Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 17

• 14 765
  • 579
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря Мила! И храна и компании по празниците са изкушение 😆

# 556

Елора, ще стискам ❤️ Метода Силва всяка сутрин след сън го правя, че да влезна в Алфа вълните 🤣 Ми, не е лошо, ама после пак ревах

А защо рева? Grinning
Явно си се освободила от нещо.
Силвето го почвам и аз пак.
Сега и без това съм без работа, ще създавам навик, стига оправдания.
10 минути нищо не са.
Впрочем преди 2 седмици ме съкратиха. И да, тогава като ми съобщаваха новината викам на другата шефка, дай една цигара че тия тук ме нервират Joy

# 557
  • Русе
Честито Рождество, дами! Здрави да сте! Другото ще се нагласи! 😁❤️
33 дни не пуша. Преди 3 дни за първи път си позволих 2 дръпки, защото нервната система беше опъната на макс. Бръкнах в джоба на мъжът ми, взех цигарите и му казах: "Ще пуша". Той не успя и дума да каже, беше като зашеметен. Излязох на верандата, запалих, дръпнах 2 пъти, беше странно, не изпитах никакво удоволствие, не усетих нищо. Загасих. Върнах се вътре в къщата, там мъжа ми още седеше на едно място и ме гледаше. И казах: " Не ми хареса". Това беше. Горкичкият. 🤣😂🤣 Не искам да съм на негово място! Та!
Не съм ревала тези дни. Започнах едни ритуали - паля свещи, пиша дневник, горя листове с написани неща, които не искам да нося със себе си в 2026-та, медитирам.  Спорт яко, масажчета чат чат. И хора когато се смея се смея с такава дълбочина, както никога не съм се смяла до сега. Все още главата ме стяга понякога, изнервям се бързо. Спрея Никорет си го ползвам - 5-6-7 пъти на ден, за да не полудея. И чакам. Чакам ли чакам да дойде деня в който ще се успокоя и ще заживея нормален живот без мисъл за никотин и пушене. 😂 Въобще не очаквах да е толкова трудно, но всъщност при мен се насложиха няколко промени, които искам да направя в живота си и затова стана по-трудно. Обаче сега тоооолкова се кефя, че дишам дълбоко, смея се силно, спортувам активно без умора, кроя смели планове за бъдещето, които преди не смеех...Като прераждане е! И ако не съм полудяла, значи се връщам към себе си преди 30 години, независима, с не подтиснати емоции и желания. Ако съм полудяла - в психото на синтетика. 🤣😂 Прегръщам ви! Желая ви сила! Обичайте се! Вие сте най-важни! ❤️❤️❤️

# 558
Весела Коледа на всички желая.
И никакви цигари.
Браво Танче.
Пускай си и това дето Мила даде.
https://www.youtube.com/watch?v=PzEVMpoSax0
Наистина действа.
Онзи ден си викам, абе я вместо радиото час да послушам това нещо. И вместо музика си го пускам.
О Боже бе, действа. По естествен начин намалих вейпа значително.

# 559
Честита Коледа и от мен на всички - пушачи, непушачи, бивши пушачи и бъдещи бивши пушачи. Бъдете здрави!
Сега по темата.
Танче, браво. Добре е, че държиш фронта, ама има още какво да се желае. Ще ти отбележа няколко неща. Първо тоя спрей. На практика ти храни никотиновата зависимост. А тя реално е най-лесната за преодоляване. Буквално става за 1 седмица. Даже - за който е чел книгата на Елора (сори, бейби, ама за мен винаги ще си остане книгата на Елора на ох, Джейн Райли… не ми се рови сега за заглавието, ама знаете за коя става дума) - там имаше един пример за Джордж, който е влязал в болница, 1 седмица не е пушил, не е било някаква драма, ама като излязал - отишъл на кръчма и хоп, пропушил отново. Понеже на мен ми се случи същото - аз реално влязох по спешност за операция, в болницата граничеше с абсурда да пуша предвид, че едвам ставах до WC и то след цели 3 дни, а и честно, имах си далеч по-важни неща на главата от това да си мисля сега пуши ли ми се или не ми се, при положение, че бях заплашена от истинска смърт… Та в някакъв момент, в който бях по-адекватна почнах да си мисля, че сега вече ТРЯБВА да спра цигарите и това беше още преди да говоря с хирурга по въпроса и той да ми разкаже какви са ми пораженията по белия дроб и защо НЕ ТРЯБВА да пуша. Та 1 седмица не съм имала никаква абстиненция. А и ДДЗ, може и морфинът и Трамадолът да са я убивали 😁😁😁.
Само че когато излязох от болницата, вече разбрала, че не трябва да пуша, след 1 седмица, в която не ми се пушеше, започна да ми се пуши.
Никотинова абстиненция ли? Аз буквално я бях проспала.
А и честно казано, от опитът ми със спирането на цигарите, когато бях бременна - такова нещо не е имало. Аз си бях решила кога ще ми е последната цигара, бях ги намалила до минимум и не съм имала ни никотинова, ни никаква друга абстиненция пък тогава.
Давам тези примери, защото реално цигарите се спират и без спрейове, вейпове, Табекси и всякакви патетички. Даже аз лично съм си мислила за такива варианти, ама ми се струват някак непредсказуеми като реакции и ако сега ми се налагаше отново да спирам да пуша, със сигурност бих го направила без.
Спреят реално не ти помага. Това е плацебо, което за мен ти вреди, защото ти не можеш да се откъснеш физически от никотина. Лично мое мнение - можеш и без него.
Друг проблем - седиш и чакаш денят, в който ще ти мине. Няма такъв ден. В смисъл - вчера, 21 март искам да пиша като ламя, днес, 22 март - вече не искам. Не става така. Приемаш, че вече не пушиш и не се замисляш. Ти си вече бивш пушач. Ама сигурно ще ти се пуши до края на живота ти. И това е нещо нормално. Приемаш го и преминаваш нататък. С времето отслабва, ама не седиш да го чакаш тоя ден. Живееш си живота, пък каквото-такова.
И не си мисли, че освен цигарите понеже си направила и други промени, едва ли не ти идва много нанагорно. На мен миналата година ми се насъбраха такива промени + отказването на цигарите, че свят ми се виеше. Ама… явно съм по-инат, отколкото си мислех 😀.
Майка ми спря да пуши преди 2 месеца. Тежко разболяване, бронхит. Според мен е лепнала и Ковид, че наистина много зле го изкара. Беше спряла още докато е болна и просто не продължи. От раз. Надявам се да издържи, защото не ѝ е първото, но след като се държи и при новината, че баща ми е с рак, надявам се да устиска.
Иначе - аз да се похваля, че моят бронхит на ден 8 е почти изчистен, почти не кашлям, за разлика от бронхитите ми в миналото, когато дори и след изпит 10 до 14 дни АБ продължавах да кашлям седмици наред. Ама и продължавах да пуша. Тъй че - явно засега не съм се отървала от бронхитите, но възстановяването тече по-бързо.

Елора, много се радвам, че честотите ти се отразяват добре. На мен лично са ми наистина част от ежедневието и си ги ползвам за всякакви нужди. И понеже щях да пиша, ама съм се отплеснала - желая ти нова работа съвсем скоро, която да ти е по-интересна, доходоносна и удовлетворяваща 🙏🏼.

И всички момичета тук, вярвайте си повече. Можете. Сигурна съм, по-силни сме от цигарите.

# 560
Таня, Мила е права. Наистина без никакви патерици е най-добре.
Но и аз бях така. Мислех, че като изчакам 21 ден да минат е много важно, ще спре да ми се пуши.
Ами не, няма.
Просто става по-лесно, но ще ти се пуши. Тригери бол, от теб зависи.
То табекса по-добре от никотина.
Но сериозно, най-добре нищо.
Обмисли да намаляш никорета.

# 561
  • Русе
Благодаря, момичета! Мила, тъкмо щях да питам как си и дали се възстановяваш вече. Радвам се, че си добре! ❤️ Никорета и него ще спра, само да минат празниците, защото депресията ме мачка много иначе. Обмислям смяна на работата и много социални срещи от тук нататък. Трябва да изляза от село. Simple Smile Свалям пластове от себе си. Променям се генерално. Всъщност се преоткривам и ще се опитам да дам на себе си това, което винаги съм искала, но съм подтискала и игнорирала. Ще ми трябва много воля и късмет. Щом махнах цигарите, ще успея и другото да променя. Здрави бъдете! И нека радостите ви са много повече от неприятните моменти, без които уви няма как. Тези дни прочетох книгата "Приеми силата си" на Луиз Хей. Много помага, когато сме объркани и загубени. Сега чета "Ах, мено!" на Злати Тодорова - написана съвсем наскоро, която дава чудесни насоки как да приемем и подобрим себе си в този период. Прегръщам ви! И до скоро! Пожелавам сила и осъзнаване на всички, които искат да откажат този гаден навик! ❤️❤️❤️

# 562
Таня, много ти се радвам! ❤
Ето това е дух на победител! 😉 Ето това исках да прочета!
Между другото, фактът, че си успял да победиш такава зависимост, при повечето ни е дългогодишна, е своебразен booster на самочувствието. “Аз мога”. “Щом преодолях това, мога и още”. Защото в един момент така затъваме в зоната си на комфорта, в която сами сме се натикали и не искаме да напуснем от… страх най-вече… А реално можем и ЗАСЛУЖАВАМЕ повече.
Танче, успех с всичко, което си си намислила. Точно сега е времето за равносметки и за нови намерения. Пожелавам от сърце на всички - да се сбъдне това, което ви е на сърцето. ❤

# 563
Весели Празници симпатяги! Аз започвам 6ти месец без цигари.  Все едно никога не съм пушила,  грам не ми липсва.

# 564
Привет отново от мен, след много канене и малко желание спирам цигарите.Пуша айкос от 4 години плътно, като за последните няколко месеца без да се усетя съм ги увеличила значително.Преди това конвекционални цигари.Стискайте ми палци.Назад във времето съм ги спирала два пъти за няколко месеца и за година и половина.

# 565
Добре дошла! Пожелавам ти този път да ти е за последно!

# 566
Добре дошла! Аз ги отказах от Раз. И съм супер доволна,  спря ми главоболие,  като цяло много добре! Първите дни ди включвах айкос,  но без да пуша, просто си стоях на терасата докато изгори.  Всичко е навик.

# 567
И аз правех така с айкоса, ама накрая и те проблеми правеха и реших да продам устройството.

# 568
Не се сдържах днес с кафето и осмуках една. 😂 Разочарована съм от себе си до някъде, но това д положението.Продължавам да опитвам.

# 569
Седни и си направи план-програма. Ако целта е била от 02.01. не пуша (защото обикновено на 01.01. се пуши, то ясно) - определи си някаква друга дата и през това време се мотивирай. Чети книги, свали си Аpp, пиши и т.н. Фейл още на първи ден означава, че все още не си с достатъчно желание и воля да спреш. Но това не значи провал, а че не си готова в момента.

Общи условия

Активация на акаунт