Партньора ми иска да ме изостави с малко дете

• 4 199
  • 73
  •   1
Отговори
# 15
Освен ако той не се съгласи няма никакъв шанс да вземеш детето в Бг.
Изобщо не го мисли - без разрешение се счита за отвличане.

Женени ли сте изобщо? Консултирай се с адвокат (питай в някоя местна група за центрове за жени, където могат да ти дадат безплатен съвет.)

# 16
Не е лесно с яслите в Германия, но търси място и се връщай на работа, дори и да не е на пълни часове първоначално. Щом си вземала майчинство, значи си работила и имаш работно място. Със заплата + детски в Германия според мен ще бъдеш по-добре, отколкото в БГ. Не бих разчитала на "родителите ми ще помагат", дори и да е така. Трябва сама да управляваш живота си.  А и все пак бащата ще е край вас. Всички това в случай, че вървите към раздяла. Брак нямате, но детето припознато ли е?
Не бих правила драма от факта, че за един уикенд с колеги ти е звъннал само 2 пъти. И 10 пъти да ти е звънял, не е гаранция, че не ти кръшка /както явно се опасяваш/. Освен това, ако тръгнеш на работа, ще му се наложи да стане татко. Ако ли не - по-добре е по-рано да го разбереш.
Добавям - да се правят драми при служебно пътуване /няма значение дали командировка или за сплотяване на колектива/ ми се вижда повече от странно. Важи и за двете страни. Едната ми дъщеря от време на време ходи в 2-4 дневни командировки. Познай кой го "отнася" в този случай - 2 деца без баби наблизо. И сега обърнах внимание - детето е вече на 2 г., а ти си все още си в майчинство???

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 13:50 от pipelot

# 17
Щом не иска вече да е с теб, не можеш насила да го върнеш. Дали сте можели да се оправите, когато е започнало това отчуждение, не може да се каже, но в моментта отношенията изглеждат необратимо повредени.
След като го наричаш партньор, значи нямате брак. Няма какво да направиш, освен да говориш с адвокат и да разбереш какви точно права имаш, можеш ли да заведеш детето в България, след като сме в Шенген - практически неща.
И след тази консултация вече ще решаваш какви са ти ходовете.
Няма смисъл да го клепаш пред родителите му, освен ако не сте наистина близки и не ги виждаш на своя страна - което е много малко вероятно. По-скоро ще подкрепят синчето си и евентуално може да искат да ти вземат детето, ако се върнеш в България. Така че се подготви сериозно с адвокат за битка. И се хвани на работа. На 2 години детето може да ходи на детска градина, в някои провинции тя е безплатна, все пак на повечето места доста се чака, докато се освободи място. Така че  кандидатствайте за градина веднага - това да ти е задача номер 1.

# 18
  • Melmak
Авторката не знам как мисли, че ражда дете от чужденец и просто си решава, хваща си багажа и бам в България, че мама и тате ще я влачат на гръб. Нали утре бащата ще подаде сигнал, че детето е изведено без разрешение и ще я обвини в отвличане…

# 19
  • Deutschland
Особено от Германия. Леле, не ми се мисли за последствията.

# 20
Ами какво и предлагате?
Да остави детето и да се върне сама,,тя е млада ще си роди ново!
Защо я нападате така грубо,жената е в безизходица,в трудно положение едва ли се нуждае от вашите груби подмятания,по-добре подминете ,не мисля че има нужда от това

# 21
То няма много данни този мъж да си иска и детето. Едва ли ще и го вземе да го гледа той.

Съветите за адвокат са единствено възможните, разделете се и тръгвай на  работа. Толкова жени са се справили, ще се справиш и ти.

# 22
Ако не си го иска ще може да се прибере в Бг лесно

# 23
Авторката пише, че мъжът й 'отказва' да се прибере в Бг - това го тълкувам като да е заради детето, каква друга причина може да има?

Важно е да се подчертае, че независимо че сме в Шенген вече, и може никой да не провери, пътуването с детето е отвличане без разрешението му.

От тук нататък - само консултация с адвокат. Ако не е е съгласен, ще трябва да си уреди живота там.

# 24
Жената не е в безизходица. По-скоро е афектирана от факта, че приятелят й е заминал служебно за  2 дни и не е била постоянно в мислите му. Като явно му го и натяква. Всичко останало - рязко намаленият интерес към нея може и да е така, а може и да е преекспонирано. Тя седи 2 години вкъщи, а той е на нова работа, която явно му допада.
 В тази ситуация най-глупавото, което може да прави, е да отправя неприкрити заплахи от сорта "ако ти не се промениш си вземам детето в БГ", вместо да опита да стане максимално независима /финансово и емоционално/ от него в Германия. Напълно възможно е това да доведе до подобряване на отношенията им, и на нейното отношение към ситуацията, най-малкото като добие самочувствие и престане да се чувства  толкова зависима.

# 25
  • Melmak
Ами какво и предлагате?
Да остави детето и да се върне сама,,тя е млада ще си роди ново!
Защо я нападате така грубо,жената е в безизходица,в трудно положение едва ли се нуждае от вашите груби подмятания,по-добре подминете ,не мисля че има нужда от това

Никой не я напада, нито й казва да си остави детето. Ако го вземе в бг без разрешение от бащата, ще е пак отвличане.

Като искат да се делят, да го направят. Не са първите. Да си намери работа, да се свърже с местен адвокат и да си уредят родителски права и начин на отглеждане.

# 26
Айде той е загубил интерес ,не я иска но тя в крайна сметка е родила неговото дете и е в майчинство,според мен той трябва да поеме отговорност и да се грижи за тях докато си стъпи на краката. Няма какво да се карат,заплашват и т.н

# 27
  • По света и у нас
Съда би трябвало да не те съди въз основа на произхода ти а въз основа на положението ти спрямо другата страна, и ако я дискриминират би трябвало тя да може да се адресира пак в съда, защото след като те са уважавана институция не би трябвало да отсъждат в полза на германеца а на човека който е в правото си.

В съда се гледа примерно - тя грижи ли се за детето, той грижи ли се, някой бие ли детето, в никакъв случай не казвай че го биеш ако го правиш, или че му викаш или че настройваш детето срещу бащата. Ако той го прави, казваш го в съда и показваш доказателства - защо той не е подходящ баща.
Примерно като подаваш за развод и попечителство казваш в документите - по негова вина е, той не желае да е с мен и той не желае този брак, иска да се освободи от мен, не желае да се занимава с детето и искам самостоятелно попечителство. Ако ти го дадат - ти май ще можеш да си отидеш в БГ. Затова ти казвам, говори с адвокат първо, и то не един а няколко, изчисти си всички проблеми, ако си в стрес се успокой. Набери доказателства че той е проблемен и се разведи. Не те съветвам да го съдиш “до дупка,” то ще е скъпо и няма смисъл. Ако нямаш пари той ще трябва да плати за адвоката ти или пък съда ще ту назначи някой и така. Просто адресирай нещата както е редно за да не пострадаш.

Съмнявам се че държавата ще поеме детето й ще се грижи за него ако бащата не иска - държавата най много да осъди родителя с по- високия доход да плаща. Това е.

Никога не казвай че ще отвлечеш детето. В никакъв случай не го написвай това, защото ще го вземат предвид в съда.
Само да знаеш (че аз съм минавала през всичко това) и ми е ясно колко е гадно, но не е края на света. Трябва да си психически стабилна и каквото и да ти кажат да не ти пука. Детето наистина може да иде на детска градина , ти на работа и да станеш самостоятелна. Не е невъзможно. Всичко ще се нареди. Аз сега съм в по- добро положение от преди и познавам други като мен. Ако ти е трудно ще намериш някой да ти помага - сестра майка, приятелка, детска градина, просто си вдигни дупето и започни да мислиш с мозъка ти, защото проблема на жените е че ги мързи и искат мъжа да мисли вместо тях.

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 17:15 от PriMadonna

# 28
В Германия съдът да даде пълно попечителство на която и да е страна, ако не става въпрос за насилие, е нещо почти нечувано.
Общо взето са вързани тук до 18г.

# 29
  • По света и у нас
Няма нищо нечувано, и тук при нас така казваха, пък аз после видях хора с пълно попечителство. Но най-вероятно ще е споделено и няма може да изнесеш детето към бг следващите 18 години, освен ако не е за ваканция.  Но  и тази съдба не в края на света, просто приемаш и се нагаждаш.

Общи условия

Активация на акаунт