💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 5💛

• 13 628
  • 757
  •   1
Отговори
# 360
И аз няма как да си отглежда храна, естествено домашната храна е доста по-хубава. Преди 8-9 години купувах млечни продукти от ферма в Странджа планина, бяха супер. Сваряваш прясно мляко, има каймак и мирише на крава. И след 2-3 години станаха ужасни Sad. Синът ми е гледан и хранен с такова желание всичко да е на ниво, по време на бременността си започнах вся ям риба, броколи, спанак и други които не понасях, но не пожънах успех с вирусите и зъбите... Правех домашен хляб, цедях фрешове и смутита на плодове и зеленчуците, които отказваше да яде. Сега спрямо съучениците си, физически изглежда доста добре, но според мен си е ген. За храна и ние даваме доста пари, винаги ще купя от скъпото, но пфф къде е гаранцията, че има по-малко химия. Вкъщи има само скъпи пюрета и каши, но какво реално има в тях, никой не знае. Най-важно е наистина да живеем спокойно, но от както сме на кухня при нас не се получава, храната е 100 пъти по-вкусна от френските био пюрета, но моето момиченце не я яде... Ужасена съм за втори път отказва да се храни, разбира се предлагам и пак baby bio и plazmon, но не яде... Предния път правихме почивка 20 дни, но сега е твърде голяма да е само на кърма.

Единствено като черна точка за отглеждането на първото си дете си позволих да го отбия на 8-9 месеца от чист егоизъм, живееше ми се и идваше лятото. Няма да ви споделям мнението си за адаптираното мляко, защото не всички успяват да кърмя, но то си е химия, от където и да го погледнеш. И за 2-3 месеца до годината се наложи да се пречупя и да му давам АМ. Но сега не съжелавам, иска ми се и сега да ме тресне егоизма и да я оставя по баби и да излизам и да пътувам, малкия звяр и злоядството и, ще ми спрат тока, днес на първия час на обредното хранене вече си поплаках, бива ли да е толкова проклета. Но освен, че не яде, тя не харесва нито бабите си, нито никой. Реве като някой я заговори, изключително некомуникативна е... И аз съм била такава като бебе, ще ми скъса нервите. За това храната трябва да е вкусна, за да върви с хубаво вино Wink за да преживеем и този ден.

Значи хем се включих в раздумката, хем и се оплаках.. Днес ще правя боб, обикновен, български, 5 лв. кг....ахахаха, ще отделя за малкия звяр преди да го посоля.

# 361
И аз няма как да си отглежда храна, естествено домашната храна е доста по-хубава. Преди 8-9 години купувах млечни продукти от ферма в Странджа планина, бяха супер. Сваряваш прясно мляко, има каймак и мирише на крава. И след 2-3 години станаха ужасни Sad. Синът ми е гледан и хранен с такова желание всичко да е на ниво, по време на бременността си започнах вся ям риба, броколи, спанак и други които не понасях, но не пожънах успех с вирусите и зъбите... Правех домашен хляб, цедях фрешове и смутита на плодове и зеленчуците, които отказваше да яде. Сега спрямо съучениците си, физически изглежда доста добре, но според мен си е ген. За храна и ние даваме доста пари, винаги ще купя от скъпото, но пфф къде е гаранцията, че има по-малко химия. Вкъщи има само скъпи пюрета и каши, но какво реално има в тях, никой не знае. Най-важно е наистина да живеем спокойно, но от както сме на кухня при нас не се получава, храната е 100 пъти по-вкусна от френските био пюрета, но моето момиченце не я яде... Ужасена съм за втори път отказва да се храни, разбира се предлагам и пак baby bio и plazmon, но не яде... Предния път правихме почивка 20 дни, но сега е твърде голяма да е само на кърма.

Единствено като черна точка за отглеждането на първото си дете си позволих да го отбия на 8-9 месеца от чист егоизъм, живееше ми се и идваше лятото. Няма да ви споделям мнението си за адаптираното мляко, защото не всички успяват да кърмя, но то си е химия, от където и да го погледнеш. И за 2-3 месеца до годината се наложи да се пречупя и да му давам АМ. Но сега не съжелавам, иска ми се и сега да ме тресне егоизма и да я оставя по баби и да излизам и да пътувам, малкия звяр и злоядството и, ще ми спрат тока, днес на първия час на обредното хранене вече си поплаках, бива ли да е толкова проклета. Но освен, че не яде, тя не харесва нито бабите си, нито никой. Реве като някой я заговори, изключително некомуникативна е... И аз съм била такава като бебе, ще ми скъса нервите. За това храната трябва да е вкусна, за да върви с хубаво вино Wink за да преживеем и този ден.

Значи хем се включих в раздумката, хем и се оплаках.. Днес ще правя боб, обикновен, български, 5 лв. кг....ахахаха, ще отделя за малкия звяр преди да го посоля.

Да живее българския боб ! Не съм дала още на Игор, забравила съм. Утре е деня за рибата, после боб. Днес яде коприва с пуешко. За първи път от месеци ака в 2 поредни дни, много се радвам.

# 362
Мами, каква е консистенцията на кухнята? Мисля по-нататък да търся и аз кухня, но още не съм се решила. Лятото ще имам някои неща от градината на свекървата, ама дотогава много време има.

# 363
Мами, каква е консистенцията на кухнята? Мисля по-нататък да търся и аз кухня, но още не съм се решила. Лятото ще имам някои неща от градината на свекървата, ама дотогава много време има.
Супичката е по-редичкото ястие, тя може и да е без месо, в зависимост от остовното. То е по-гъстичкото. Примерно, фрикасе, зеленце с месце, лучена яхния. Третото е десерт - бисквитена торта, доста е суха. Винаги й добавям прясно млекце, защото иначе няма преглъщане и яденето е бавно. Няколко лъжичи прясно мляко са достатъчни, не да правя аквариум. 🤭
Грис халва, дават директно плод да измиеш и режеш, кремчета.. горе долу това е, ако успееш да се ориентираш.

# 364
Днес нещо питах майка ми и тя вика - о ти беше на 5м, сестра ти в 1 клас, люта зима. Баща ти го нямаше, вкъщи лудница и ти ядеше каквото има вкъщи - боб ( с вс подправки), леща и тн.
Инт е че аз след това станах мн злояда, чак до 20 и нещо години.

# 365
Да де, ама много ли са големи парчетата зеленчуци/месо в супата или яхнията да речем?

# 366
Петя, чета, че някои ги мачкат с вилица или пасират. Все пак е хубаво да почнат да дъвчат малко по малко. Аз почнах да мачкам това, което правя, но много не се одобрява. От купените пюрета чистя тези за 6 месеца и там си яде. Ще я пробвам пак с намачкано. Съмнявам се, че не й хареса пащърнака, защото той стои малко на клечки.

# 367
Аз поръчвам от частна кухня и консистенцията ми харесва. Десертите понякога са по-гъсти, например като има бисквити с боровинки или овес с череши. Няма големи парчета, всичко е пюрирано, но не прекалено финно. Но са много хубави на вкус и детето всичко си изяжда най-важното 😀 Обогатихме доста менюто й за кратко време 😀 Днес дадох пюре на Плазмон 8+ месеца с ориз. Вътре си беше зрънца ориз, едрички, но изяде пак всичко. В началото изобщо не харесваше парченца, но вече свикна.

# 368
На една приятелка детето яде такава кухня. Обядът съм им виждала ( те не дават десерта че има захар) и не мисля, че е има мн големи парченца. Поне така на око ми изглеждаше. Аз не пасирам вече ориза и лещата например. Пилешкото също само накъсвам.  Та нз дали съм мн за пример

# 369
Да де, ама много ли са големи парчетата зеленчуци/месо в супата или яхнията да речем?
Грахчетата са цели, картофчетата и морковките са приблизително техен размер, ако нещо е твърде голямо, може лекичко да се натисне с лъжичка или вилица, както казва Ваня.
Пилето фрикасе и зелето с месо не са на едри парчоци. Понякога може да се случи в лучената яхния някое по-дълго резенче лук, но всичко е много меко и лесно се разполовява. Има една манджа като миш-маш е, там понякога пиперките са на относително различни размери. В спаначената супа с месо, има някое по-дълго листенце спанак, до там си спомням. Не е нещо, с което не се свиква. Бобчето е обелено например. За да не образува газове.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 19:45 от КремонаЛиза

# 370
Днес дадох пюре на Плазмон 8+ месеца с ориз. Вътре си беше зрънца ориз, едрички, но изяде пак всичко. В началото изобщо не харесваше парченца, но вече свикна.
Да има голяма разлика между Плазмон 8+ и Гербер 8+. Давах Гербер 9+,нищо че нямаме 9 още и пак Плазмон ми се видя по-едри парчета. Може би да отговарят на 10+ от Герберските. 😁
Ние не се кефим на парчетата особено, яде ги ама ми се струва, че не ги дъвче, ами си ги гълта така...

# 371
На пащърнака му се маха средата. Тя не се яде. В готовите пюрета явно не го чистят и затова става с трески.
Кухнята е с мънички парченца при нас и доста течна. Десерта е кремче с грис, мляко с  ориз, плодово пюре, мляко с жито, което се оказа едро за нея. Уж трябва да е сладък, но не е, та нямам притеснения.
Качествено по-вкусно и е от пюретата.
Кремона, сподели за хляба когато имаш време. Вкъщи мъжа ми го прави, но мога някой път да го изненадам.

# 372
Не знаех и това за пащърнака. Благодаря ти.
При готовите няма проблем с него. За домашните ми възможности е драмата 🤣 Ще знам следващия път да махна средата 🤦♀

# 373
Това обяснява мн неща за пащърнака, който готвя и спрях да го слагам😂 защото не ставаше окей

Въведох домати с купено пюре на Холле с бейби болонезе. Доста се хареса. Сега поръчвам от ебаг риба и изварата на розино и ги почваме😁

# 374
Да, да. Хубаво е да си говорим, понякога има обяснение защо не иска да яде детето нещо 🤣 То и на мен ми е гадно с тези трески от пащърнака, а какво остава за нея 🤣

Аз май приключих с тестовете на глутена. Мисля, че си е ок детето. От понеделник май ще почна със извара/сирене/масло и може би да вкарам и от тогава закуската. Уикенда не искам да си правя експерименти с нови храни. Смятам до тогава да дам храни с малко подправки. До сега май само копър съм й слагала в пюрето (като изключим капките за колики и чайовете). Поне те са в малки количества и са безобидни.

Общи условия

Активация на акаунт