Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

• 22 372
  • 903
  •   1
Отговори
# 315
Я кажете, какво ще готвите за вечеря?

# 316
Кюфтета Joy И салата отстрани, разбира се, вероятно домати с лук, зехтин и маслини. Ако не размисля и да посегна към киселото зеле, пак със зехтин и с лека струйка сусамово олио.
Моята любов към кюфтетата даже и форумното ИИ я беше прихванало, та ме беше изтипосало в извадките над някоя от предните теми Joy Та, едва ли изненадах някого с това меню, екстра си е за нашия режим. И за утре ще имам от същото и стига толкова съм готвила Grinning

# 317
А за закуска? Закуските са ми най трудни, не сме от хората които не закусват.

# 318
Ще заложа нова порция КИМЧИ Simple Smile
Предното ни хареса доста /рецептата е на чатГПТ/ и сега ще я доработим малко...
Правим бананов хляб с ядки, жената и децата я мислят тази рецепта, много я кльопат Simple Smile
Имаме телешко, фермерско, много жилаво... ама такова е, натуралното... та с него разни яхнийки.
Имам и телешки стекове, взех от една варненска верига ресторанти, готвача ми даде, стават добре, ама чакам повод, мраморни меса са... страх ме е да не ги зяносам...
Обикмовено към 14 часа ям, 18 часов фастинг горе-долу, ама като се надумкам с оксалати и лектини... демек със зеленчук и малко мръвка и вечерта нищо не ми се яде.
Трянва да спортувам у дома, детската стая е удобна за целта, вчера ми дойде добре.

Гледах един клип на културиста куоч и ютубър Стан Събев дето коментира Кантарния живот... за диетичната Кола, Зеро... че не била вредна, дори била по безвредна от яйцата...

Такива ми ти работи... в страни от пробиотиците, кимчито и комбучата... ох, да не забравя кефир-а, че вчера го заложих!

Съседката дойде да събере парите за входа, оплака се, мъжът и припаднал, свестява се, кръвното му било добре, захарта към 13...  а аз мигам...  мигам...

Като си замина седнах и почнах да премятам в съзнанието си моите приятели, познати, роднини... то това да си с диабет си е вид социална норма май Sad

Много ли приказвам?
И аз като Натка, ама тя поне не дрънка глупости Wink

# 319
Хич да не е, приказлива съм... Глупостите просто гледам да не са тук, някой път даже ми се и получава Joy

За закуска става всяка храна която става и по друго време... Предполагам че яйца или нещо базирано на тях пак ще ви е най-лесно, не всеки би нахапал пържола сутрин или пък би ял супа и от сорта.

Диабетът е епидемия вече, за съжаление. И такива като нас дето държим да не ни стига, че и сме активни по въпроса, чак сме странни на доста от другите.

# 320
Много ми харесва да си влизам в темата и да ви чета 🥳
Тук сме си секта, забравихте ли.
Иначе правих пилешки бутчета с броколи, карфиол и моркови в тава.
Взела съм някакво , на което забравих името, като марула, ама по- тлъсто, и не е айсберг,  за зелена салата.

Закуски не правя, но желатиновата баница я забърквам редовно с каквото има в хладилника, само яйцата, маслото, желатинът и бакпулверът са неизменна част. Последно нямах сирене, но имах маскарпоне. 🤣
Мм разправя, прекрасно ухае на масло. То не знам от маслото ли беше, но пък не се разпадаше на третия ден, текстурата беше фантастична.

# 321
Аз редовно забравям да сложа маслото Joy Но пък старателно ръся сусам отгоре, моето чувство за естетика така я вижда тая баница
Яйцата и желатинът да са там, бакпулвера също не го забравяйте че него веднъж го пропуснах и вече внимавам Grinning Но носи и на вариации наистина, за останалите неща.

# 322

Гледах един клип на културиста куоч и ютубър Стан Събев дето коментира Кантарния живот... за диетичната Кола, Зеро... че не била вредна, дори била по безвредна от яйцата...

УжаааасТ
Аз пък го чух да хвали Емилова като светило.
Ама иначе е интересен и на моменти е прав. Запазила съм някои клипове относно фитнеса.

# 323
На мен маслото ми е първа стъпка, защото включвам фурната и пъхам тавичката да се разтопява, докато джуркам.

# 324
На мен маслото ми е първа стъпка, защото включвам фурната и пъхам тавичката да се разтопява, докато джуркам.
Това е идея всъщност, аз в еърфраера я правя де, така че при мен е и върху хартия че я обръщам. Не знам дали би се получило добре ако сложа в нещо малко вътре. То въпросът е да се сетя, иначе в микровълновата става за секунди, ама...

# 325
  • В центъра на моретата
Никой не закусва у нас.

Но като идея - желатинови палачинки - яйца, желатин (не се разтваря и не се чака да набъбне), малко вода. Пълнежът е по избор - сирене, кашкавал, маслини, гъби, моцарела, филе................

# 326
Днес бях на гастроентеролог. Прегледа ме с ехограф и каза, че черният ми дроб е наред и не е омазнен, жлъчката леко прегъната, но иначе екстра, бъбреци и простата също. Обаче налита да ми прави гастроскопия и да ме вкара за 3 дни в болница. На някой вкарвали ли са му маркуч в корема? Така ли се прави или цедят здравната каса? Това, дето ми го описа, никак не изпълва три дни от живота ми. Едната сутрин кръвни изследвания, втората - маркуча, а третата идея нямам. Що трябва да вися там?

Като казахте Кола, днес гледах едно малолетни бастунчета как ядат кюфтета и наливат кола - резко ми се допи, а никога не съм бил по тази напитка. Ще взема някой ден да си купя половинка без захар. Не вярвам да ме убие, още повече, че с моя предишен протеин що сукралоза изпих.
По повод на протеина, някои тук отбелязахте, че натуралният е гаден. Като го слагам в кефир и малко вода, на вкус си е като леко брашнян кефир. Нищо гадно няма според мен. Е, само с вода не съм го пил.

# 327
Някои изследвания ги покрива касата само ако са в болница по клинична пътека, а иначе не. То и ОГГТ е така, а и не само.
А за колата - ако съм на теб ще си взема една малка но със захар, тези с подсладителите са отвратително нещо и ми е сладко в устата после с часове, брррр. А пък мирише толкова хубаво, пущината. Не ща, захарта поне тялото ми знае какво да прави с нея, за един път по-добре нея да изпия ако толкова искам.
А неовкусеният протеин чак гаден май не сме го наричали, но и вкусен не е - това вече си го видял.

# 328
  • на острова на мечтите
Днес най-накрая се натутках да си направя напитка за ферментирал джинджифил. Стоеше едно десетсантиметрово коренче в хладилника и все нему идваше времето. Нарязах го, напъхах в бутилката и сложих сол и вода
 В рецептата май имаше и мед, ама реших да не слагам.
Днес бях правила мръвки в тиган за обяд, с гарнитура от печени патладжан, чушки и малко чесън. За вечеря каквото има в хладилника. Не ми се готви. Веднъж на ден стига.
Натка, запали ме с видеото на д-р Pradip Jamnadas. Колко ли още неща имам да уча.
От видеата на Бен Бикман пък се заредих за тренировки в домашни условия. На фитнес няма как да тръгна. Вечер е пълно с младежи и младежки, които показват дупета и бицепси, та не ми се ходи. Друго време не ми е възможно.

# 329
Днес бях на гастроентеролог. Прегледа ме с ехограф и каза, че черният ми дроб е наред и не е омазнен, жлъчката леко прегъната, но иначе екстра, бъбреци и простата също. Обаче налита да ми прави гастроскопия и да ме вкара за 3 дни в болница. На някой вкарвали ли са му маркуч в корема? Така ли се прави или цедят здравната каса? Това, дето ми го описа, никак не изпълва три дни от живота ми. Едната сутрин кръвни изследвания, втората - маркуча, а третата идея нямам. Що трябва да вися там?

Като казахте Кола, днес гледах едно малолетни бастунчета как ядат кюфтета и наливат кола - резко ми се допи, а никога не съм бил по тази напитка. Ще взема някой ден да си купя половинка без захар. Не вярвам да ме убие, още повече, че с моя предишен протеин що сукралоза изпих.
По повод на протеина, някои тук отбелязахте, че натуралният е гаден. Като го слагам в кефир и малко вода, на вкус си е като леко брашнян кефир. Нищо гадно няма според мен. Е, само с вода не съм го пил.

Ех, тази кола...
Отдавна не ме блазни, но си трябваше време.
Като ходех при роднини във Варна и там пийвах малко.
Но на следващата година просто установих, че ми е даже неприятна.

Била съм на гастроскопия. Миналата година като имах драма със стомаха и не ходех на лекар 3 месеца от страх от този маркуч.
Принципно е три дни, но най-вероятно ще те пуснат още същия ден. Но логично не трябва да ходиш на работа, водиш се в болница. Поне мен ме пуснаха. Явно клиничната пътека е три дни.
Има упойка, кой ще ти изтърпи това нещо.
Макар че в някои държавни болници пестят от упойки, хората се събуждат и шок и ужас.
В темата за хашимото е това.
Аз бях наплашена, ама легнеш, заспиш, събудиш се и това е
Само гърлото ме наболяваше.
Впрочем има хора си го съчетават с колоноскопия. Не е лошо да го направиш.
Тоест трябва да изпиеш една сладка гадост за да се изчисти червото.
И реално ще те гледат през уста и дупе. Даже чистят полипи ако се види. Е, зависи в коя болница си.
В деня на процедурата не се яде. Вечерта приключваш. Сутринта ставаш, миеш зъби и отиваш. Дори вода много не трябва да пиеш заради упойката. Аз нали съм водохолик едвам издържах. Само близвах от шишето.

Общи условия

Активация на акаунт