Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

• 22 210
  • 903
  •   1
Отговори
# 15
Абе не знам къде е истината, честно казано. Все си мисля че толкова просто няма да е, а пък никой да не се е сетил до сега наистина. Ако така само с гледане се установяват работите.
А лактобацилите наистина ли може с поглед да се установи коя каква бактерия е? Те не са една и две там, чак ми е странно. То също дали можеш разбра дали са живи, а не само дали ги има налични.
А това че се промотират едни други си е така, един като напише книга или извади продукт за продаване и почва да обикаля да гостува като цветарка да дава интервюта където свари. Той и Уилям Дейвис много увлекателно приказва, но си е като латерна като му изгледаш няколко интервюта, буквално наизустена реч даже с една и съща интонация отрепетирана. Нищо ново там, всичките са така. И на Минди кудкудякането ако го изтърпиш достатъчно че да чуеш едни и същи неща няколко пъти, същото ще установиш Grinning И на още такива, те си имат една програма и си я изнасят наред.
Далеч съм от мисълта че и един от тия хора ще излезе и ще е напълно откровен, ако изобщо има отговор на всичко дето аз или ти се чудим. Те работят за себе си, не за мен или за теб.
Популярността е всичко, няма кой да им купи продуктите ако не знае за тях или някой не го е убедил че са хубаво нещо. И съм сигурна и че от каналите с видеа получават също съществен приход, те са с много гледания.
И тук идва другото - това го виждам в други области - нещо става популярно и започват масово да го коментират в други видеа, което пък прави техните канали популярни. Много са ми интересни като почнат примерно реакции за музика, ама яхват песен от преди 10-15 и повече години, ей тъй изведнъж сума ти народ я открива и почва да охка и ахка. И каналите им дръпват нагоре от днес за утре, понеже се изрежда фен базата на съответните изпълнители да им върти брояча Grinning Мнооого ми прилича тая работа с тия разнищвания с пробиотиците на такова яхване на вълната. Може и да не съм права, разбира се. Но примерно тая книга Super Gut е от мисля 2022,а година, а той за тия неща говори и от преди това в някаква степен. Изведнъж ей сега се сетили всички че могат да гледат с микроскопи и да си размахват пръста как не е тъй то? Grinning Микроскопи има много по-отдавна, хора без работа също. Прав си, има някаква конспирация, ама дали ще я разберем ние каква е, не знам.

От друга страна - какво точно има при това квасене не знам, но и баш плацебо не е. Много народ виждат ползи, аз до тук основно за съня мога да потвърдя със сигурност и донякъде кожата на лицето ми изглежда по-добре но това е субективно - може и от повечето спане да е Grinning Ти самият също малко ли разправяше и при теб, и при съпругата ти че сте усетили ползи...
Сега заставаш и казваш - ама то няма такова нещо в млякото. Е хубаво, ама все нещо има дето не е като без него, че даже и някаква работа върши. Не ми отговори дали си ял от това дето каза че си сложил да пробваш без да му слагаш от предната партида с Ройтери и пак се било сквасило. Макар че то от едно ядене едва ли да разбереш каква разлика ще има де.

За нишесте в киселото мляко или в друго лесно се проверява наистина, йод почти във всяка аптечка има. Обаче кой знае още какви неща слагат освен него. Някои си мисли че сухото мляко е проблемно... то поне е мляко наистина. Другите неща са дето не струват.
Нямам си идея колко "нагъсто" трябва да се виждат бактериите в нормално кисело мляко - ти все пак под това увеличение виждаш супер мъничка част от него но колко се очаква да има в нея поне аз не знам.

# 16
Аз не съм се отмятал от думата си Simple Smile
Ефект има - да.
Млякото е яко - да.
Продължавам да го ям - да.
Подобрени имам и в съня и т.н. - да.

Това не означава, че не искам да съм наясно с фактите. А фактите са, че след 36 часа бактерия l.reuteri в това мляко НЯМА. Няма, няма и няма... повярвай, у дома имам литри с отпити вече и бая продукция. Втори ден мия предметни стъкла и залагам проби и гледам...

Точна идентификация на конкретен бацил е сложна, но не не възможна работа... НО разлика между коки, патогени, лакто и други има и тя е от небето до земята, виждат се още на малки увеличения.

l.roiteri е изучена и като поведение, и като форма, и като размер, и т.н.
Нито един от тези признаци няма в крайния продукт.
Много ми е мъчно да го разбера, но това е истината.

И никой в интернет не го оспорва, странното е, че никой дори не се съмнява. Само този Иван... само той Simple Smile Обаче аргументите му са железни.

За какво си купих микроскоп ? ? ?

# 17
А, не е само той, из една група тоя байрак го веят много активно напоследък. Те пък твърдят че са изпращали в някаква лаборатория проби, но там ми е съмнителна постановката на мен, а те ги удрят в масата с такава категоричност че само от това ме избива на скептицизъм Grinning Там говорят за лабораторни тестове дето сега ме мързи да проверя какво точно означава че беше някакво съкращение, но не е само да погледне някой има ли или няма де.
Просто съм скептична и към едната, и към другата страна. Точно тия юнаци дето ти казвам още предварително си бяха наумили че нямало и после размахват пръста как ето, видите ли. И точно единият е админ на ФБ група посветена точно на тия пробиотични йогурти, ами не е разтурил групата още, въпреки тия си публикации Grinning И все още е кръстена че е за йогурт, дето не ставал нали...
Има и други скептични, разбира се, просто не всеки бие тъпана а някои питат и търсят по по-лаконичен начин.
На този Иван аргументите не можах да ги схвана всичките, опитах се да го слушам обаче ми е много трудно наистина с руския и не можах да го изгледам до края. Умът ми буквално си търси с какво да се разсее и се усещам че не го слушам Grinning Това което видях беше съвсем различна постановка от това аз или ти как квасим и после ще ми обяснява в моето какво имало и какво не? Че много го знам неговото има ли нещо общо Grinning
А в крайна сметка - аз и в кефира ми не знам какви точно видове има и няма. Ама добре си живея и така и продължавам да го считам за полезен Grinning И това ще продължа да го мътя и ям докато не ми омръзне съвсем или не се окаже информация че ми вреди с нещо. Устройва ме като вариант, ако трябва плодови сокове и прочие просто няма да се случи при мен. Нито ми допадат за консумация, нито ще взема да цедя сокове че да нямат консерванти. Нито кокосово мляко ще взема да подквасвам, кокос не обичам.
Аз бях казала че кефира ще го слагам да спи, обаче оставих си го и си пия и от него по малко. Свикнала съм все да го имам и тоя домашен любимец, странно ми беше няколко дни да не се занимавам с него Grinning Явно не ми е омръзнал още чак толкова. Отвикнала съм да купувам кисело мляко от магазина, имам си кефир вместо него.

# 18
В кефира има много бактерии и дрожди, видях ги, но не съм се "застоявал" много на това изследване, там работата е ясна Simple Smile

Но когато някой каже, че същество с размери 2-5 микрометъра е там вътре, аз погледна и се убедя, че го няма, а съм го сложил в началото... е просто няма как да стане тоя номер и да повярвам в извънземни Simple Smile
Това не е някой протон, неутрино, нещо из квантовата физика... доста ЕДРО си е за микро света и на всеки биологичен микроскоп се вижда и се разпознава.
Къде е пръчка, къде е сфера... просто в млякото се завъждат и след това време агресивно преобладават коки, факт. Тези коки ги има и в млякото от магазина, и в кефира... но ройтери няма, убеден съм на 300%

Все едно да изляза без гащи и да си мисля, че съм... не нема кък да стане...

# 19
Нави, слънце, тествай кефирчо Grinning
Много ти се моля Hug

# 20
Да, тествай кефирчо.
Нави, откъде се учиш как изглеждат бактериите. Аз също имам медицински микроскоп, да взема и аз да гледам...

# 21
  • на острова на мечтите
Само запис.
Благодаря Елора ❤️🤗
Честита Баба Марта

Тук дойде първата лястовица и не се закичих с мартеница.

https://youtu.be/grbfpx6lDwM?si=MrRso4gk_AYtPaKg
Вечерята тази вечер. Вкусно се получи.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 21:06 от danilu

# 22
Записвам се на втора страница.
Нави много интересно. Какъв е изводът? В какво трябва да го завъдим ройтери, ако не в мляко?
Аз имам жесток професионален микроскоп на работа. Освен да почна да нося проби от вкъщи. Joy Най-полезното изследване би било проба да се прати в лабораторията де Stuck Out Tongue Winking Eye
Стеличка много полезни са тия референтни стойности от предната тема, благодаря Hug

# 23
Costa Simple Smile
Не е нужен чак "жесток", аз си купих биологичен Levenhuk 40х-1600х, но при малко натрупан опит още на 640х се вижда дали може да има и ако това е така, вдигам на 1000х до 1600х, там се използва обектив с имерсионно масло и видимостта е много добра.
Факт е, че "пръчици" се виждат още на 400х Simple Smile
А такива се оказа, че не откривам ДОРИ в моя кефир! Имам дрожди и  кокови, те всички коки са сферични, дребни и шават леко... и в зависимост от вида си се познават по поведението, дали се групират, какви форми и верижки правят и така...
По същия принцип първично се определят и лактобацилите, повечето са пръчковидни и едни се водят на влакче, други не... но ако ги има - се виждат. Ако трябва да ги търся със супер микроскоп и ултра увеличение, значи нито вида ме устройва, нито тяхната концетрация. Трябва да са видими още на 400х!
И такива бацили виждам от раз без проблем в някои купешки млека с булгарикус. Значи микроскопа е достатъчен и способен за тази цел...

П.п.
Е аз показах на предната страница снимки на 400х и то с телефон през окуляра!
Пръчиците са ясно видими! Такива няма в моя кефир, няма и в моето мляко с ройтери...
Имам само кокови бактерии, такива, които се носят навсякъде около нас и такива, каквито откривам в суровото купешко мляко...

# 24
Няма пробиотици в кефира, сериозно ли Confused
А какви са тия кокови бактерии?
Вредни ли са? Има ли общо със стафилококи?

# 25
Има пробиотици, разбира се Wink Просто не откривам точно определени, които са специфични Лактобактерии... те са пръчковидни.
Сега в твоя може да има такива, просто в моя не виждам...

# 26
Ми не знам, те са от едно котило. Това на Таис.
Joy
Ох, успокоих се. Имало, нека има.
А това коки не каза какво е.

# 27
Стига се шашка, единият вид бактерия от двете с които се кваси киселото мляко също са такива, не всичките ще те разболеят. Те са толкова много видове.
Това в кефира хептен да няма лактобацили ми е много странно обаче, определено не очаквах това да прочета... Там е симбиоза, сума ти видове и бактерии, и дрожди, това представляват зърната. Без лактобацилите ще преобладават дрождите и кефирът ще става по-различен според мен. Той затова не става еднакъв при различна температура - на едни им е по-добре, на други по-малко или обратно. Или който е "реанимирал" от замразен или изсушен знае как отначало има едно кратко време дето направо си мирише като мая за хляб че явно дрождите се активират по-бързо. После си идват нещата по местата де.

# 28
Пийте си кефира и не придиряйте толкова. Ако не помага, не вреди 😀.

Аз вчера правих мозък в масло. Онзи ден намерих в месарницата и подскочих от кеф. То беше баене, четене на рецепти, изкисване, голяма чест му оказах. Уж беше килце почти, накрая се смармальоца, та го опраскахме. Най- вече аз.

# 29
Ох бе... Ще се окапя Joy Много обичам, а наистина не се намира под път и над път та си е рядко лакомство.
А пък тоз доктор дето от него тръгна патърдията с ройтерито нали разправя че мозък и карантии били пълни с хиалуронова киселина и били супер за кожата освен и за флората - брой го и за разкрасяване Joy

Общи условия

Активация на акаунт