Нужни ли са големи подаръци за учителите за всеки празник?

• 5 521
  • 150
  •   1
Отговори
# 120
  • Най-красивата страна
Билет за театър не бих подарила на учителката.
Защото не я познавам достатъчно.
Билет за театър,опера,концерт аз лично бих подарила само на човек,когото познавам добре и знам какво предпочита.И бих купила два билета,а не един.Повечето хора не ходят сами на такива места.Или са по двама или са групичка.

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 08:48 от Veronikaaa

# 121
В градината събираме по една обща сума за всякакви консумативи, вкл.подаръци два пъти годишно и оттам нататък се смята колко от тях могат да се ползват за подаръци.
Но в яслата беше страшно положението. Хем всеки мрънка и се оплаква от сестрите, хем по празници се мазнотят. Аз за великото завършване на яслата се заядох след предложение на госпожите да се купят червени конци против уроки със златна флинтифлюшка. И понеже отпорът беше страшен, се заядох и за предложението за торта от незнайна сладкарница с фрапиращо безвкусен дизайн и съмнителни вкусови качества. Няма да описвам определенията, които получих, но едно от най-тежките обвинения беше, че какъв родител съм, щом не ме е еня за празника на детето. Сякаш детето си няма достатъчно лични поводи за отбелязване, та баш че е избутало ясла да е най-важният.

# 122
Дали имат спомен от яслата?

# 123
Имаме едно албумче със снимки - то поне е хубаво и си заслужаваше. Та покрай него може и да си спомни това-онова. Но вече му избледняват тези спомени, защото помни, че е ходил на ясла, но вече не се сеща точно къде. Помни и няколко деца от квартала, с които бяха в една група, но той почти всяка седмица ги вижда по площадките около нас и това му помага да не ги забравя.

# 124
  • Deutschland
Аз съм твърдо против подаръци и подкупи за учители, лекари, катаджии и сие. Мога романи да напиша за патилата ми в България по темата. Голямата дъщеря учеше до 5ти клас там и беше чудо голямо. Постоянно обсъждане кой родител е беден и не може да си позволи подарък за учителката от сорта на гривна Пандора или златно колие или чанта намкаква си. Учителките тактично намекваха, че цветята не ги радват, а една се изцепи че носенето на сладкиши по празници в училището приличало на подавка на гробища. За тия пари можело да се купи нещо за колектива.
Благодаря на всички богове, че отдавна не съм част от онова змийско гнездо. Вече и отказвам да се събирам по родителски инициативи, макар че тук я няма практиката с подкупите. Просто имам бъг някакъв от миналото.

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 22:30 от Фрау С

# 125
  • here and now
Таз година дъщеря ми завършва 7-ми клас.
Класната им уж нямаше да им ходи на бала, сега пък решила да ходи..
Една съученичка подхвърлила, че е добре да съберат пари да ѝ купят нещо. Казах на мойта, че за тази жена стотинка не даваме, те нека си събират. На следващия ден споделила, че няма да участва в инициативата и казва "Мамо, като казах, че няма да дам и половината клас след мен казаха, че и техните родители не са съгласни".
Има надежда..
На мен не ми дреме какво си мислят и говорят, че съм бедна, стисната и т.н. Очевидно и на другите не им пука пък аз какво мисля за тях , че са натегачи, подмазвачи и т.н. Та всичко е точно.

# 126
  • SF
Все ще се намери някой супер щедър и великодушен родител, автор на тъпите идеи за скъпите подаръци.
И от неудобство ли, от скрупули някакви ли, се намират и група подгласнички, които пърхат очаровани колко е изискано да се подари златно синджирче на преподавателката за спомен.
Всички са възмутени, но който пръв се обади срещу Щедрия и подгласничките, той го отнася.
Поне да имаха вкус.

# 127
Не, прекалено е да се дават толкова пари за учители. Две години подред купувам на класните на двете дъщери козметични кутии и много се бяха зарадвали. За под 60лв. ги прекарах и двете, по една китка и готово.

# 128
една от майките натиска за пари за обзавеждане на класната стая

# 129
Не, прекалено е да се дават толкова пари за учители. Две години подред купувам на класните на двете дъщери козметични кутии и много се бяха зарадвали. За под 60лв. ги прекарах и двете, по една китка и готово.
Кутия с козметика звучи точно като личен и крайно неподподящ подарък за учител, без значение колко струва. Козметиката е въпрос на физиологични особености (тип кожа, тип коса и т.н.) и вкус (парфюми/аромати, цветове и т.н.). За мен това е натрапване в личното пространство на учителката да предполагаме дали е с мазни корени или цъфнали краища, дали комедогенните продукти й се отразяват лошо на кожата, дали предпочита спирала за извиване или спирала за обем и дали не й прилошава от твърде сладникавия аромат на ванилия.

# 130
Кутия с козметика звучи точно като личен и крайно неподподящ подарък за учител, без значение колко струва. Козметиката е въпрос на физиологични особености (тип кожа, тип коса и т.н.) и вкус (парфюми/аромати, цветове и т.н.). За мен това е натрапване в личното пространство на учителката да предполагаме дали е с мазни корени или цъфнали краища, дали комедогенните продукти й се отразяват лошо на кожата, дали предпочита спирала за извиване или спирала за обем и дали не й прилошава от твърде сладникавия аромат на ванилия.
Не мисля, че съм навлязла толкова в личното и пространство. Разбира се, не съм толкова несъобразителна колкото смятате и кутията беше с продукти за тяло. Предполагам всяка жена се къпе и хидратира кожата си?! След това получих обратна връзка, че е много доволна. Simple Smile

# 131
Не мисля, че съм навлязла толкова в личното и пространство. Разбира се, не съм толкова несъобразителна колкото смятате и кутията беше с продукти за тяло. Предполагам всяка жена се къпе и хидратира кожата си?! След това получих обратна връзка, че е много доволна. Simple Smile
То всяка жена си мие и косата и ползва крем за лице. Мнението ми е същото. Хигиенни продукти, козметика (бяла и декоративна) и въобще продукти за лична грижа НЕ са подходящ подарък за човек, който не е в близкото ми приятелско обкръжение. Това, че е казала после, че е доволна е или късмет, или просто учтивост.

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 17:36 от HoneyBee33

# 132
На мен пък комплектите за баня от Дъглъс са ми възможно най-неперсоналния подарък и ги използвам при всякакви непознати, защото са красиви. Grinning

# 133
  • SF
Да, комплекти за баня са идеален подарък за жена, но някак трябва да ми е по-близка. Или често да си говорим за козметика и един вид аз да й препоръчам нещо хубаво, като й го подаря.
Кремове за лице, серуми и т.н. ми се струват неподходящи за чужд човек.
Но има и много красиви комплекти. Имам си един на La vie est belle. Де да можеха да ми подаряват още и още такива.... Или на Сол де Жанейро. Няма да се разсърдя. Но за други марки съм придирчива.
Мисля, че не е подходящ подарък за учителка. За нея подходящо и прието в България е букет цветя. Доста букети са на цената на една такава кутия.

# 134
На мен пък комплектите за баня от Дъглъс са ми възможно най-неперсоналния подарък и ги използвам при всякакви непознати, защото са красиви. Grinning

Това ме кара да се чувствам неудобно само като го чета!

Общи условия

Активация на акаунт