Психолози, психотерапевти, психиатри

• 4 215
  • 50
  •   1
Отговори
# 45
Да, има една жена учен по невронауките Dr Rachel Barr (neuroscientist), която предупреждава chatgpt никакъв случай да не се използва за психоанализа, тъй като вреди повече отколкото помага и е програмиран да угажда, а не да терапевтира (разликите надявам се са ясни). Казва че може да го ползвате за временно успокоение ако сте пред паник атака, но не и кято терапевтичен метод.

Като нискобюджетня алтернатива съветва да четем книги, ако нямаме средства за терапевт

ето го и видеото: https://www.instagram.com/reel/DM6NpMEBVsu/?igsh=OTZkeXRzNW1mMmV6

Последна редакция: пн, 08 сеп 2025, 17:49 от Fiona Apple

# 46
Имам един казус. Въпроса е за междуличностни отношения ,семейни проблеми как предпочитате да се консултирате? Лично или анонимно.
Изключвам ИИ , всички знаем ,че това е машина.

# 47
Първо бих се консултирала индивидуално и бих опитала аз да стигна до някакви осъзнавания, да направя някакви промени. Вече ако това не свърши работа бих опитала със семейна терапия. Мъжът ми не е от хората, които лесно се навиват за такива неща. Иначе смятам, че е полезно за двойките да ходят на терапия за двойки под различни форми и така да подобряват общуването помежду си.

Едит: Понякога е достатъчно единият да направи някаква крачка, за да се разчупи динамиката. Понякога не е. Зависи от проблема и колко дълбок е. Има един много хубав сериен филм по темата "Tell me you love me". Няколко двойки, които ги свързва това, че ходят на една и съща терапевтка. Малко е особен, но разкрива много интересни аспекти.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 10:45 от Fiona Apple

# 48
Здравейте, имам много соматични проблеми и т. нар. нервно вегетативна дистония след доста емоционален натрупан стрес или направо си стана бърнаут. Предложиха ми да посещавам дневен стационар в гр. София като ходя по няколко пъти в седмицата и евентуално да се помисли и за медикаментозна терапия, която аз в момента упорито не желая да приемам. Тъй като обаче към момента не живея временно в София, а в град Варна, имате ли представа дали такова място съществува в града, защото аз поне не съм чувала. Благодаря!

# 49
  • София
Здравейте, моля да ме насочите към добър специалист за лечение на зависимост от хазарт! За София става въпрос.

д-р Безинска-Шеинкова, център Психоника

# 50
  • Свети Влас
Загледах се в рекламата на тези книги
Може на някои да са полезни.

Общи условия

Активация на акаунт