Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

• 22 295
  • 903
  •   1
Отговори
# 210
Абе играе си роля и захарта за консистенцията на меренга ама точно какво и що... Те не са и един вид целувки, първо това да изясни точно какъв вид ги иска, там френски, италиански и незнамсикакъв още меренг, различно се получават и има лека разлика в технологията, може първо това да разучи. Но има които се разбиват и се добавя захарта, има и с горещ като сироп ама не баш, още забравих какво можеше да е различно - още при разбиването на белтъците си има различни чалъми за различен резултат. Отделно и от печенето също. Форма и размер също ще се отразят на това вътре как ще са, отвън ясно че ще станат сухи все някак.
Те в клипчетата хубаво показват, но човек може само на външен вид да види как е а останалото си го представя и не знае дали е така Grinning
Вижте и страницата на Валерия каква беше там, тия дни я дискутирахме - тя има доста рецепти и вероятно има и някакви целувки при нея че прави и десерти доста. И нейните са и добре описани, поне аз които съм се зачитала бяха подробни. Сестра ми й е по-голям фен че тя си обича сладко, аз по-малко съм гледала точно сладкишите там. Нейните май предимно са със смес еритритол и стевия ама да не те излъжа, може просто аз такова да съм видяла някъде.

# 211
  • В центъра на моретата
Честит празник, дами! Харесвайте себе си и бъдете харесвани, обичани и ценени! Разбира се и здрави!

Дани, бързо да се оправяш! Мажеш ли се с нещо?

# 212
При нас целувките не стават хубави с подсладител Sad
Сложихме малко захар и станаха въздушни и хрупкави. Не сме правили други опити с подсладители... беше еритрол и стевия, но със захар се получава най-добре. Малко, но да има...

# 213
Наскоро правих кокоски с белтъци по рецепта на Валерия и там се слагаше ксантова гума малка лъжичка. Тя направи кокоските доста здрави. Може да се пробва за целувки.

# 214
Като изгледам нещо такова и ми минава меракът да спра да си дундуркам кефира Grinning
Все се заричам че ще си поддържам и по някакъв ферментирал зеленчук и след зимните месеци, ама да видим тоя път дали ще ме държи или пак ще спра да се занимавам...

Тя цялата поредица лекции е интересна, ами не ми се получава да слушам такива между другото, искам си да седна и да се фокусирам върху това, съответно не съм ги гледала всичките. А го харесвам много, при него нещата са си все добре обосновани, добре обяснени и то съвсем спокойно а не с бомбастичните лафове за рейтинг както е при други от по-известните.

# 215
Защо, какво казва за кефирчето?

# 216
Натка, как е озаглавено видеото?

# 217
Lecture 64: The Metabolic Health Benefits of Fermented Foods with Dr. Ben Bikman е заглавието, те са цяла поредица лекции и си и продължава да си добавя към тях де.
Кефирът казва че му е любимото на него, но и като цяло за ферментиралите храни говори - какво се случва при ферментациите и защо е хубаво за нас. От намаляване на антинутриенти, до продукти от ферментацията които са добри за нас.

# 218
Миналата седмица гледахте ли в "Живот на кантар" как ги бяха завели на Декса скенер? Лекарят беше Асьов, но болницата Александровска ли? Дали в Пловдив правят подобно нещо (не само за костната плътност)?
Аз си правих август в малка частна клиника на Цариградско шосе. Само 100лв беше, лятна промоция. Нормалната цена е 150лв. За мен напълно си заслужава. Най-вече човек да си види висцералните мазнини и плътността на костите да си следи.
Дописвам - отидох с приятелка, която си мислеше, че е ок. Тя има много мускулести крака и се движи много. Но се оказа, че е андроидин тип и не само има като процент повече мазнини от мен, но почти всички са висцерални и най-шокиращото - около сърцето. А на външен вид изглеждаше по-малко "мазна" от мен. Та Тайс, не е просто да си ги опипваш сланинките и да си мислиш, че знаеш какво е положението.

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 10:16 от Costa

# 219
Хора, вчера се зачетох за кефира.
За това лигавото нещо около него.
На доста места пише, че не е ок това.
А във фейса даже, че гъбата е болна.

# 220
И аз не виждам логика в това.
Моята гъба я държа в чудесно здраве като я мия през 3-4 цикъла с филтрирана вода.
Мия каната също, слагам винаги прясно и чисто мляко.
Гъбата ми е свежа, бухнала, хрупкава и няма нищо слузесто около нея.
Винаги прави плътен и равномерен кефир без суроватка. На размер ми се удвои за този месец, не знам стана ли месец. Но аз не я използвам постоянно. Правя 2-3 партиди и после в чисто млекце с леко измиване я слагам в хладилника за още 2-3 дена.
Правя по литър и с тези паузи и приема на чаша кефир всяка сутрин, като не винаги го правя, ми поддържа този режим добре.

Д-р Бен Бикман този път ме впечатли. Преди не го разбирах толкова... сега след тази лекция за кефира изгледах и една, на по високо нива за детайлните процеси при изгаряне на глюкоза или свободни молекули мазнина и останах потресен от нашата биологична машина... мисля, че е време да се върна на неговите лекции за по-пълноценен прочит.

Любим канал за някои ферментирали храни и за здравето сред природата, а и е много добре заснето ми е този, на Газ Оукли... аз съм го споделял и преди.
https://www.youtube.com/@gazoakleychef

# 221
Ами при мен има слузесто.
Ето вчера я измих хубаво. И пак си е леко лигава.

# 222
  • на острова на мечтите
И по повод видеото, споделено от Натка, в пастьоризирано мляко няма как да се развият бактерии, според доктора Не съм го доизгледала, но е много интересно.
П. П. Уви, ръката е счупена😭

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 11:33 от danilu

# 223
Еее, нали не беше? Confused
Като се прибера ще пиша в темата за кефира, там поназнайват повечко може би.

# 224
  • на острова на мечтите

Вчера не са видели добре😂Ох, голямо чакане пак. Днес ортопедията не е на разположение и евентуално утре ще обездвижат ръката.
Пиши после за кефирчо! И той болничък милият.

Общи условия

Активация на акаунт