Сложни отношения с мъж

• 15 489
  • 277
  •   3
Отговори
# 135
Авторката, а този мъж поема ли някакъв финансов ангажимент към дома? Купува ли храна, помага ли за сметки?

# 136
  • София
Като вземете да обяснявате различните поколения...аз наближавам 60, да не мислите, че сме се женили девствени преди 40на години?
....
Към авторката:
От позицията ми на кандидат-свекърва (имам 2 сина) да кажа, че гаджетата на синовете ми са добре дошли у нас на гости, когато "организирам" гости, но нищо повече от това. Гаджетата живеят със синовете ми, на голямия - 7 години, другата от 2. Аз си имам моя живот, те си имат техния, и държа да си уважаваме взаимно времето. Принципно се дразня някой друг да ми прави програма.  А че някой ще ме интерпретира като "студена", голяма работа.

# 137
Авторката така и не отговори на въпросите, какъв е тоя зор за свекървата? Все пак гаджето я е запознало със семейството си, и са ходили 2 пъти на гости. Повече от достатъчно за 8 месеца. И защо иска да ангажира хората да виждат детето ѝ, на този етап.

# 138
  • Melmak
Аз мисля, че авторката си търси мъж, който да е и един вид баща на детето.

Често пъти майки, останали сами с деца/дете, не искат да живеят с мъж. И да имат някакви връзки, не заживяват заедно, за да не травмират детето по някакъв начин. То и това е вариант, някои ги устройва и нямамлошо. Имам такава позната, заживя с мъж чак като детето вече стана гимназист.

В случая мисля, че авторката мечтае за голямо и щастливо семейство, обаче веднъж не е преценила добре и се е оказала сама с детето. Сега е на път да не прецени пак добре.

Всеки човек има право да избере дали иска да приеме другия партньор такъв, какъвто е. Като млада мома никога не съм излизала с мъже с деца от бивши. Виждало ми се е абсурдно. Най-малкото, усложнява картинката. А аз искам целия ресурс на мъжа за мен и за нашите общи деца някой ден.

В този раздел имаше една тема скоро, за жена, женена за втория си мъж, с дете от предишен брак и едно общо. Вторият мъж делеше децата и тя вече се чудеше как и от него да избяга. Мисли малко, авторке.

# 139
  • София
Нормално е авторката да мечтае за "баща" на детето ѝ, и да мечтае за нормален модел семейство. Дали е на път за втори път да не прецени добре, ние не сме в състояние да предвидим. Сегашният ѝ приятел живее с нея от 8 месеца, той на практика играе ролята на мъж и баща.

Дори и да подпишат с този приятел, това по никакъв начин не задължава неговите родители да играят ролята на баба и дядо и от нейна страна е прекалено да ги натоварва с такива очаквания. Ако съм научила нещо от живота си, че най-голямата грешка, която хората правим, е да натоварваме други хора с очакванията си. Правиш каквото можеш за себе си и децата си, за любимия, но дори и тях не натоварваш с очаквания какво могат да направят за теб. Ако те обичат и ценят достатъчно, ще направят. Очакванията изкривяват реалността.

# 140
Ама то може и да се окаже, че ще са щастливи с младежа. Може и баща на детето ѝ да стане. Прекалено е рано за клетви във вечна вярност, това би трябвало да ѝ е ясно вече. Само свекървата, какво общо има с цялата работа, не разбирам, че да ѝ припират за често виждане, че и с детето при това. В крайна сметка мъжът решава, че иска да е баща на това дете, но това по никакъв начин не ангажира майка му, да приеме ролята на баба, на детето.

# 141
  • Melmak
Разбира се, претенциите към свекървата са изцяло неоснователни.

Няма лошо авторката да мечтае за баща на детето. За мен е постъпила безотговорно да внесе в живота на детето си новото гадже така скоро. Ама станалото вече, станало.

Сегашният й приятел не играе роля на никакъв баща. Кое е ролята му на баща? Да седи с детето, докато си мие зъбите?

# 142
Хеч, някои биологични бащи и това не правят. Дори да си обичат майката и детето. Та всъщност този мъж прави не малък жест към детето ѝ. И е хубаво това да бъде оценено.

# 143
Хеч, някои биологични бащи и това не правят. Дори да си обичат майката и детето. Та всъщност този мъж прави не малък жест към детето ѝ. И е хубаво това да бъде оценено.

Много си права, но май в нейните очи тя прави компромиса да го допусне близо до детето. А за мен нещо не изглежда като компромис, а точно обратното - всичко на всяка цена.

# 144
Е как ще е скоро? Колко години трябва да минат според вас, за да има яснота? Животът е с ограничена продължителност. Аз с първия ми мъж се събрах след 2- 3 месеца, а с втория след 1 седмица. Всичко е ясно от първия поглед според мен. Дългото опознаване е равно на нула гаранция.

# 145
Е как ще е скоро? Колко години трябва да минат според вас, за да има яснота? Животът е с ограничена продължителност. Аз с първия ми мъж се събрах след 2- 3 месеца, а с втория след 1 седмица. Всичко е ясно от първия поглед според мен. Дългото опознаване е равно на нула гаранция.

По-скоро имаме предвид, че тя твърде бързо очаква гаджето да влезе в ролята на любящ татко. За 8 месеца това няма как да се случи. Ако изобщо се случи.

# 146
Въпросът е дали тази яснота се търси, експериментирайки със съжителство, за сметка на детето.

# 147
Е, те вече са заживяли заедно, сега да спре да го натиска за глупости и може да се получи.

# 148
Иска баща на детето си. Ок
Но къде и бащата на това дете, или е хитряга, който не поема отговорност. И защо майката не го търси и защо е решила, че този по-лесно ще го убеди да играе баща, ако истинския не присъства.

# 149
  • София
Е, те вече са заживяли заедно, сега да спре да го натиска за глупости и може да се получи.
Тя да започне да го притиска за по-важните неща, че човекът е гостенин без ангажименти. Нито брак предлага, нито съжителство, нито има намерение явно. Да се изясни какви са му намеренията и ако не са му сериозни да хваща пътя, няма какво да и губи времето.

Общи условия

Активация на акаунт