Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

• 22 357
  • 903
  •   1
Отговори
# 225
Ее хубава работа, как тъй в спешното няма да разберат дали е счупена, че аз ли да му разбирам ако не те?? Sad Дано бързо се възстановиш, то ясно че няма да стане за дни ама все пак.

На кефира тая лига дето си образува около гъбките се нарича кефиран, на много места пишат че изобщо не е лошо нещо а напротив. И аз моите отначало ги изплаквах сравнително често че така ми бяха казали, после спрях че пък четох обратното. Все си правят хубав кефир, като са изкъпани маалко по-дълго отнема но друга разлика не виждам поне аз доколкото мога да преценя.
Вече ако има някакъв странен цвят или мирис, там е ясно че не са наред нещата но иначе не мисля че има някакъв проблем.

В пастьоризираното мляко не се развиват на "диво" бактерии или поне не би трябвало. То и затова не се разваля толкова бързо както суровото. Ако се внесат след това, няма какво да им пречи.

Бен Бикман е страхотен, той дето си ги разбира нещата понеже наистина работи точно в тази област, но и добре ги обяснява. Това последното не всеки го може.

# 226
В пастьоризираното няма основни патогени, но има млечни бактерии, основно коки, виждат се на микроскопа. В UHT няма нищо вече...
За това след 36 часа ферментация в продукта ти има голямо количество S.thermophilus

# 227
Здравейте, чета ви всеки ден!
При мен нещата са обичайните тренирам след работа в залата старая се да спазвам хр. режим, не съм свалила все още килограмите които искам, но тялото ми изглежда все по-добре от преди 2 месеца. Старая се да се тегля по -рядко по -малко стрес по -добре.  Спрях да пия глюкофажа просто в един момент не виждах смисъл от пиенето му, нямах някакви странични реакции  след 1 ден.

# 228
В пастьоризираното няма основни патогени, но има млечни бактерии, основно коки, виждат се на микроскопа. В UHT няма нищо вече...
За това след 36 часа ферментация в продукта ти има голямо количество S.thermophilus
Човекът си препоръчва ултрапастьоризирано за тия дълги ферментации. Това че ти или някой друг го прави с мляко от ферма и не те знам каква пастьоризация постигаш, по какъв начин прави неговите приказки неверни?
Ако беше чак толкова пълно със S.thermophilus, все си мисля че щеше да се сгъстява доста по-скоро млякото ми, а то предимно чак в последните часове става наистина на кисело мляко. Още ми е любопитно и отварям чат-пат и вадя по някое бурканче да го наклоня да видя как е. Повечето пъти дори и на около денонощие квасене още стои доста течно. Аз го залагам все вечер, така че ми става готово по време когато обикновено ставам сутрин. Случвало се е да проверя преди да си легна и да се чудя това нещо ще се скваси ли изобщо, но сутринта като стана си е както трябва вече.
Това са си само мои разсъждения, разбира се. Микроскоп нито имам, нито смятам че съм компетентна да си правя изводи с такъв ако пък ми попадне.

Бриа, от често теглене файда няма, никога не съм го разбирала това с тегленето всеки ден. Излишен стрес си е наистина.

# 229
Е с тегленето е психологически момента да видиш как падат тъпите килограми 😵💫

# 230
Е те не "падат" постоянно и равномерно. А примерно ако видиш днеска да речем 300 грама повече от вчера и настават драми, поне при повечето хора.
А какви тръшкания съм виждала как някоя качила 1 кило задето яла снощи еди какво си! Абе, моме, нищо не си качила ами тая вода както си я изпила, така ще я и изпикаш. Аман значи...
Нормално си е да има флуктуации в теглото, живи хора сме а не сме статуи да стоим все едни и същи. Не държа моите да ги гледам всеки ден, те си се случват със и без моето гледане. Интересува ме дали се налага да си закопчавам колана на друга дупка и съответно тя в коя посока е Grinning

# 231
Засега не качвам падат по скоро но и не лежа ...

# 232
Е те не "падат" постоянно и равномерно. А примерно ако видиш днеска да речем 300 грама повече от вчера и настават драми, поне при повечето хора.
А какви тръшкания съм виждала как някоя качила 1 кило задето яла снощи еди какво си! Абе, моме, нищо не си качила ами тая вода както си я изпила, така ще я и изпикаш. Аман значи...
Нормално си е да има флуктуации в теглото, живи хора сме а не сме статуи да стоим все едни и същи. Не държа моите да ги гледам всеки ден, те си се случват със и без моето гледане. Интересува ме дали се налага да си закопчавам колана на друга дупка и съответно тя в коя посока е Grinning

Добре, ти сега последно, в пастьоризирано или в ултра пастьоризирано мляко правиш пробиотика?

/сварено и държано 20 минути на 90+ градуса се равнява на UHT/

# 233
Абе колко бързо ви се размножава кефира? Аз сипвам по 2 литра на партида и тази гад между 50 и 100 грама ми яде. Вчера сложих 4 супени лъжици подкваса, останалото изхвърлих, а сега, като прецедих, премерих и супените лъжици гъба са 6. 50% за една нощ! Егати, геометрична прогресия с частно 1,5! Мляко да има, за година ще превземе планетата. Joy
Като говорим за мерки и теглилки, за 5 дни пости свалих 1 см. и 2 кг. Ама сигурно ще ги върна. С нашия режим и пости практически почти няма какво да се яде. Оцелявах на тофу и орехи.

# 234
Costa, сещаш ли се за по-точен адрес или името на клиниката за Декса?
Дани, то да не ти се наложи през уикенда да ходиш по болници...🤪 Добре че поне днес са разбрали какво и' е на ръчичката. Лошо ли е счупена?
Нави, с кой номер и заглавие е тази другата лекция на Бикман? Казвайте ги тези неща...🙂
За кефира ще добавя, че е важен и вкусът. Не само видът и ароматът. Този от Елора и при мен си има лигаво, но пък кефирът е чудесен и на вид, и на вкус, а и не мирише странно.
Гущер, моят кефир не расте толкова бързо. Сигурно си му създал перфектни условия.😃

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 18:58 от dolce miele

# 235
Това е проба след 24 часа, снимах я току що, на заквасено ултра пастьоризирано /проверено на микроскоп - няма живи бактерии/ мляко с капсула БиоГая Протектис. Вижда се, че тук таме се е промъкнал някой стрептокок, но това е неизбежно. Вижда се също, че е богато на л.ройтери. Което е хубаво.
Това, което не е хубаво, въпреки търсения резултат за развитие на ТАЗИ бактерия, вида на млякото като консистенция не е много приятен. Слой стегнато мляко отдолу, по средата жълта суроватка, най-отгоре като капак отново слой стегнато мляко. На мирис е сладникаво-приятно. На вкус е типично ройтерско - сладко с лек привкус на извара... далече от всякакви познати кисело-млечни вкусове.
Ще го държа още 8 часа, до към полунощ някъде, да навъртят бурканчетата поне 32+ часа и ще гледам с микроскопа отново.
Какво е интересното... Понеже го правих при максимална стерилност, без да давам възможност за допълнително замърсяване - от стерилна бутилка с мляко сипвам директно в бурканчетата, които са били стерилизирани в UV машина, ако помните си купих и такава, за поне 30 минути. В тези бурканчета след стерилизация съм сложил директно от капсулата пробиотика. След това разбъркване с млякото при затворен буркан. По стерилно от това няма и на къде...
Та щях да споделям кое е интересното... ами всички "опити", и с инулин, и с варени семена от лен, и с друг пробиотик, но пак ройтери, всички се държат по абсолютно еднакъв визуален начин - стягане и суроватка на нива.
Това ми говори красноречиво, че първите партиди на хората, които са получили такова разделяне са били сравнително успешни и са развили ройтери. Вече за следващите, съмнението ми расте, поради прогресивното замърсяване с коки... ще видим, ще тестваме, контролирано и под наблюдение, ще видим и ще сме наясно Simple Smile

# 236
Дани, съжалявам за ръчичката и бързо оздравяване Heart
И обещаното:

Нати, благодаря за насоките - отивам да търся тази Валерия.
И на мен все ми се струва, че ръсват малко захар скришом, както каза Нави, ама ще видим накрая какво ще стане.

# 237
Долче заповядай Hug
https://reginalife.clinic/en/shop/dxa-scanner/
Като скролнеш най-отдолу има и адреса. Там имат и in body scan, който също е полезен за висцералните мазнини и е само малко по-неточен от дексата.
Беки8 ето ти линк към рецептата на Валерия за целувки. https://www.facebook.com/share/p/18cHTRdmg6/

# 238
  • В центъра на моретата
Млечният ми кефир расте доста бързо. Раздавах няколко пъти, сложих и в хладилник с малко мляко и вода уж да го съхраня. Млечния след всяко прецеждане го мия под течаща вода, мия и бурканите и чак така слагам наново.
Водният кефир и той започна много бързо да расте.
Не знам, като решим да ходим някъде за седмица или повече как се съхраняват тези  гъби.

Дани, какви са тези доФтори, дето не са видяли счупеното? Направо не е за вярване… Явно не само тук са зле. Е, може би е време да хапваш печени и стрити черупки от яйца.

На In body scan преди 2-3 години ходи дъщеря ми. Оказа се, че резултатите напълно съответстват с тези, които кантара дава. Така поне знае, че може криво-ляво да се довери на кантара вкъщи.
За декса съм си запазила час, та да видия разлика има ли от преди две години на костната плътност.

# 239
Братовчедка ми месец ходи със счупена капачка. И немските доктори не са свет.

Общи условия

Активация на акаунт