоо, излагаш се с тия маски, спри цигарите ма оууу.
Често и на спорта са ми пречили.
Първо ми взимат енергията, после и да почна тренировката ми се съкращава времето. А често просто изпускам даже. Срамота.
То годините стаж в пушенето си оказват влияние.
Та преди 2 месеца ли за 3 дни пак пуших. И се прибирам и викам айде сега малко силова.
Ама дяволчето -абе я изпуши една цигара. Изпуших. Уж нали лекинки. Мина времето, вместо да седна да тренирам, заседнах на компютъра за 10 минути. После направях кирлива тренировка, не пълноценна.

Впрочем наскоро едно видео изгледах. Спортуващите час преди тренировка не трябва да пушат и час след тренировка.

# 166
А аз най-обичах след тренировка с кеф да си изляза на балкона и да изпуша една цигара…
🐑🐑🐑🐑🐑

# 167
Аз пък това не го можех. Не ми идваше отвътре.
Обикновено такъв ми е графика, че тренирам ли, после ям.
Ако ще тренирам преди обяд, приключвам и обядвам. После чак пушех.
Или преди вечеря тренировка, ям и после пушех.
Ама веднага след тренировка не мога.

# 168
Да се съсредоточим в спрягането на глаголите, свързани с пушенето в минало свършено време, Елора 😆.
Вече не пушим, тренираме, храним се и всичко останало и то по никакъв начин не е зависимо от цигарите.
Това е свободата от зависимостта 😉.

Не знам за всички вас, дами, обаче аз лично супер много се гордея с постижението си.

# 169
При мен станаха 4 месеца и съм много доволна. Толкова излишни нерви и мисли си спестявам, като не пуша! Преди все трябваше да следя имам ли цигари, пък запалки, кога ще свършат, дали ги нося навсякъде... Каквото и да правиш, всъщност не можеш да му се насладиш изцяло, защото мозъкът си търси следващата доза. Въобще пълна измама е, че помагат за успокояване - напротив, само добавят към останалата тревожност.
За тези, на които им предстои да отказват - може би и преди съм го писала в темата, но пробвайте да пушите осъзнато. Докато пушите всяка една цигара, мислете какво усещате, за вкуса, мириса, настроението. Загледайте се и в другите пушачи.

# 170
О да, това ми беше мания. Да имам винаги достатъчно цигари. Тоест можех да пуша по 15-20, но трябваше да имам поне още 2 кутии Grinning
Но ми остана навик, защото едно време купувах цигари на двама човека. Тоест аз си пуша, купувам си, но майка ми решава да ми пуши от моите. Обяснявам, че не мога да и купувам цигари, оставам без пари. Не се съобразява, купи си една кутия, после 2 седмици ме муфтеше.
В един момент не издържах. Взех 80 лв от протмонето и. 50 лв за мен си ей така да се спонсорирам, а на нея купих цигари за 30 лв. Тя откачи като видя толкова цигари. Не обичала да харчи пари за цигари и затова обичала от моите да взима.
Вбеси се. Ама си го заслужи. Казах и, че всеки път като я видя да ми взима от моите ще взимам по пет лева и не ме интересува дали е изпушила 2 цигари. Научи се да си купува много бързо, че излезе на червено.
Също и един тон запалки. Сега имам запалки заради газовия котлон.

Слагам част от книгата на Иво Андреев. Може да е полезна за някой. На мен ми беше интересно като се пуши какви хормони се отделят.
И всъщност това докарва тялото до червената линия, а ние си мислим, че нищо ни няма и ни  е много гот.
Трябва да ги разберем цигарите. Дет се вика, опознай врага си.

Скрит текст:

# 171
Привет ! Търся нанякъде книгата на Иво Андреев - Анатомия на зависимостите, но навсякъде е изчерпана онлайн. Някакви предложения от къде да я купя ?

# 172
Не знам, но като потърсих в гуглето на първите два линка я има налична.
Хеликон и Сиела.
Иначе аз имах късмет, звъннах в едната книжарница и я имаха налична.

# 173
  • sofia
искам я и аз , но я няма никъде - дано има нов тираж....

# 174
искам я и аз , но я няма никъде - дано има нов тираж....
Е как така я няма, като я има

https://www.ciela.com/anatomiya-na-zavisimostite.html

https://m.helikon.bg/221920-%D0%90%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BC … %D1%82%D0%B5.html

Аз си продължавам напред.
Открих интересен трик. Който ми е като заместител.
Инхалатор за нос. От ония с ментола и евкалипта за левче.
Та седя си аз на опашката в аптеката. Скандал пред мен. Един дядо не знае на кой свят е и се занимава с тъпотии. Аз разглеждам отпред чакайки и виждам инхалаторчета.
Викам си що пък не, тъй и тъй съм настинала, ще си взема едно.
Навън шмръкнах. Нали знаете, запушвате едната ноздра, вдишвате от другата.
Ама хора, все едно дръпнах цигара. Почти де. Получих удоволствие голямо почти равно все едно пуша. Голям кеф ви казвам.
Може би като се разширяват кръвоносните съдове и затова така се получава.
Е, може и да се пристрастя към инхалатора, ама много важно Joy
Вече имам над месец.
Но си имам крейвинги.
Оф, бая време трябва, знам аз.

# 175
Здравейте,  пуша толкова много години, че ми изглежда химера да си помечтая, че е възможно да спра цигарите. Моля някой да ги е отказал с помощта на семинарите по метода на Алън Кларк има ли? Както и неуспял с тези семинари. Иде ми да си пробия ушите там където били точките за отказване. Моля за помощ, откъде да започна? Искам един човек да ме подложи на хипноза и в сънят ми да ми даде команда , запаля ли цигара да повръщам,  един хипнотерапевт искам да намеря, само това искам .  Трябва да е лесно, ей така заспиваш и имплант в подсъзнанието.

# 176
Няма как някой да го направи вместо теб, но ще се справиш повярвай си и ще стане.

Много хора тук сме пушили повече време отголкото да не сме в целия си живот..

# 177
Съгласна съм с Ели. Не става така с хипнози, точки и т.н.
Става с много, ама много воля и много, ама много силна мотивация. В началото е ад, после вече става все по-лесно.
Аз утре правя 8 месеца без цигари. Все още ми се пуши, но знам, че съм по-силна и няма да се поддам.

# 178
Ами това искам да зная, минали ли сте през курсове за отказване и то безрезултатно? 400 лв за един ден и ги спираш с 90% успеваемост ми звучи много примамливо, но ми е трудно да повярвам.

# 179
Нищо на тоя свят не се постига лесно.
Няма как от днес за утре да спреш и да не преминеш през всички кризи.
Ще си извървиш пътя.

Все едно да искам да имам висше образование, но не искам да уча и ако може една диплома и малко да ми се налее нещо в главата.
Или да искам да имам бебе, ама ако може някой друг да го износи и роди
И даже отгледа.

Общи условия

Активация на акаунт