Нужни ли са големи подаръци за учителите за всеки празник?

• 5 423
  • 150
  •   1
Отговори
# 105
И в училище ще събират.

# 106
  • here and now
Има доста палави и доста романтични учителки. Не ги вкарвайте в стереотипи.

# 107
Цитат
Подаряваха се неподходящи книги за възрастта на учителките...
Какво значи това - детски ли?
Не , но нещо от сорта на - " Километри любов по Коледа" ... За мен, това не са подходящи книги за жени с внуци ... Може да съм старомодна , знам ли ...
Пак добре, че не е било "50 нюанса сиво" Sweat Smile

# 108
Цитат
Подаряваха се неподходящи книги за възрастта на учителките...
Какво значи това - детски ли?
Не , но нещо от сорта на - " Километри любов по Коледа" ... За мен, това не са подходящи книги за жени с внуци ... Може да съм старомодна , знам ли ...
Пак добре, че не е било "50 нюанса сиво" Sweat Smile
Има още една цяла четвърта група, може за 14 февруари да им я купим 😑😆😆

# 109
Нужно е да им се засвидетелства  уважение и благодарност.Така мисля аз.Иначе и цветя ☺

# 110
  • SF
Е, ние не сме в Пловдив. В София е някакъв ужас. Би било добре в темата всеки да спомене от кой град е. Но подозирам, че натегачеството е най-изявено в столицата (по обясними народопсихологични причини)

Е, какво значение има градът, когато съм сигурна, че 90 процента от родителите на децата в софийската детска градина, са дошли от всякакви градове, но говоря и за двамата родители. Това са идеи, които се "внасят"  от местата, на които всеки се познава с всеки и се счита за престижно да зарадваш близък, съсед или роднина, някой с когото сте израстнали, и се е оказал в позицията да бъде учител на децата.
В София хората са по-дръпнти, по-анонимни, по-малко се натискат за такива глупости. Но това вече се размива, защото идеи за подаръци на шефове, преподаватели и треньори влизат именно от несофийското разбиране за нещата.

# 111
Пълни глупости.

# 112
нещо емоционално и за спомен. на мен ми направи впечатление класна на абитуриенти беше направила за всеки ученик подаръче - беше уникално

# 113
Като бях ученичка, събирахме за всеки празник, но според мен сега, погледнато от позицията на времето, на практика, дори едно цвете е достатъчно. Важно е уважението, а не големината и вида на подаръка, тъй като не всички деца идват от семейство с възможности.

# 114
има майки, които искат да се подмажат и да са най-отпред предлагат безумни суми. Ако изразиш несъгласие те клюкарят на учителката, че не уважаваш труда и. Спорил съм с всякакви. Имах и случай една майка събра парите за подарък и после си взе фактура на нейната фирма да си дръпне ДДС или за разход, друга пък си взе фактура от общата покупка и я представи за да си вземе парите за облекло

# 115
  • Варна
В групата на родителите в класа на дъщеря ми (завършва 3 клас) вечно има неразбирателство. Като цяло се подаряват по-символични подаръци, например ваучер за 50лв или подарък в рамките 30-50лв. Но за част от родителите това е прекалено малко и как можело цял клас да минава с нещо толкова символично. Друга част смята, че учителите не трябва да получават и това.Тази година се взеха подаръци за Осми март и Коледа, а за завършването, след поредните спорове и неразбирателства, накрая се реши да не се подарява общ подарък. Всеки, по своя преценка, ще подари цвете на госпожите.

# 116
И в моя клас да имаше такива майки с до 50 лева подарък. Ние по 30 даваме за един ученик. Сметнете като умножите сумата по 20

# 117
  • Най-красивата страна
Да,нужно е да се покаже уважение,благодарност към учителите.

Първата година в,когато детето беше в предучилищна в училище се нагледах на простотии сътворени от родители .При нас имаше две майки,които не се спряха.Останалите просто даваха пари и не им се занимаваше.
Подариха сребърни бижута с перли за 500лв. на госпожата,която освен злато нищо друго не носеше.
Можела да си промени мнението...
За друг празник- туристическа раница,палатка и т.н..при положение,че жената не ходи на походи ...
Дамска чанта Фурла и шал от рисувана коприна.
Не я видяхме да ги носи обаче.

От 1 до 7 клас подарявахме за всеки празник на класната ваучер за 100лв.за книжарница.И живо цвете.
Знаехме,че тя обича да чете и отглежда цветя.
На завършването децата по собствена инициатива решиха да купят подарък не само на класната,но и на любимата си учителка по история.

Сега дъщеря ми е 9 клас.в  гимназия.
На класната се подарява ваучер от мола за всеки празник.За нормална сума.
 #BGMammaЧете

# 118
И аз последния път спорих с една майка , която настояваше и билет за театъра за точно определена постановка. Питах я да не би да работи в театъра и да няма желаещи за тази постановка, отделно ние не знаем вкуса на учителката. Е с убеждаване се съгласиха на ваучери за покупка.

# 119
И аз последния път спорих с една майка , която настояваше и билет за театъра за точно определена постановка. Питах я да не би да работи в театъра и да няма желаещи за тази постановка, отделно ние не знаем вкуса на учителката. Е с убеждаване се съгласиха на ваучери за покупка.

Първо, нещо много важно за подаряването да подаръци по принцип. Не си длъжен да персонализираш подаръка и да го адаптираш към вкусовете на някой толкова детайлно. Особено, ако той не ти е близък и няма как да си запознат с тая информация! Билет за театър е съвсем нормално да се подари, като ако не те кефи, не си длъжен да отидеш - толкова. А те са хора на културата и просветата и за тях не е странно да получат билет за театър. По-странно е да получат ваучер за спа.

Общи условия

Активация на акаунт