Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

• 22 317
  • 903
  •   1
Отговори
# 540
Еритритолът се карамелизира, няма проблем.

# 541
Ехе, момичета, Зухта и Юпитер, много ви се радвам, и на мен ми стана мило да се върнете тук, и то с бебетата. Честито ви 🤗
С режима, знаете как е. Ще се подкрепяме до идеалните мерки и теглилки

# 542
Аз слагам горски плодове по малко. Ако много ми трябва подсладител - еритритол.

# 543
Аз преди няколко седмици реших да правя някакъв 'сладкиш' без никакъв подсладител обаче...😉 Гледах някакви рецепти из тик ток и започвам да творя разни брашна, бадемово, кокосово..не помня какво друго какао, някакъв уж шоколад без грам захар 0, само от лешник, бъркам мажа, ...накрая режа парчета на мен и на ММ давам му, ама аз не съм опитала още. Гледам го яде, нищо не казва, опитвам аз и направо се задавих, то сладкишшш чудо, горчи, та се не трае. Хаха и му викам как го ядеш това и той милия оставя чинийката и ми вика да не те обидя, ама е много гадно. Еми гадно си беше

# 544
Крем карамел с подсладител става ли? До колкото помня, карамелът се получава от захар.

Хм, това не го знам.
Но може само сместа да се пробва, без да се карамелизира, пак ще има вкус подобен.

# 545
Крем карамел с подсладител става ли? До колкото помня, карамелът се получава от захар.
Карамел няма да слагам
Просто да подсладя сместа от яйца и мляко
Какъв шоколад препоръчвате. Преди взимах 75% после забелязах, че има захар, вчера взех без добавена захар, но  е доста сладък, явно има нещо в него

# 546
Аз бих сложила малко захар вместо подсладител. Поне на мен, всички подсладители ми оставят един гаден послевкус, освен че съзнателно спрях всичко сладко с цел да се оттърва от сладкия вкус. Мисля, че подсладителите са хлъзгави и лесно се злоупотребява с тях. Иначе може би бих ползвала еритритол, но като цяло за мен са твърдо не.

# 547
Еритритол слагат повечето, ако изобщо нещо. Аз бих наблегнала на повече ванилия и по-малко подслаждане, мен лично тия откровено сладки аромати от сорта на ванилия, канела, кокос и подобни буквално ми правят нещото което ям да ми се струва сладко, дори и да не е.
И аз съм скарана с подсладителите де, някои даже са ми откровено гадни. Добре че не драпам за сладко ами мога да си позволя да си навиря носа презрително, че знам че не всеки е така Grinning
Иначе ако не си против сладкарските есенции и ароматизанти, има и карамелена, евентуално и от нея някоя капка ако сложиш би станало добре. Имам някакво шишенце вкъщи, като му гледам марката ще да е от Метро. Сигурно ще му мине срокът на годност докато го преполовя, смятайте колко го ползвам. Ама пък имам Grinning
Това него знаех, има ли нещо особено или както със захар се действа?

Елора, точно ти си виждала и нагледно как скача ТСХ при спиране на цигари... а то щом отива високо, значи жлезата по-слабо работи, знаеш.

# 548
Знам, то просто са много факторите.
В интерес на истината миналата година чак такава драма нямах.
Някак си ми се стопираха нещата от лечението на хелико с аб.

# 549
Ще се вкараш в ред, знаеш много добре как се прави, действаш си, ще станат работите.
Това се отнася и до дамите дето се завръщат при нас - ще се получи, правили сте го и преди.

# 550
Не бих казала, че еритритолът се карамелизира, камо ли пък без проблем.🤔 При нагряване даже ми се кристализира в тигана, а при изстиване се втвърди още повече. Не помня колко време киснах тигана с гореща вода, за да мога да махна втвърдения еритритол...😅 А затоплянето му не беше планирано, просто исках да подгрея леко сместа в тигана, но правех и друго нещо успоредно и...ИЗНЕНАДА.😆
Мисля, че съм чела, че ксилитолът и алулозата се карамелизират, но аз лично не съм пробвала. Не съм купувала от тях. Ксилитолът обаче е токсичен за домашни любимци.
Зухта, Юпитер, радвам се да ви видя!
Зухта, Т4 наистина ти е доста ниско.
Аз днес привечер имах изведнъж разстройство, гадене и леки болки в корема. Освен това ми е първи ден на МЦ, та всичко накуп.😂 Не знам откъде ми дойде това нещо, сега съм уж по-добре, но не чак идеално, отпаднало ми е още...

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 23:09 от dolce miele

# 551
Някакъв вирус броди, и на работа се оплакват.

# 552
Едвам ме убедихте, няма да си купя еритритол да пробвам ще стане ли карамел Joy За редките случаи като ме прихапят че искам нещо да ми замирише на карамел, 2-3 капки есенция няма да ме тръшнат.
Има наистина нещо такова дето се разнася, доста хора са с такива оплаквания напоследък. Дано бързо да минава.

# 553
Аз още имам от стария еритритол, сигурно 3 години минаха.
Нали не се разваля Grinning

# 554
Елора, ти пък...😃 Първата опаковка еритрирол, която купих, издържа преспокойно 4-5 години.😅
Натка, и аз я имам есенцията от Метро. В стъклени шишенце, нали? Купих си и още няколко вида освен карамел (лимон, бадем и май и ром). Запасена съм не знам докога, но за много време напред.😆

Общи условия

Активация на акаунт