Сардиния

• 6 534
  • 134
  •   1
Отговори
# 15
  • Milano
От мен съвет, ако запазвате апартаменти/стаи  обърнете внимание дали чаршафи/кърпи са включени или са със заплащане.

За Каляри и Алгеро не съм го срещала, но за източната част на острова преобладаваха в моето търсене.

# 16
Ох, тая цигания съм я срещала и на други места в Италия, като резервирам.
За щастие е по-скоро рядкост, а и не уведомяват в Букинг колко би струвал този лукс, така че директно съм игнорирала тези "оферти".

# 17
  • Milano
Около 30-40 евро съм срещала като цена.
Въпреки, че съм с кола само чаршафите ми липсват🤣, отделно не ми се плащат.
Хубавото нещо е, че почти навсякъде предлагат чадърите безплатно за гостите, а даже легла и столове за плажа.

# 18
  • София
Аз съм запазила къща в Пулия за началото на септември и там ми искат по 21 евро на човек за чаршафи и кърпи. Отначало много се издразних (естествено го видях след като резервирах), но останалите неща ми харесват и рейтингът е висок, та май ще го преглътна. Не ми се анулира само заради това, а и цената е добра дори с тази добавка. Пише, че можеш да си носиш Thinking, което за пристигащите с лека кола италианци може да е приложимо, макар и доста странно, но при пътуване със самолет няма как да стане дори за кърпите.

# 19
  • Milano
Миленка, трябва да пътуваш с ферибот (нощен) да видиш какво става.🤣
Бързат да влезнат в коридорите да заемат места и се надуват дюшеци с размери на голямо легло, изваждат се завивки и т.н.
Хора и с много малки деца, кучета и т.н.

Щом за тях е добре, на мен не ми пречи.
С колите се пренасят и колела и т.н.
За едни чаршафи ли няма да имат място?!

# 20
  • Beyond the Frontiers
Загледала съм го за юли аз. Има удобни полети за дълъг уикенд - четвъртък - неделя...Но ще изчакам да видя дали няма да анулират полетите.

# 21
Привет!
Ние вече имаме билети за септември!
Решихме, че ще вземем кола от летището. Сега правим маршрут за обиколка на острова и търсим места за нощувки. Ако знаете по-потайни плажове, ще се радвам да ги споделите Simple Smile

# 22
  • Milano
Заговорихме се с един местен човек на опашката през лятото.
Каза, че му се повредила колата и чакал някаква част от Болоня.
За "късмет", тази на съпругата му - също.
Искал да вземе кола под наем - нямало.
Вярно, че ние бяхме през август, но все пак бих го имала предвид, ако не е почнала учебната година.
За Алгеро става въпрос в случая.

# 23
Prime, честито!

Ще се радвам тези, които са ходили, да кажат кога са границите на активния сезон. Ясно е, че юли и август са най-натоварени.
В Гърция например, макар че и там сезонът се удължава с растежа на туристите (метеорологичното време не е проблем), след първата седмица на септември тълпите значително намаляват, а към края на месеца на повечето дестинации вече е изключително спокойно и започват да затварят заведения, хотели.
Та за Сардиния кога е това време? Аз август не бих почивала никъде в Европа.

# 24
И на мен ми е интересно. Аз ходих в края на април и определно не беше плажен сезон още.

Гледах статистика на времето през октомври, имало е години с температури до 28-29 градуса и такива с поредица дни 15-16 градуса и дъждове.

# 25
  • Milano
Аз погледнах кога отварят хотелите, в които съм била - към края на май и затварят края на септември.
Септември съм била в средата за 2-3 дни в Каляри и съответно обиколка нагоре от Поетто до Вилласимиус. Имаше хора, но на мен ми беше спокойно в сравнение с август.

Октомври ходих от 02-ри до към 06-ти в Каляри - беше много променливо, духаше вятър и не се къпах.
Преден път на 15-ти октоври водата беше топла.
Ако духа Маестрале и август да е, водата ще е студена.
С една дума и за мен като почне училището има спад.

П.п. разлика от 1-2 часа във снимките.

# 26
Значи е като в Сицилия и Пулия, защото и там октомври не е сезон.

# 27
  • София
А кога започва учебната година в Италия?

# 28
  • Milano
Различно всяка година и за всяка област.
За тази есен още не се знае, но около 11-12 септември.

# 29
Ние ходихме средата на юни 2022 г., плажовете като цяло не бяха претъпкани, а и си беше ковидно време, но водата беше студена. Къпахме се (като си отишъл дотам Laughing), но влизаш във водата и трябва време да свикнеш с не особено приятната температура.

Общи условия

Активация на акаунт