Сложни отношения с мъж

• 14 794
  • 265
  •   1
Отговори
# 180
Напълно разбираемо е.
Любовта си е любов, но да си чак толкова влюбен, че да си докараш проблеми, които не са твои - ами сам си виновен.
Или дори да не е проблем, а ангажимент, пак сам си си виновен.
Много романтично се гледа на нещата.
Да не се иска сериозна връзка с жена с дете в никакъв случай не е емоционално неинтелигентно, а с явно виждане за нещата. Човекът си прави сметката, и не ке получават сметките на авторката за "нас".
Ами ако оставяше тя да прави сметка за неговия живот, то нямаше са е много умен.
Нищо, че щеше да е емоционално интелигентен и щастлив.
По-добре умен.

Явно всеки си има свое разбиране за понятието 'умен'. За мен умният човек е  широкоскроен, вижда по-далеч от носа си и осъзнава, че животът не е черно-бял.

Глупакът е този, който си прави дребни сметки,  гледа да не се мине и смята, че няма капацитет да обича деца, които не носят скъпоценните му гени.

И когато съм била сама и без деца, винаги бих предпочела интелигентен мъж с деца пред простак без. Някак по-важно ми се струва какъв е човекът и дали си пасваме, а не дали има деца. Достатъчно примери за токсични връзки има на хора без този така страшен товар.
Дали ще мислиш така , когато детето на твоя любим ти каже че те мрази и не си му никаква ,въпреки че се отнасяш добре с него ,готвиш му ,даваш му пари ,стараеш се да изградиш връзка с него но не си мама , която му вменява че татко не го обича, защото е с теб.Когато вечер ти искаш ,една спокойна вечеря с мъжът си ,а детето почне да ти прави фасони и да ти се сопва ,а ти не трябва да обелваш нито дума, защото първо това не е твоето дете ,това е дете на ,така нареченият от теб ,умен и интелигентен мъж с когото си пасвате идеално ,,,,,,,,,,,,,. ..   ..ама нищо че този умен и интелигентен по принц на бял кон не прави нищо, затова че бившата му настройва детето му срещу теб ,прави всякакви номера за да може да има конфликти между вас ,я с детето,я с финанси ,я с това че след десет години,уж е осъзнала че го обича и няма по добър,умен и интелигентен човек от него.Ооо ,я стига момичета,всеки мъж си заравя главата в пясъка пред проблеми създадени от мама , бившата или детето,само да няма драми .Мерси на такъв умен и интелигентен мъж с който си пасвам.

# 181
Ами просто не се правете на майки на тези деца. Имаше друга подобна тема, ако това дете не живее с вас...няма нужда да му готвиш и да го вземате всяка вечер.
Ситуацията от авторката е съвсем различна, защото живее с тях и съответно те директно се хвърлят в дълбокото - мъжът да става баща, да нямат достатъчно време сами и т.н.
Гореописаните проблеми са проблеми основно на бившата, и зависи от поведението и отношението на мъжа. Ако има толкова тъп човек да унищожава психиката на собственото си дете като му внушава неща то това не е проблем на новата жена, тя да помисли за своите деца, когато ги има и да бъде жена на мъжа си, а не майка на детето му от бившата.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 16:24 от Tanya Valcheva

# 182
И двамата нямат опит с реална връзка. Предполагам, че връзката на момичето с бащата на детето не е била особено дълга и вероятно той е имал паралелно друга жена доста време, за да си бие шута след като се е родило детето. За мъжа е по-ясно, живее цял живот с родителите си. Когато и двамата души са свободни, обикновено се и виждат в началото всеки ден, правят нон стоп неща заедно и често много бързо става ясно дали си пасват или не. Тука веднага на терена на жената...липсва изначалния период на опознаване, който да е само между тях.

# 183
В едно има общо в случая на авторката.Това дете не е неговото.Той може да се опитва и да се старае да се прави на баща ,от описаното от авторката не става .От описаното от авторката,той се опитва да поеме ролята на баща,ама това не му е от вътре .
Самата негова майка,аз не бих и отдавал голямо значение, защото и без дете жената може да си е просто гнасна . Толкова е просто, авторката трябва да спука розовият балон .

# 184
Детето му е казало, че го обича ... тук ако мъжът реално иска тази жена, всички описани проблеми с бивши или детето да каже "не си ми баща", няма да съществуват, защото бивш и баща няма, детето няма друга бащина фигура и е малко.

# 185
Виж сега детето може да го обича,но той как се чувства.В много теми се коментира че дори баща които генетично е свързан с определено дете си бие камшика от собствената си кръв,а какво остава за "МЪЖ", който не е свързан с това дете.Мъжете бягат от отговорност и трудности.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 17:20 от Daniela 85

# 186
Детето му е казало, че го обича ... тук ако мъжът реално иска тази жена, всички описани проблеми с бивши или детето да каже "не си ми баща", няма да съществуват, защото бивш и баща няма, детето няма друга бащина фигура и е малко.
Не знаеш кога тази бащина фигура може да изскочи отнякъде и какво ще се случи тогава.

Свидетел съм как много бащи, като се наживеят и налудеят, изведнъж осъзнават колко много били обичали децата си и търсят връзка с тях. А децата израстват и се променят и особено в пуберитета съвсем друга песен може да запеят.

Неслучайна е приказката - кръвта вода не става.

# 187
  • над кукувичето гнездо
Ми, аз нямам проблем да приема деца от друга жена. По принцип, когато отговарям за деца, които не са мои, се държа към тях на равна нога с моите. Чуждото щяло да ми прави реплики... Че то и моето ми прави реплики. И какво? Давам авторитета, давам и грижата, и подкрепата, и забавлението. Ще се наместят нещата. Няма да сме във вечна вражда. Все пак един от двамата в конфигурацията е възрастен зрял човек с опит и може да държи контрол над себе си и ситуацията, както и да се постави в положението на детето и да прояви емпатия. Важно е всички да са спокойни и щастливи.

# 188
Има ,и друго ние тук се вкарваме в различни филми ,а проблема може да е съвсем прост . Авторката може въобще да няма проблем и тя самата да си ги създава.Още в началото го написах че мъжът и неговото семейство просто може да си са темерути .Проблема може да е че тя очаква той да реагира, като от сцена от турски сериал . Детето му казва че го обича,а той прехласнат и в екстаз:
-"Толкова много ви обичам и благодаря на Бог че ви има "!Ти си любовта на живота ми !"
Спомням си майка ми казва на баща ми че го обича,а той отговаряше нещо от рода :-Да добре хубаво!
А , тя правеше от мухата слон за това ,но той си беше просто такъв,дори при смъртта на чичо ми (неговият брат),не проля и сълза .

# 189
hala_penka, ти си така, вероятно очакваш и от мъжа до теб да прояви същото към твоето дете или деца.

Мисля, че подобен trade off се получава по-лесно и по-често във връзка, в която и двамата са в едно и също положение, например и двамата си имат деца от други връзки и не планират да имат повече.

Хората са различни и на различни етапи във връзките си.

# 190
Ами точно въпросния господин няма собствени деца.

# 191
  • Paris, France
И когато съм била сама и без деца, винаги бих предпочела интелигентен мъж с деца пред простак без. Някак по-важно ми се струва какъв е човекът и дали си пасваме, а не дали има деца. Достатъчно примери за токсични връзки има на хора без този така страшен товар.

Сравнението звучи като "Бих предпочела да ям суров прилеп пред сготвени плъхове". На теория може да е вярно за дадения човек, но на практика зависи от условията. Ако има наоколо шницели и панорама риба, вероятно няма и да погледнем плъховете, нито прилепите. А на някои места са ценен деликатес.

Аз не бих избрала нито бездетния простак, нито интелигентния с деца. Бих си останала сама. Да нямаме връзка също е добра и винаги възможна опция.

Интелигентните хора имат по-малко деца от по-слабоумните и не е чак толкоз трудно да се намери интелигентен мъж без деца когато и жената няма собствени.

# 192
  • над кукувичето гнездо
hala_penka, ти си така, вероятно очакваш и от мъжа до теб да прояви същото към твоето дете или деца.

Естествено. Но аз съм директен човек и не обичам увъртания и игрички. Директно си казвам, че съм с деца. Ако ще.

# 193
Те всички биха направили много работи, ама дефакто са направили съвсем различно. Сега остава да напишете как децата ви са най прекрасните създания и само някой да изрази някакво несъгласие или липса на ентусиазъм, веднага настава поредната форумна драма.
Всички знаем как се променя животът на двойката след появата на дете и колко връзки се разпадат постепенно или бързо след този момент, дори когато става въпрос за собственото им дете, а вие тук представяте  наличие на дете като някаква дребна,  несъществена подробност. И всеки,  който се е отказал по тази причина бива заклеймен като дребнав, сметкаджия, егоист и всякви подобни.  Ми хубаво, ама не мисля тва е от полза на такива в положението на авторката. Защото с малко по различен подход и начин на мислене от този гореспоменатия, по може да и се получат нещата

# 194
rf22, твоето мъжко мнение е много полезно.

Когато очакванията са по-реалистични, разочарованията са по-малко.

Попитах ММ хипотетично, ако имах вече дете от друг мъж, как би си представил връзката между нас. Съвсем честно ми сподели, че физически би желал същата близост, но емоционално би държал дистанция и не би се ангажирал, не би правил особено дългосрочни планове с мен ... мнение на мъж, който не знам колко пъти ми е показвал колко грижовен е, внимателен, всеотдаен, отговорен, щедър, търпелив.

Общи условия

Активация на акаунт