Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

• 22 367
  • 903
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте,
Бих искала да кача изследванията на съпруга ми, който е на режима от около 6 месеца. За първи път отчитаме някакво подобрение или поне така ми изгражда на мен. Моля ви да разгледате резултатите и да изкажете вашето компетентно мнение. Уточнявам, че приема и глюкофаж, като днес е на ендокринолог и много се надявам да махне медикамента. Също приема и лекарства за холестерол надявам се и него да мехнем, като добавки приема витамин д, митамин б12, силимарин, магнезий.... (добавките спря известно време преди изследването за по-голяма точност)
Благодаря за споделянето на много ценна информация от вас, на която се уповавах.Честно казано започвайки режима не вярвах в него, но сега просто нямам думи. Естествено продължаваме в същия дух, но с убедеността, че всяко усилие си струва. Аз промених начина си на готвене, за да му помогна в спазването на режима и за мен не беше лесно, но мисля,  че нещата изглеждат добре. Трудно би било да готвя картофи, ориз и десерти, а той да се мъчи да яде останалите неща. Не става така! Добре, че дъщеря ни не живее с нас и успяхме да се пречупим взаимно.
Има и други изследвания, качвам и тях, извинете ме, но така ще е по-глобална картината. Дано се вижда всичко, ако не ще кача отново.

А, беше така през февруари 2024:

И така през април 2024:

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 10:23 от ranimi

# 346
Аз като прочета нещо без упойка и припадам само при мисълта. Разбира се всеки има различен праг на болка .
Дани
Как си слънце

# 347
На мен толкова ми казаха, че продължава - 15-20 минути, ама дали се включва събуждането от упойката.
На мен са ми вадили сливици без упойка като дете.
Да не обяснявам какво е.

# 348
Пия от два дни хранителната добавка от череша при подагра. Вчера 2 х 1 таблетка, тази сутрин 2 таблетки.
От вчера ме боли левия крак на моменти, за по 15 секунди и после спира. Но болката е силна. Възможно ли е от добавката или си въобразявам?

# 349
  • на острова на мечтите
Дара, започва да ме дразни много превръзката. Иначе болки само когато инстинктивно се опитвам да реагирам като със здрава ръка. Гледам да внимавам.
Аз се ужасявам от игли😱 Преди много време, при екстремна ситуация, трябваше да ми махнат една метална пластинка на счупения крак. За съжаление трябваше секретна намеса от приятел хирург, но пустата пластинка  не щеше да излезе, та
се наложи да резнат извън зоната на упойката. Не биваше да ни разкрият, та оттогава като видя игли и съм до там. Викам и блъскам.
Долче, видеото е в един пост на Натка. Успях да копирам линк.

https://youtu.be/irn3cFHmK-Y?si=wsFRwh0H5G0ouBAT Ето!
Днес готвя гъби, телешко в доматен сос, за радост на ММ и патладжани във фрайера.

# 350
С висока пк ли си jof? ПИеш ли достатъчно вода.
Едва ли е от самата добавка, възможни са просто очистителни процеси да са започнали.

Данилу,  коя ръка ти е счупена? Ох, как пишеш само с една не знам.
И аз се ужасявах от игли едно време.
Но като дете изкарах 15 дни по 3 инжекции на ден в задните части. Болезнени инжекции
Сини ми бяха бузите. Спря да ми пука от инжекции.
После ми извадиха и сливиците.
Сега хем ме е страх от упойки, хем не мога без тях.

# 351
Да, Елора, с висока пикочна киселина съм. Досега от време на време ме болеше за кратко големия пръст на левия крак.

# 352
Трябва време.
Плюс смятам, че това е реакция.

# 353
ranimi, радвам се, че има подобрения от режима. Помня, че и аз преди години, като бях на Глюкофаж, при едно от първите изследвания след започване на хапчето, видях по-висок инсулин и се стреснах.😅
Аз нямам лош спомен от упойка. Секциото ми беше супер, дозираха ме идеално, никакви странични реакции и след това (а се бях подготвила психически, че ще ги има). При зъболекар пък игличката от упойката е нищо спрямо свръх изтънчените ми сензори за болка.😃 Но никога не съм имала алергии и алергични реакции. Слънчевата алергия не я броя към тези от храни и медикаменти.
Дани, не разбрах защо не е трябвало да ви разкрият и какво точно са правили, но припадам не като чуя за игла, а рязане без упойка...😵 Е, не ми се е налагало в съзнателния ми живот да се "срещам" с големи игли при упойките, или е имало обезболяване преди това (при секциото). За щастие, иглите от детските години не ги помня...

# 354
  • на острова на мечтите
Елора, травма решиха накрая 😁🤗 Ами справям се и с една ръка през телефона.
Долче, дълга история беше. Трябваше да се.върна.в Смолян в болницата, за да преценят дали да свалят или не пластинката. Представи си пътуване без кола, с патерици по оез времена. Обаче покрай това разбрах на собствен гръб значението на поговорката "Когато опре ножът до кокал". Моето другарче ортопедът тогава ми беше обяснил, че кост упойка не я хваща. Но като резна извън зоната на упоеното място, видях и звезди посред бял ден 😭😜😂
Да се похваля пак, продължавам моите тренировки за корем с една ръка ✋

# 355
Дани, внимавай да не се контузиш покрай тренировките!🙂
Днес храната пак е почти същата. Обяд варени яйца с лют сос (капки сос върху яйцата, доста е лютичък😃) и кафе със сметана и сол, вечерята ще е месо от варени пилешки фенери и някаква салата.

# 356
Сливиците едно време ги махаха и на децата без да ги приспиват... Имаше някаква упойка де,още ясно си спомням как съм на един стол,  привързана цялата с едни каиши като в светата инквизиция, ръгнали са ми накаква инжекция в гърлото и ми говорят глупости сякаш съм някакъв имбецил, без никакъв смисъл ами просто да видят като вече не мога да артикулирам достатъчно и да ме почват. Колкото бях изплашена, толкова и ме вбесиха че ме третират като малоумна. И после виждах кървища и как вадят кървави неща от устата ми... Да бяха ме приспали. То сигурно е било за минутки но на мен ми се видя че цял ден ме драха. За цял живот ми останаха тия спомени, не ме питайте какво ми е като седна при зъболекар и си отворя устата... на моменти само дето пак не усетя каишите да ме стягат към стола.
Вредни са упойките наистина, но понякога не си струва. Заради тия неща отлагам заболекар до последно, аз направо болна лягам като знам че нещо трябва да ми правят. А знаете че отлагане на зъболекар до нищо добро не води, то файда че са ми спестили една съвсем кратка упойка някога.
Сега поне не е необичайно да тестват предварително с упойката, вярвам че и са се научили по-прецизно да следят и дозират също.

Откъм храна още вчера си докладвах кюфтетата, имам и за днес и за утре за обяд също.
Забърках си пак какаово парфе с кефира че ми се задържа тия дни. Подсладих го малко де, той вече взел да става кисел. Тоя път ми щукна да разбъкам в него и малко тахан, домързя ме да кълцам орехи като предишния. Ще го видя довечера какво е станало, снощи като облизах лъжицата ми хареса Grinning

# 357
Нати, то и аз бях така.
Просто не изчака да ме хване.
Защото имало още чакащи.
Това чист садизъм.
Но масово така се е правело. Впрочем баща ми беше първи. Разминахме се в коридора. Погледна ме много странно. С мъка, съчувствие, нежност. Неща които никога не е проявявал. После разбрах защо.
Упойката ме хвана след 10 минути. Вече бях в стаята си, легнах и тогава усетих, че ме хваща.
Нали като те изписват се дават бонбони.
Купиха ми, казах,че не искам и тя не заслужава. Скараха ми се, че така трябвало.
Викам няма да благодаря за това, че ме измъчи и не изчака упойката.
Но ми пилиха на главата. И все пак и метнах бонбоните с думите, че тия бонбони ме карат да ви ги дам, вие не сте лекар, не сте и човек, а изрод, измъчвате хората, упойката ме хвана чак в стаята ми. Ама на - яжте и с тия думи ги метнах на бюрото.
Изведоха ме и дядо ми ме ошляпа по задника.
След години на двадесет и нещо имах две операции на двата нокътя на крака.
Лекаря би инжекцията и реши да почва, ама аз усещам и опищях света.
Изчака. След два месеца отивам при същия. Запомнил ме е, логично.
И беше много мил и внимателен, даже като ми я би след минута ме гали с ножчето и вика - усещаш ли нещо. Викам нищо, почвай Joy

# 358
Елора, ти от дете ли така ги подреждаш...😅😃
Натка, не помня болката от ваденето на сливиците (за щастие), обаче помня как чаках, как носеха едни малки легенчета-бъбречета с нещо като жълтъци вътре.😅 И как стоях с отворена уста и вадеха нещо от устатата ми. Или съм била добре упоена, или съзнанието ми е забравило болката, ако я е имало.🙂

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 18:10 от dolce miele

# 359
Какво изписване, драха ни на конвейр като пилета в кланница, после ни натирваха в друга стая където дружно си плюехме в едни легенчета цялата тълпа деца, още същия ден ни разтикаха. Аз в болница не съм оставала ами беше все едно на зъболекар - отиваш, идва ти реда, сядаш,мъчат те, ставаш и да идва следващия пък ти след малко си върви у вас. В друг град беше, останахме на гости у роднина но не помня колко дълго. Помня как ме излъгаха че ще ми дадат сладолед, до тогава майка ми твърдо забраняваше че аз много често бях с болно гърло. Ама нали след такова нещо се ядяло сладолед, татко потвърди че и той ял като махнали неговите. А на мен не дадоха... гадове нещастни, още ми е гадно как ме излъгаха, аз на едно хубаво нещо се надявах тогава. Много имах за казване, а дори не можех да им го кажа! Някое време съм ги гледала лошо и съм им писала бележки нонстоп и съм им ги бутала в ръцете - както виждате на мен думи не ми липсват - е, във втори клас също си бях така Grinning
И после - защо не вярвам лесно на никого - ами те лъжат бе, всичките...
А за игли и инжекции не ми се говори, аз освен честите ангини докато имах сливици още, цялото си детство имах и чести белодробни боледувания. На кълките ми белези има където са ме дупчили с иглите. По едно петно с белези като точки, симетрично отстрани на двете бедра.
Със сигурност нищо не ми е било останало от флората дето уж по рождение да си имам след това всичкото, а казват че и при махнат апендикс хептен трудно се възстановявала.
Аз затова и гледам да не оставам без някаква храна дето е пробиотик, от години, откакто ми се поизясниха тия неща.

Общи условия

Активация на акаунт