Партньора ми иска да ме изостави с малко дете

• 4 189
  • 73
  •   1
Отговори
# 30
  • Поморие
Ами какво и предлагате?
Да остави детето и да се върне сама,,тя е млада ще си роди ново!
Защо я нападате така грубо,жената е в безизходица,в трудно положение едва ли се нуждае от вашите груби подмятания,по-добре подминете ,не мисля че има нужда от това
Въпроса е защо се стига дотам във всяко второ семейство? Защо създаването на дете не сплотява, а разделя? Създаваме семейство, влагайки целия си живот, сили, надежди, опит, а накрая се чудим къде по дяволите да отидем, за да не останем без покрив? Как да вярваме вече в каквото и да е...
Към авторката - да се ориентира към прибиране в България, много по-добре ще е!

# 31
Бас държа, че германеца е турчин.

# 32
  • Melmak
Ами подбирайте малко бащите…

Авторката не може така да се ориентира към България, защото ако бащата не е съгласен, просто не става!

# 33
  • По света и у нас
Оффф, подбирай не подбирай - такъв е живота като тръгнеш по чужбина.
За тези които не са били в джунглата е много лесно да кажеш “подбирай”. Все едно не сме…
Дали ще си закотвена в БГ с бг мъж, или закотвена в чужбина с чуждестранен или ще си закотвена с дете без баща някъде по света  - все тая все си закотвена. Ако се беше развела в България да не ми да цъфне? Като хората се обичат в първите 4-5 години на да не би да не се развеждат или отчуждават?
Единствено тези които избират да са стари моми не попадат в затвора на брака и взаимоотношенията с мъже и проблемите асоциирани с тях.

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 18:21 от PriMadonna

# 34
С толкова проблеми при взаимоотношенията с мъжете и в брака, някак ми се струва, че броят на старите моми е прекалено малък, не ли? Да не би статистиките да ни лъжат ? (пак?)

# 35
  • Банско
Какъв е тоя мъж, съчуствам ви. Потърсете помощ от някоя институция, не може така да прави деца и после айде чао не ви искам вече!

# 36
  • По света и у нас
То обществото създава едни дебели илюзии за брака в момичетата, в стил Пепеляшка…  и те не остават стари моми, а намират принца! В последствие ве сблъскват с реалността и се развеждат. Ако знаеха реалността каква ще е, със сигурност броя на старите моми ще е далеч по- голям.
На запад има много повече стари моми защото, не е чак толкова демонизирано да си сама колкото е в Бг, а и има повече тегави примери за лоши бракове и разводи.

# 37
  • Paris, France
Бас държа, че германеца е турчин.

Писа, че е немец.

Авторке, В никакъв случай не се изнасяй в България! По хагската конвенция немски съдия ще разпореди да върнат детето и тогава може да те лишат от родителски права и даже да лежиш в затвора за отвличане.

Веднага намери местен адвокат! Веднага. Има безплатни юридически консултации от кметства, женски организации, организации на имигранти. Не знам точно как е в Германия, но има тема на живеещи там и е добре да питаш за твоя район.

Не е края на света. Не мисля, че ще ви изхвърлят да спите под някой мост в Германия.

Първо адвокат и правиш точно каквото ти каже. Никакви оплаквания на негови родители, никакви конфронтации.

Off - и аз да съм на негово място, и аз щях да избягам. Явно си леплива и досадна.

# 38
То обществото създава едни дебели илюзии за брака в момичетата, в стил Пепеляшка…  и те не остават стари моми, а намират принца! В последствие ве сблъскват с реалността и се развеждат. Ако знаеха реалността каква ще е, със сигурност броя на старите моми ще е далеч по- голям.
На запад има много повече стари моми защото, не е чак толкова демонизирано да си сама колкото е в Бг, а и има повече тегави примери за лоши бракове и разводи.

Така е, но все пак не разбирам как се жениш, или по-лошо не се жениш, раждаш дете в друга държава от местен и си нямаш идея от законите.
Аз просто живея тук, в разни международни групи съм, плюс от разговори с приятели - и без да имам деца знам повече от авторката по темата.

# 39
  • По света и у нас
Ми заета си с работа по цял ден, заета си с организиране на пътувания през уикенда, заета си с мъжа ти, заета си с децата ти, заета си да готвиш и чистиш, с родителите ти, заета си с красотата си, с приятелите ти, с онлайн шопинг.
Кой седи да чете закона по между другото, когато ти е мечта да си направиш семейство и да си имаш дечица??!
Знаеш че има развод, но не сядаш да изучаваш законите освен ако не си адвокатка.

# 40
  • Поморие
Ами подбирайте малко бащите…

Авторката не може така да се ориентира към България, защото ако бащата не е съгласен, просто не става!
Ами процеса ще е сложен, но поне да започне стъпките.

# 41
theblondeambition96, престани с неадекватните съвети, авторката да се прибира в България. За момента, а и за по-дълго, това изобщо не ѝ е опция на авторката. А и вероятността в Германия да получи повече съдействие от институциите, никак не е малка.

# 42
  • Пловдив
Към авторката - да се ориентира към прибиране в България, много по-добре ще е!
И като се прибере какво? Ако мъжа и иска да си вижда дететето/да и създава проблеми ще я обвинят в отвличане. Ако не иска да си вижда детето и не се е разделила официално - издръжка няма. Отделно не виждам да пише да има образование/професия - какви перспективи има в България?

theblondeambition96 - преди да даваш съвети гледай да си оправиш собствения живот и положение. Твоя, както и на разните "приятелки" и "братовчедки".

# 43
Без брак сме но той призна детето и има право на всичко трябва да ми дава разрешение за България но не иска

# 44
  • Пловдив
Без брак сме но той призна детето и има право на всичко трябва да ми дава разрешение за България но не иска
След това изречение - по никакъв начин недей да тръгваш за България без документа за разрешение. Намери си адвокат.

Общи условия

Активация на акаунт