Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

• 22 346
  • 903
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте,момичета от скоро имам проблеми със стомаха.Преди повече от 5 години бях ходила при можеби д-р,който ти слага едни слушалки с ти прави скриниг на цялото тяло и ти казва къде какви проблеми има.Та тогава вече имах установена ИР,но той ми каза,че нямам, а имам бактерията ХЕЛИКОБАКТЕР.Не обързнах особенно голямо значение тъй като си мислих,че са шарлатански работи.От 2022г. имам чести неразположения в областа на корема и стомаха бях ходила на гастро изписами пробиотик и повече не съм ходила.От около две седмици пак имам страшни неразположения и се зачетох вече за тази бактерия.(ще си направя изследвания де )На места срещах,че има връзка с ИР.Та да си дойда на въпроса,на някоя от вас изследвали си е ,среща ли се е с тази бактерия.

От 2022 година имате проблем и още не сте отишли на лекар. Това е доста несериозно отношение.
Вместо да четете тук таме цели две години, отидете на лекар, защото бактерията води и до летателен изход.
Има хора дори нямат симптоми, вие имате и се мотаете.
Каква връзка с ИР има? Линк може ли?
И да, имали сме, ходили сме на лекар, пили сме си лекарствата. Някой се оправят, други си носят щетите от бактерията. Има и тема за тази бактерия.
Биорезонансовите "доктори" са измамници. Особено  когато са представители на някои фирмички за хранителни добавки.

# 646
Долче,
Не е споменавал hyper responders. По скоро с глюкозата са се справили завидно добре и не са получили същите ползи от кетото като другите хора.

# 647
  • В центъра на моретата
Гущер, ама защо в  казармата си ял хлебарки?
Не съм Гущера, но ще предположа, че е било по неволя Sweat Smile
JoyJoy, ММ и той го е споменавал не един път. Явно си е било залегнало в менюто на соц казармите.

# 648
Ходила съм на гастро изписа ми пробиотик гледа ехограф нищо и те това.Дълго е за обяснение , но ще гледам на е на кратко.Преди да се появят симптомите бах бременна и имах усложнения,предполагаха инфекция,но не можеха да я открият и ме тпчеха с различни АБ.След раждането си започнах приема на таблетки за ИР.Съответно се появиха неразположенията.След това бях на лекаря,който казах ,обяснението беше,че е от Аб и от медикамтите за ИР ми действали така
https://desikostova.com/helikobacterpilori/

# 649
Гущер, ама защо в  казармата си ял хлебарки?
Не съм Гущера, но ще предположа, че е било по неволя Sweat Smile
JoyJoy, ММ и той го е споменавал не един път. Явно си е било залегнало в менюто на соц казармите.

Аз съм служил в демократична казарма, но хигиената си беше не на соц, а на царска или дори княжеска. Като новобранка банята беше веднъж седмично. Joy
Ся, както върви, още бая поколения български мъже ще се сблъскат с това меню. Angry

Да не е всичко спам, във вторник влизам да ми бъркат в търбуха. Да видим - гастрит, тумор, незнамсиква анемия или хеликобактер. Приемам залози!

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 12:28 от Гущера

# 650
Ами да си бяхте направили тест за бактерията.
И да, от хапове за ир има коремни драми.
ИР се лекува с храна принципно. Хаповете са в краен случай.
Мерси за статията.
Малко ми е заблуждаваща. Бая хора ще решат, че начина им на хранене няма общо, цяла вина ще хвърлят на хеликото Joy
Само някакви твърдения за проучвания, но къде са тия проучвания.
Иначе бактериите са големи фенове на сладкото принципно, спор няма.

# 651
Тинката, ако досега не си се лекувала от ХП, и кръвен тест ти показва концентрацията. И аз бях с всевъзможни стомашни проблеми, ходих на гастро, диагностицира ме със Синдром на раздразниното дебело черво. Хапчета и диета. Иначе- цял професор. Аман от такива значи. А си се оказах с бактерия, джипарата ми/ златен беше/, се сети и ме насочи. Между другото, той ми назначи и лечението.

Сега покрай вас се сещам, че мога да пусна един ферцес, в Рамус има промоционален пакет. Обаче пия пробиотици, нали ми дойде подарък към капсулите магданоз и го почнах, щото обичам далаверата 😀.
Елорка, имаш ли представа тези пробиотици влияят ли на изследването на ХБ? Ти много четеш и сигурно знаеш.

Гущер, какво стана с тръбата ?

# 652
Таис, за пробиотиците, които са специално срещу хелико в другата тема мисля имаше мнение, че трябва да се изчака и тогава.
Ама сега пък за съвсем друг пробиотик, не мисля, че е от значение.
За пробиотиците не съм голям спец. Тук вече Нави да се изкаже. Joy

Но той пък Нави ще каже, че по купешките пробиотици всичко е измряло Joy

Та Тинката, ето ти промоция за хелико. Възползвай се.
Има и кръвен тест, количествен, качествен.
Всеки лекар сам си преценява кой тест ще пусне. То може да пуснеш и да отидеш на гастро с този резултат. Ама и рискуваш да те прати за повторно изследване.
Аз веднъж на своя глава пуснах, тя каза, че това нищо не и говори, но тогава ме препрати при друг специалист, защото имах друг належащ проблем и тогава зарязах хеликото.
И търси читав гастро.

# 653
Да мисля да си пусна сама и след резултата на лекар .Гледах че има и дихателен.Мисля него да си пусна

# 654
  • В центъра на моретата

[/quote]

Аз съм служил в демократична казарма, но хигиената си беше не на соц, а на царска или дори княжеска. Като новобранка банята беше веднъж седмично. Joy
Ся, както върви, още бая поколения български мъже ще се сблъскат с това меню. Angry

Да не е всичко спам, във вторник влизам да ми бъркат в търбуха. Да видим - гастрит, тумор, незнамсиква анемия или хеликобактер. Приемам залози!
[/quote]
Замисли ме за соц казармата - моя е грешката и той е бил в демократична, не е толкова стар - едва 49 Blush Но не знам защо всичко свързано с военни обучения и казарми, го свързвам с отживелица, старо и доста закостеняло.

А, Гущер, залози няма да правя - най-добре е нищо от това да няма и ти го пожелавам!

# 655
Гущер, снимките ти са потресаващи Sweat Smile Категорично не могат ме вербуват да ям такова нещо. Дори да е смляно и да не си личи от какво е, тц, твърдо ние.
От гледна точка на протеин може и да е ок брашно от бубулечки, но има други рискове, които аз лично не бих поела.
Сподели ако искаш какво имаш предвид, не съм се ровила в тази насока а май бива да се замислим че вероятно няма да е след дълго да стигнат и при нас тия неща.
До тук като не знам нищо повече, единствено ми е поривът като видях снимките на Гущера да хвана един чехъл и бой, бой... Grinning Това за буболечките, жабежко съм опитвала пържено бутче и не беше зле - заклано, одрано, опържено - абе месо си е. Единственото което не ми допадна е че за мен дори и проклетата жаба имаше макар и лек дъх на нещо живяло във вода, заради който не пипвам никакви риби или други водни обитатели. А нещо дето човек намира за гадно, е много трудно да се игнорира, дори и съвсем леко да е.
Каква е рецептата за режимна панировка?
За пилешки филенца съм правила с яйце и пармезан, но за паниран кашкавал кое е подходящо?
Псилиум хуск и бадемово брашно, равни количества. Като обем говоря, не грамаж че хускът не тежи хич Grinning Това вместо галетата, а вече за кашкавал ясно че не става с един слой сухо и давай. Нарязвам си го и почвам - първо във вода, после суха смес, яйце, пак суха смес и това отива на чиния върху хартия за печене, във фризера. Като ще се приготвя, както е на кокал още един път в яйце и в тигана, в моя случай - спрей с мазнина и в еърфраера загрят на макс. Сега нямам фризер и не съм правила отдавна, преди даже си приготвях по повече като ще се цапам и си прибирах някакво количество за друг път да си имам заготовка за бърза вечеря.

В брашното от сусам бях гледала, че има завиден процент белтъчини (около 50%, ако не се лъжа; с какъв аминокиселинен профил...това е друга работа🤔).
В брашната от сусам, коноп и прочие процентът протеин е висок понеже те са с отнета мазнината, която е близо половината от цялото нещо... В друга тема стана дума за конопеното брашно че го водели с към 70% и как ставала тая работа, в самите конопени семена се води до към 30-35%. Ами става - като махнеш половината че мазнините масово са там някъде, от другата половина оставаща наистина остават вече 60-70% протеин, с леки уговорки ама все пак. И да, друг е въпросът като аминокиселини какво е, но протеин си е.
Не съм яла аз, обработвах и сравнявах данни. Имаше сравнения с пилешко, телешко, риба.
И на мен би ми интересно да споделиш повече, ако можеш разбира се, нямам идея на какъв режим и на какъв етап е информация от такова изследване.

# 656
Успех Гущер Hug залози няма да правя.
Дано нищо сериозно да е.
И последно с упойка или без Rolling Eyes
При мен анемията много лекари изказват мнение, че от обилния мц, отделно си е хашито, ама ти като нямаш мц, трябва да се види наистина. Че нямаш оправдание.

Онзи ден от лентите са Стефан Митев,  който е много добър гастро ми попадна видео, че при анемия е хубаво цялата храносмилателна с-ма да се види. Черва и стомах, не само едното.
Имал случай анемията да е предизвикана от сгънат стомах, оттам лезии, които причиняват скрито кървене.
Някаква херния, абе сгънал се стомаха и не бил на правилното място.

# 657
Те тънките черва как се преглеждат? Не е като да можеш да бръкнеш там със сонда, прекалено дълги са и прекалено нагънати. Стомах хубаво, преглежда се. От другия край също могат да бръкнат да огледат. Но в тънките черва докъде могат да стигнат? Че и биопсия да решат да вземат при такова нещо - тя ще е вече замърсена понеже първо се минава през друга част и иди разбери бактериите от коя са.

# 658
При гастроскопия може да се прегледа част от тънките черва. Зависи от лекаря.

# 659
И каква част ще е тя? Ако има навлизане нагоре откъм дебелото черво на бактерии, те са на другия край, няколко метра нагънати черва по-нататък. А не в началото откъм стомаха. Така де, освен ако не са съвсем в целите тънки черва което също се случва.
Те затова и толкова малко неща могат да се твърдят със сигурност когато говорят какво се случва в тънките черва, много по-малко обследване се случва там. На живи хора, имам предвид. При аутопсии ако решат могат много да видят, но тогава пък на пациента му е все тая а е само в полза на науката.
И за SIBO, и за пропускливи черва са косвени начините да се установят.

Общи условия

Активация на акаунт