Партньора ми иска да ме изостави с малко дете

• 4 200
  • 73
  •   1
Отговори
# 45
  • Поморие
theblondeambition96, престани с неадекватните съвети, авторката да се прибира в България. За момента, а и за по-дълго, това изобщо не ѝ е опция на авторката. А и вероятността в Германия да получи повече съдействие от институциите, никак не е малка.
По-полека, моля, всеки има право на мнение, това е свободно пространство, аз така бих постъпила, но и няма и да ми се наложи никога, защото не мърдам от родината нито за мъж, нито за каквото и да било!

# 46
Ти, очевидно изобщо не мислиш. Нали, ще ѝ отнемат детето, ако действа незаконосъобразно.
Да си търси адвокат, организации за подкрепа на самотни родители и да не прави глупости авторката. В крайна сметка, мъжът ѝ има същите права като нея, по отношение на детето.

# 47
Към авторката - да се ориентира към прибиране в България, много по-добре ще е!
И като се прибере какво? Ако мъжа и иска да си вижда дететето/да и създава проблеми ще я обвинят в отвличане. Ако не иска да си вижда детето и не се е разделила официално - издръжка няма. Отделно не виждам да пише да има образование/професия - какви перспективи има в България?

theblondeambition96 - преди да даваш съвети гледай да си оправиш собствения живот и положение. Твоя, както и на разните "приятелки" и "братовчедки".

Имам диплома завършила съм химия и съм професионален гримьор аз си знам правата тук в Германия, знам че трябва да работя до сега винаги съм работила проблема е, че детето не може на ясла той постоянно плаче и няма интерес към другите деца и от градината ми казаха,че  той има нужда от време не е готов за градина. Исках помощ от държавата чакам отговор, но ако не ми помагат ще трябва с него да живея докато почна работа и това ме прави още по тъжна, защото аз не искам да се разделим.

# 48
Добре, да разбирам че цялата драма е че той иска да те напусне.Нещо в цялата тази история ми куца , което авторката не споделя . Реално какво искаш да ти се даде съвет тук?Как ,да го задържиш?В кръга на шегата добър съвет ще е да го вържеш за леглото и да го умориш от секс . Човека иска да скъса синджира .По новините даваха ,как българи в Германия са източили сумата помощи , така че на улицата няма да останеш, особено с малко дете.Опиши ,какво камъче точно е преобърнало каруцата.Имаш дете и забрави за чувствата и седни цивилизовано поговори с него,как да си осигурена финансово докато си стъпиш на краката.Имаш право ,щом нямате брак на общинско жилище като самотна майка,помощ от държавата но ще се наложи да се стегнеш и да почнеш работа.Може би това го дразни .Също така имаш право на по голяма издръжка от него,за да си наемеш жена която да ти гледа детето, докато ти работиш.Au Pair е добър вариант.Вариянти имаш много.Единственото което трябва да приемеш че с този мъж е край .Внимавай с действията си защото преди много време, когато бях млада и живеех в Англия,една кукумявка си беше наумила да роди от един Англичанин с които живееше , защото просто не и се работеше . Спря да си взима хапчетата и забременя но сметките и излезнаха криви .Не казвам че ти си го направила .Казвам ти го , защото тя не искаше да работи,една вечер я напи до несвяст и я изкара пред съда че има психически проблеми и проблем с алкохола.Нямам връзка с нея ,но до колкото виждам от Facebook тя и до сега не може да си види детето.Това ти го пита не за друго,а за да внимаваш в действията си ,и да преглътнеш егото си да се опиташ да се разбереш с него с добро и да приемеш че с този мъж си се разделила . Защото това е неговата държава,не е България.И ,в никакъв случай не бягай от него.

# 49
  • Paris, France
Pair е добър вариант.Вариянти имаш много.

С малко дете варианти няма кой знае какви в Германия. Познавам хора, които са дошли във Франция, защото в Германия детските градини затварят рано и е тесла с детегледането.

За Au pair трябва да осигури стая и повече от джобни ако иска да и гледат детето дълги часове докато работи. Също за да вземе au pair виза човекът се искат нейните доходи. Вариант е да намери човек, който вече има такава виза, но текучеството е голямо и 20-30% са направо безотговорни. Нейното дете даже няма да може да си каже ако е тормозено.

Социално жилище не знам дали ще и дадат като не работи. В ОК даваха и на 15г едно време, но във Франция ги настаняват в общежитие първо и чакат с години. Ако работят на място с над 10 служители или работници, могат да кандидатстват за друг вид социално жилище. Нещо като ведомствено е и бързо се получава, но наемът трябва да е до 1/3 от доходите. Детските ги броят за доход.

А няма ли някакви общежития за самотни майки в Германия?

Пак да повторя нищо да не предприема преди среща с адвокат, защото може да е в неин ущърб.

# 50
Pair е добър вариант.Вариянти имаш много.

С малко дете варианти няма кой знае какви в Германия. Познавам хора, които са дошли във Франция, защото в Германия детските градини затварят рано и е тесла с детегледането.

За Au pair трябва да осигури стая и повече от джобни ако иска да и гледат детето дълги часове докато работи. Също за да вземе au pair виза човекът се искат нейните доходи. Вариант е да намери човек, който вече има такава виза, но текучеството е голямо и 20-30% са направо безотговорни. Нейното дете даже няма да може да си каже ако е тормозено.

Социално жилище не знам дали ще и дадат като не работи. В ОК даваха и на 15г едно време, но във Франция ги настаняват в общежитие първо и чакат с години. Ако работят на място с над 10 служители или работници, могат да кандидатстват за друг вид социално жилище. Нещо като ведомствено е и бързо се получава, но наемът трябва да е до 1/3 от доходите. Детските ги броят за доход.

А няма ли някакви общежития за самотни майки в Германия?

Пак да повторя нищо да не предприема преди среща с адвокат, защото може да е в неин ущърб.
Ами ,какво и пречи да пусне обява и да вземе някоя баба от България.Да действително трябва да и осигури стая и джобни .Ако не говори език са 100 евро мисля на седмица.Не знам все ще намери някоя жена от България.Познавам хора от моето друго в България, които заминаха за Германия и се разведоха фиктивно ,дадоха жилище на жената и помощи .Имаха три годишно момиче.Вариянти има .Единственият не благоприятен вариант е да продължи да вдига гири на този ,а да помисли да осигури детето си.

# 51
  • Paris, France
Тук в момента са 150€ седмично джобните за 20ч работа седмично.

Коя баба ще иде чак в Германия да бави бебе за 400€ месечно като за подобни пари и повече има работа в България? Преди 10г още имаше възрастни румънки и българки, които идваха да гледат лежащо болни, но получаваха по 150€ дневно и обикновено се сменяха на 2 месеца. Виждала съм обяви до нас, но от 10г не виждам.

Аз толкова малко дете на au pair не бих оставила. Те не са детегледачки и нямат опит.

Идея е да потърси жена в същото положение и да си гледат взаимно децата. По общежитията знам, че се оправят без ясли, без детегледачки, като се връщат на работа 4м след раждането. Една на друга си ги гледат.

# 52
"Варианти" се пише думата. Даже го подчертава, ако е написано грешно...

А тва с бабата направо ме разсмя Grinning Коя е тая жена, дето за 700 кинта е примряла да живее в на непозната квартирата и да гледа бебета?

# 53
  • Пловдив
Аз съм била au pair - не мисля, че тя би могла да покрие критериите за au pair. Също не знам как са уредени визите за au pair в Германия в момента, но преди 25 години в Дания, визите за au pair бяха вързани за конкретното семейство, в което е au pair.

Освен това беше абсолютно задължително да се осигури достъп до езиков курс. В крайна сметка идеята на au pair е да учи местния език. Определени часове, тя като хост трябва да намери курса, да осигури време за посещаване на курса за определени часове, и ако няма безплатен езиков курс - да плати такъв. И ако няма такава възможност и au pair се оплаче - работата се разваля. Сега, че аз като au pair ползвах това време да се шматкам и така и не научих датски - това е друг въпрос. Отделно au pair има право да работи определени часове. Нарушаването на тези часове е въпрос на вътрешна договорка, евентуално.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 07:05 от Янтра

# 54
theblondeambition96, престани с неадекватните съвети, авторката да се прибира в България. За момента, а и за по-дълго, това изобщо не ѝ е опция на авторката. А и вероятността в Германия да получи повече съдействие от институциите, никак не е малка.
По-полека, моля, всеки има право на мнение, това е свободно пространство, аз така бих постъпила, но и няма и да ми се наложи никога, защото не мърдам от родината нито за мъж, нито за каквото и да било!

И това не значи да подстрекаваш една отчаяна жена към отвличане.
Защото си е точно това - отвличане.
Няма как да изведеш дете зад граница без разрешение на другия родител.
Твоето лично мнение може да доведе до това да й вземат детето. Наистина не се изказвай неподготвена.

# 55
  • Deutschland
Детските градини в Германия масово са до 14,00 часа. Трябва да имаш винаги опция, ако те повикат на разговор, за празник или друго. Аз работя на компютър, често и у дома го правя и телефона винаги ми е на звук. Я училището, я детската градина.
Какви стъпки да приеме за връщане в България, Блонди? С немски баща, който не е съгласен. По скоро да търси български адвокат, ама цените им без застраховка са мама мия. Немски адвокат ще направи така, че сънародника му да спечели родителските права, освен ако няма доказани, изключително опасни причини да не го прави. По скоро да си намери работа и да си стъпи на краката.

# 56
Бащата едва ли ще иска родителските права само за него, от написаното е видно, че му се работи и купонясва, а с почти бебе това няма как да стане. Та тя за това няма какво да се притеснява. Въпросът, е каква издръжка и помощ може да получи при раздяла. Или евентуално да иска споделено родителство, за да може да работи тя. Ясно, е че мъжът няма да е съгласен, тя да отведе детето в България, пък и няма съд, който да каже, че за развитието му е по-добре да живее в България. Предполагам, че то е немски гражданин, та съвсем.

# 57
Чакайте, сега. 2 внучета имам тръгнали на ясла/градина в Германия, след като изтече платеното родителство /14 месеца - най-малко 2 от втория родител/. Истината - места се намират трудно /дъщеря ми кандидатства  още като бременна/. Работно време - има и до 14 ч, но повечето са до 17. Случва се да намаляват времето - особено когато имат много боледуващи учители. Има повече неработни дни - някои ваканции, обучение на персонала.

Това, което твърдо не вярвам, е че са казали "детето не е готово, защото много плаче". Абсурд е да е намерила място и да се е отказала.  По-постепенно и бавно свикване с градината от там не мога да си представя. Предвижда се поне месец родителят да е на разположение и се започва с по 1 ч дневно в присъствие на родителя. След това детето остава само, но майката е в съседната стая и така. Всичките ми 4 внучета /2 са в Австрия, по същата система/ свикнаха с яслите много по-лесно от майките им в БГ навремето. Има и "дневни майки" - които гледат до 5 деца в дома си /лицензирани, като общината поема значителна част от таксата в зависимост от работните часове на майката/.
Като добавим възможността да работиш на намален брой часове /което за козметичка пък съвсем не е невъзможно/ и баща, на когото ще му се наложи да се включи с водене/вземане/ работа от вкъщи...
Бащата не ги е зарязал, просто е казал, че му е писнало от мрънкане. Може и да ги зареже, де. Но начинът е майката да си поеме живота в ръцете. А не да разчита на семейството си  в БГ.

# 58
Чакайте, сега. 2 внучета имам тръгнали на ясла/градина в Германия, след като изтече платеното родителство /14 месеца - най-малко 2 от втория родител/. Истината - места се намират трудно /дъщеря ми кандидатства  още като бременна/. Работно време - има и до 14 ч, но повечето са до 17. Случва се да намаляват времето - особено когато имат много боледуващи учители. Има повече неработни дни - някои ваканции, обучение на персонала.

Това, което твърдо не вярвам, е че са казали "детето не е готово, защото много плаче". Абсурд е да е намерила място и да се е отказала.  По-постепенно и бавно свикване с градината от там не мога да си представя. Предвижда се поне месец родителят да е на разположение и се започва с по 1 ч дневно в присъствие на родителя. След това детето остава само, но майката е в съседната стая и така. Всичките ми 4 внучета /2 са в Австрия, по същата система/ свикнаха с яслите много по-лесно от майките им в БГ навремето. Има и "дневни майки" - които гледат до 5 деца в дома си /лицензирани, като общината поема значителна част от таксата в зависимост от работните часове на майката/.
Като добавим възможността да работиш на намален брой часове /което за козметичка пък съвсем не е невъзможно/ и баща, на когото ще му се наложи да се включи с водене/вземане/ работа от вкъщи...
Бащата не ги е зарязал, просто е казал, че му е писнало от мрънкане. Може и да ги зареже, де. Но начинът е майката да си поеме живота в ръцете. А не да разчита на семейството си  в БГ.
Браво, много добре го казахте и аз съм чувала това за лицензираните майки и не исках да го пиша .Жена от село въпреки че си е с мъжът си ,се разведе в Германия с него само и само да получат общинско жилище.Колко е вярно не знам,но тя казваше че самотните майки да с предимство за общинско жилище в Германия.Аз просто и дадох вариант с au pair.На мен ,нещо в историята на авторката ми куца .

# 59
По принцип само 1 случай знам (от много), в който главно родителите, а не градината, накрая са решили, че не се получават нещата след цяла година опити. Тоест детето ходи, цялата процедура с адаптация, и година по-късно все още плаче и не свиква. И в крайна сметка намират друг вариант с детегледачка, но те са го решили, не че градината са го изгонили.
Според мен авторката се е отказала прекалено бързо. Или конкретната градина са претоварени и наистина не им се е занимавало.

Не разбрах, за кой град става дума?
В малки населени места може и в 14ч да приключват повечето.

Общи условия

Активация на акаунт