💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 5💛

• 13 648
  • 757
  •   1
Отговори
# 405
И аз ще чакам за обечките. Обаче ние още се движим като ранен войник, знам че пълзене то не е задължително, но се чудя дали не е заради това, че се хлъзга по ламината. Някоя от вас ползва ли подобни наколенки заради това?

# 406
Аз имам такива, но не съм ги ползвала. Не мисля, че е заради ламината. И София така пълзеше войнишката, но като започна да стои сама седнала, започна и да лази на 4 крака. Но не винаги лази така. Понякога минава на войнишката пльосната по корем и придвижваща се само с две ръце 🤣 Има деца, които не се научват да лазят, а директно прохождат.

# 407
  • София
И моят син пролази, но е доста нестабилен и като бърза минава на войнишката 😅 не знам дали да го броя за успешно пролазване, ама каквото - такова. Вчера се изправи сам в леглото 🥹 обаче стои на пръсти, а понякога даже пръстите му са подвити под стъпалата. Ще му правя масаж на ходилата да му се отпуснат мускулите. Нещо друго знаете ли за това как да им помогнем да стъпват на цяло стъпало?

# 408
И моят син пролази, но е доста нестабилен и като бърза минава на войнишката 😅 не знам дали да го броя за успешно пролазване, ама каквото - такова. Вчера се изправи сам в леглото 🥹 обаче стои на пръсти, а понякога даже пръстите му са подвити под стъпалата. Ще му правя масаж на ходилата да му се отпуснат мускулите. Нещо друго знаете ли за това как да им помогнем да стъпват на цяло стъпало?

Намазваш малко нещо на ходилото и правиш масаж с кокалчетата си от пръстите към петата. Не помня педиатърката или ортопед ми го е показвал.

# 409
Моята още не може да пълзи. Забива главата и вдига високо дупето, стъпва на крачетата и се опитва. Вдига почти цялото тяло, ама главата не я вдига от земята 🙄
Тя и доста късно се обърна, явно ще пиля нерви още дълго 🤪
Бяхме на консултация, 70см, 6900. Другия месец - ваксина.

# 410
Каква ваксина има? Не свършиха ли? Следващата не е ли на годинката?

# 411
На 10.5 месеца ще е. Май морбилито. Не знам, не съм питала, но по спомен имаше на 12 и 13 месеца и край.

# 412
На 10.5 месеца ще е. Май морбилито. Не знам, не съм питала, но по спомен имаше на 12 и 13 месеца и край.
Да, на 13м. е за морбили.
После чак на 6г.

# 413
В календара вижда, че на 12 м е реимунизация за пневмококи и на 13 м е морбили.

# 414

Много сладко, че се е изправил в леглото, ама очаквай до няколко дни да започне да се изправя докато спи, вместо да заспива, въобще винаги когато не му е времето. Съня ни е мираж вече дни, защото се сети, че може да сяда в леглото🥲 буди се на 40-50мин през нощта, пищи за мляко… трагедия 😄иначе се изправя на облегалката на дивана, не мисли като се сети и за това в леглото.

# 415
Моята кошара не е с решетки, на дивана не може да се хване, като цяло няма подходяща мебел, за която да може да се опитва да се набере, че да прави опити да се изправя. Иначе и тя сяда в леглото и реве. Започна да ми се налага да я доприспивам, че и става все по-рано. Но нали ще сменят времето. Понякога се налага да вкарам и трета дрямка, ако през деня не е спала достатъчно. Абе...уморена съм напоследък доста, но днес става на 9м. И се чудя как така остават само 3 до рождения й ден. Нещо времето лети... 🤣 Нямам търпение да дойде ден, в който да не ставам цяла вечер и да се наспя, ама няма да е скоро.

# 416
Ще слагаме решетка на стълбите ние, защото започна да се качва скорострелно. Не мога да кача клип да ви го покажа колко е целеустремен. Щом стигне втория етаж, отива веднага в стаята на момичетата да ги търси. Имахме период на неспане, когато се научи да лази и сяда, сега влизаме в седми скок тези дни, да видим какво умение ще се появи. Започна с лепетната реч тази сутрин, от 2-3 седмици издава звук с езика като копита на кон, супер сладък е 😍

# 417
В календара вижда, че на 12 м е реимунизация за пневмококи и на 13 м е морбили.
Може да съм пропуснала да се сетя, говорех по памет. 🙃

# 418
О да, днес си “говорехме” с един звук все едно прави конче😄 мн забавно. Обаче тия физически нови умения ни хвърлят в шах със съня.
Вчера в 19:30м изяде 190гр пюре, в 20ч изпи 150мл мялко и в 21:30 както си гледам новия сериал в нетфликс😅 се чува бесен рев… за още храна🤪 къдеее го събра бее, тя няма 8кг😆😆😆 после ревове, трудни заспиване и така цял час. Като отмине ще черпя😆

Купих прекрасна извара, мн маслена на Розино, от джерсей крави. Бухам я в мн пюрета вс ден. Дали е проблем? Тя е толкова маслена че онзи ден си я ядох с лъжичка с боровинки😆

# 419
Според мен не е проблем, ако даваш умерено и в едно ядене. Примерно със сутрешната закуска само. Ще трябва да ги видя и аз тези продукти от Розино, които рекламираш. Дали ги има във Фантастико, защото нали Ибег са на Фантастико?

Общи условия

Активация на акаунт