Сардиния

• 6 541
  • 134
  •   1
Отговори
# 90
  • Milano
Снимките с шезлонга във водата от Ла Чинта ли са?

Tsugumi, според теб  Капо Кода Кавалло и Изуледда  в Сан Теодоро може ли да се пропуснат?
Или са препоръчителни/задължителни?

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 14:27 от regina di cuori

# 91
  • София
Не, снимките са от Кала Брандинки.
За Лу Импосту обикновено има места и не свършват за деня, защото доколкото си спомням са 3000. Пък и плажът май не е толкова желан.
Да кажа и за разделянето на боклука в Алгеро няколко думи. До сега не ме е напрягало толкова много това нещо в Италия. Но тук имахме в апартамента изписани 2 страници с инструкции кои дни какъв боклук трябва да изнасяме, кой боклук се изнася в кофа и кой в чувал и няколко реда с предупреждения какви глоби ни очакват, ако объркаме нещо. Накрая трябваше да оставим кофите празни, като се изнасяме. А това не е никак лесна задача, когато не всеки вид боклук се събира всеки ден. Та търсихме кофи около плажа и по спирките, за да се отървем от остатъците. Simple Smile

# 92
  • Milano
При нас, при освобиждаване за боклука щеше да се погрижи жената, която чисти апартамента.

Казаха ми, че Кала Брандинки и Лу Импосту преминават един в друг.
Миналата година една двойка с нас в лодката до Азинара не са успели да закупят вход за първата и са я видели вървейки по плажа от вторият.
И това е вариант, ако не успея и аз.🤣

# 93
  • София
Aз останах с впечатление, че за Кала Брандинки местата свършвт една идея по-бавно отколкото за Ла Пелоса, но пък резервацията е затруднена с това изпращане на кодове на телефон и на имейл...
Даже по едно време обмислях да запазя шезлонги в Джардини ди Брандинки, които са нещо от рода на 40€ + 20€ за цял ден паркинг и такса около 4-5€. При този вариант май влиза и достъп до плажа, без да съм 100% сигурна. Но Джардините не са съвсем на плажа, а малко зад него.

# 94
  • Milano
Благодаря ти!
Ще трябва да започна с четенето на отзиви в Трип-а и туристически сайтове за подготовка.
Обикновено това с шезлонгите е така.
Аз, Ла Пелоза я бях запазила в края на май с отварянето на резервациите.
При Кала Брандинки я няма тази опция.

La Pelosa - Ла ПелоЗа
La Cinta - Ла Чинта.

# 95
Благодаря ви за цялата информация от първо лице! Ние ще ходим началото на септември. Тези истории с резервации, кодове и правила ми идва доста в повече. Изглежда няма да видя тези прословути плажове, но все пак има и такива със свободен достъп, нали?

# 96
  • София
Prime,  има разбира се плажове със свободен достъп. Мария Пиа до Алгеро, Ла Чинта, който е далеч (на източното крайбрежие) и много други са със свободен достъп. Лу Импосту (също на източния бряг) се резервира по-лесно. За него местата не свършват. Но дали е толкова хубав като Брандинки, не мога да кажа. Виж дали още има свободни места за вашите дати за Ла Пелоза. До преди седмица имаше от 5.09. нататък.
Редактирам се, проверих - сега има места от 7.09. нататък.

# 97
Температурата на морската вода е сравнително ниска в момента в района на Алгеро.

# 98
  • Milano
Маестрале, Брадли.
Водата е студена като задуха.

Бил ли си на Пунта Молентис във Вилласимиус?

Пожар, който бързо е стигнал и до плажа, заради вятъра.
За щастие няма жертви.
102 човека са евакуирани по вода и въздух.

Една от перлите на Сарденя😔.

https://www.lanuovasardegna.it/regione/2025/07/27/news/inferno-d … video-1.100740617

# 99
Не, само ден имах в тази част за разходка из Каляри и Поетто.

Много неприятно.

# 100
Слагам една опростена карта с основните обекти, за жалост вече няма как да я добавя в първия пост (може да се променя само в рамките на 24 часа). Въпреки че заради полетите повечето от БГ се придържат към северната част и района на Алгеро, мисля, че дава добра ориентация кое къде е на Сардиния.

"Италианките", какво ще ми кажете за района на Карбония, Сант Антиоко и Карлофорте?

# 101
Ще пътувам и аз в началото на септември;
Интересува ме опита вис колите под наем. Видях депозити от 500 до 800 евро-не е ли прекалено?
Изискване кредитната карта с коятоще сеплати да е на името на шофьора.Защо? Проблем ли е да е моя а мъжа ми да шофира?
Моля малко повече ми споделете опита си, но като цяло 70 евро на ден ми се виждат прекалена цена ;
Dechy пусни линк от къде резервирахте кола вие!

# 102
Здравейте,
Някой ходил ли е до пещерата на Нептун?
Как се стига до нея? Резервира ли се предварително за вход?
За Синята пещера разбрах, че има много стъпала и е по-добре да се отиде с лодка.

# 103
Точно пещерата на Нептун е с много катерене ако сте с автобус/кола. Ако сте с корабче ви стоварва на входа, но не знам цените как са.

https://grottadinettuno.it/en/

# 104
  • Plovdiv, Bulgaria
Ще пътувам и аз в началото на септември;
Интересува ме опита вис колите под наем. Видях депозити от 500 до 800 евро-не е ли прекалено?
Изискване кредитната карта с коятоще сеплати да е на името на шофьора.Защо? Проблем ли е да е моя а мъжа ми да шофира?
Моля малко повече ми споделете опита си, но като цяло 70 евро на ден ми се виждат прекалена цена ;
Dechy пусни линк от къде резервирахте кола вие!

Големият ми син пътува много и ни съветва винаги да наемаме кола от местни агенции. Така и направихме за Алгеро. Депозит 300 евро, изключително коректни. А колкото до кредитната карта-винаги са ни искали шофьора да е картодържателя. Ползвахме Sardinya rent a car,  с екстра фул Каско, така предпочитаме и ни излезе 198 евро за 2-та дни -Голд  премиум.

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 15:41 от шушито

Общи условия

Активация на акаунт