Партньора ми иска да ме изостави с малко дете

• 4 188
  • 73
  •   1
Отговори
# 60
Чакайте, сега. 2 внучета имам тръгнали на ясла/градина в Германия, след като изтече платеното родителство /14 месеца - най-малко 2 от втория родител/. Истината - места се намират трудно /дъщеря ми кандидатства  още като бременна/. Работно време - има и до 14 ч, но повечето са до 17. Случва се да намаляват времето - особено когато имат много боледуващи учители. Има повече неработни дни - някои ваканции, обучение на персонала.

Това, което твърдо не вярвам, е че са казали "детето не е готово, защото много плаче". Абсурд е да е намерила място и да се е отказала.  По-постепенно и бавно свикване с градината от там не мога да си представя. Предвижда се поне месец родителят да е на разположение и се започва с по 1 ч дневно в присъствие на родителя. След това детето остава само, но майката е в съседната стая и така. Всичките ми 4 внучета /2 са в Австрия, по същата система/ свикнаха с яслите много по-лесно от майките им в БГ навремето. Има и "дневни майки" - които гледат до 5 деца в дома си /лицензирани, като общината поема значителна част от таксата в зависимост от работните часове на майката/.
Като добавим възможността да работиш на намален брой часове /което за козметичка пък съвсем не е невъзможно/ и баща, на когото ще му се наложи да се включи с водене/вземане/ работа от вкъщи...
Бащата не ги е зарязал, просто е казал, че му е писнало от мрънкане. Може и да ги зареже, де. Но начинът е майката да си поеме живота в ръцете. А не да разчита на семейството си  в БГ.
Браво, много добре го казахте и аз съм чувала това за лицензираните майки и не исках да го пиша .Жена от село въпреки че си е с мъжът си ,се разведе в Германия с него само и само да получат общинско жилище.Колко е вярно не знам,но тя казваше че самотните майки да с предимство за общинско жилище в Германия.Аз просто и дадох вариант с au pair.На мен ,нещо в историята на авторката ми куца .

Какво ви куца не мога да разбера трябва да ви разкажа тук за целият си живот ли какво сме направили за 7 години до сега беше
Всичко ок между нас сега изведнъж не ме иска вече и аз мисля че е заради друга жена а за яслата защо да ви лъжа моето дете си е малко по срамежлив и не си играе с други деца и ми каза да го заведа на малки групи или в детски кафета за да свикне малко с други деца да си поиграе и аз в момента това се опитвам и мисля в август пак да го заведа в градината. Аз просто исках да видя дали аз неправилно мисля  защото уикенда прекара на хижа с други жена и на нас никакво внимание не ни обърна и той ме обвинява че съм мърморила постоянно и че искал свобода.

# 61
  • Deutschland
След 14 часа в нашия град остават само деца на родители, които работят на пълен работен ден, но не от вкъщи. Живея в голям град, не в малък.
Да, има лицензирани майки, така наречените Tagesmutter, но и при тях местата са ограничени.

# 62
Така си и мислех. Проблемът е въпросният тиймбилдинг. В Германия съм като теб. Мъжът ми ходи на тиймбилдинги по 2 дни, аз също, както и в командировки. Звъним си точно по 1 път вечер да се чуем, и това е. Не си пишем нонстоп по Whatsapp. Стига мрънка. Имам 2 деца, макар и големи вече. Никой на 2 години не си играе още с другите деца, повече едва на 3 години се сприятеляват. Води детето в яслата, стой с него, води го и по площадки. Полека-лека ще свикне с учителките и ще се отпусне. Намери си и друго занимание, освен детето и мъжa, възобнови приятелствата и започни да излизаш и ти с приятелки. Затова се разбери спокойно с мъжа си, не с мрънкане и цупене. Пък като тръгнеш на работа отново и си стъпиш на краката, но виждаш, че с мъжа ти не става повече, разделяй се. Сега използвай, че си вкъщи, та детето спокойно да тръгне на ясла.
При нас детските градини и ясли са до 16.30 ч. и няма значение, дали родителите работят. Градът ми е голям, колкото Варна.

# 63
Авторке ,ама какво можеш да направиш като е решил да скъса синджира.Извинявам се че ще ти го кажа , защото стилът ми е такъв ,ама да не би да му е златен?
Знам ги западняците .Не обичат да им се мърмори,да се оплакваш и особено немците са ми противни .На моят бивш сестра му ,беше женена за немец ,ужас . Жената в осмия месец,я караше да кара колело и се сърдеше .И , момичето се примиряваше , защото беше богат.Никой не ставаше от масата им ,докато не се изяде цялата храна.Може да ти е лошо ,ама трябва да ядеш .Не го казвам с лошо ,просто трябва в момента да си много мазна и хлъзгава с него ,за да си осигуриш детето.

# 64
  • Обран бостан ;)
Бас държа, че германеца е турчин.

99.99%
Момата си е правила тънки сметки - отивам, раждам и после на социал. Кеф.

Какъв адвокат ви гони ?
Вижте как пише на български, едва ли знае по-добре немски. Да си натиска парцалите при бащата и да не мрънка.

# 65

99.99%

Какъв адвокат ви гони ?
Вижте как пише на български, едва ли знае по-добре немски. Да си натиска парцалите при бащата и да не мрънка.
Ей велики сте!

# 66
...
Всичко ок между нас сега изведнъж не ме иска вече и аз мисля че е заради друга жена а за яслата защо да ви лъжа моето дете си е малко по срамежлив и не си играе с други деца и ми каза да го заведа на малки групи или в детски кафета за да свикне малко с други деца да си поиграе и аз в момента това се опитвам и мисля в август пак да го заведа в градината. Аз просто исках да видя дали аз неправилно мисля  защото уикенда прекара на хижа с други жена и на нас никакво внимание не ни обърна и той ме обвинява че съм мърморила постоянно и че искал свобода.

Никой тук не може да ти каже, защото както каза не можеш да си разкажеш целия живот, а искаш да дадем мнение базирано на 1 ситуация представена само от твоя гледна точка.

Може да мрънкаш ужасно, а може и той да преувеличава.

Като цяло тим билдинга не е проблем. Обадил се е 2 пъти?! Колко пъти да се обажда? Ако аз съм заета и се забавлявам на тим билдинг може би само бих писала съобщения. Но че не прекарва време с вас е проблем! Хванала си се за тези 2 дни, а проблемът са останалите 363.

Само ти можеш да прецениш има ли шанс да подобрите нещата.

Но вземи се малко в ръце, поеми контрол! Взимате решение, има ли шанс заедно или не, и после започваш без самосъжаление да си уреждаш нещата. Успех!

# 67

99.99%

Какъв адвокат ви гони ?

Хаха ама много сте смешни тънки сметки съм направила за какво да си направя тънки сметки имам език говоря на немски имам диплома до сега не съм взимала никакви пари от социални почти от 10 години съм в Германия винаги съм работила какви социални ми говорите

# 68
  • Обран бостан ;)
Диплома ?

Ако имаше такава щеше да го напишеш така:

Цитат
Хаха, ама много сте смешни. Тънки сметки съм направила. За какво да си правя тънки сметки ? Имам език, говоря на немски, имам диплома. До сега не съм взимала никакви пари от социални. Почти от 10 години съм в Германия, винаги съм работила. Какви социални ми говорите ?

# 69
Диплома ?

Ако имаше такава щеше да го напишеш така:

Цитат
Хаха, ама много сте смешни. Тънки сметки съм направила. За какво да си правя тънки сметки ? Имам език, говоря на немски, имам диплома. До сега не съм взимала никакви пари от социални. Почти от 10 години съм в Германия, винаги съм работила. Какви социални ми говорите ?

Писах че съм завършила химия не сте чели май

# 70
  • Обран бостан ;)
Аааааааа, химияяя.
Органична или неорганична ?

# 71

99.99%

Какъв адвокат ви гони ?
Ей велики сте!

Eпа, "велики са", ама и на мен тва ми мина през главата след като прочетох първия пост. Ся, завършил химик да не може 3 поредни думи правилно да напише е леко смешно.

А по темата - някой разбра ли всъщност за какво е драмата? Всичко, което стана ясно е, че той един уикенд не се прибрал от тиймбилдинг (което е тъкмо колкото трае и една такава събиранка). В смисъл... булчето затова ли е решило да бяга при маминка с бебето?

# 72
Аз ходя в командовкии в чужбина за по седмица, мъжът ми е ходил за три. Всяка вечер на видео. Никакви други контакти. Тук там някой чат. А когато е някъде с приятели, което всъщност е много рядко, не съм му звъняла нито веднъж.  Нито пък очаквам да седи и да говори с мен. С тези хора се вижда от дъжд на вятър.
Може и да си твърде обсебваща, но това не е причина за раздяла. Има нещо друго. Има друга жена. Кой си тръгва, защото жена му досажда, ако я желае и обича?
Аз също мрънкам. Много. Защо е хвърлил чорапи, защо е забравил заръка, защо прави боклук. Всеки има кусури. Примаш си половинката с тях.
Не разбрах проблемът е как да задържиш мъжа, или как да задържиш детето?
Защото мъжът си го изпуснала. Горчива истина, но я приеми.

# 73
Ключ по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт