Нужни ли са големи подаръци за учителите за всеки празник?

• 5 409
  • 150
  •   1
Отговори
# 150
Аз не мога да разбера как всяка държавна градина си регламентира сама правилата за това, не би ли трябвало да има някаква наредба за организация на работата и да е стандарт за всички заведения, както например е забранено внасянето на торти. В старата градина децата пиеха от метални чашки, които си бяха от градината, имаха много, децата ги учеха като пият, да ги носят в кухнята, имаха миялна и постоянно я зареждаха и пускаха. Изнасяха и на двора, за да дават на децата. Лични шишета бяха категорично забранени (уж от РИОКОЗ), дори в яслата - понеже и двамата съм ги пускала на по 1 година, имах притеснения, защото не можеха още да пият стабилно от чаша - сестрите им даваха с лъжичка от чашата при нужда, не са ги държали жадни. Сега в друга държавна градина носим шишета за двора или ги пращат в групата да си наливат от машина с филтър, не изнасят те на двора. В старата градина носехме всеки месец, мокри, сухи кърпи, салфетки и кухненска хартия, в новата миналата година спорадично съм носила сухи и мокри кърпи, но сега ни казаха, че имат всичко и да не носим. Явно зависи от директора, но категорично смятам, че не трябва да е така. В училищата, болниците (държавните поне) също въпросът с хигиенни материали стои и това ме ужасява, 30 години откакто аз бях в първи клас, и на повечето места нищо не е мръднало. Много са модерни иначе, имат прожектори, интерактивни дъски, но тоалетните още са клекала, тоалетна хартия и сапун няма, ако родителите не купим. Относно подаръците, мен лично много ме напряга, най-вече дискусиите и изхвърлянията на някои родители по темата. За щастие с малия ми син сме добър колектив, общо взето правим просто жест 2-3 пъти в годината: кошница с лакомства, букет, ваучери за театър, рисувани меденки, в порядъка на 50-60 лева на човек, като подаряваме еднакво на двете учителки и на лелята, което е нещо в порядъка на 150-180 лева общо за трите, за Коледа и за осми март. Не помня дали за края на учебната година подарявахме нещо, май по 1 голяма меденка и по 1 букет, но е било нещо символично пак, в порядъка на около 25-30 лева себестойност на подаръка.

Общи условия

Активация на акаунт