Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

• 22 269
  • 903
  •   1
Отговори
# 735
Фреш от грейпфеут една голяма кана правя, стържа джинджифил и правя чай с лимон, отделно пием витамин С, и парацетамол. Това е, на момчетата мед и в чая и във фреша, на мен без.

# 736
Фреш от грейпфрут е противопоказен, а чаят има ли значение какъв е? Имам този:

Мед също не може, за лимон не знам. Лекарства също не ми се пият.

# 737
Незнам за чая, аз стържа джинджифил и го запарвам от кутийки не пием вкъщи.

# 738
  • София
Този чай е ок, анасонът и копърът успокояват стомаха.
Според мен щом е чревен вирус трябва да спреш храната, всякаква. Като се почувстваш по-добре, ще захраниш.
На предната страница казаха, че е сравнително лек и бързо преминаващ този вирус, дано да е същият, де.
Иначе непременно след това да си направиш един курс с пробиотици.
Монк фрутът е доста сладък и съвсем по малко слагам, има някакъв послевкус, по-различен е от стевията.
Това, което се написа по-назад , че еритритолът н евдига инсулина и е за ИР и ДТ2, а стевията за диабет тип 1, има ли резон?

# 739
Аз имам само начални симптоми, затова споменах. Нямам разстройство и повръщане, но снощното неразположение беше доста неприятно с това къркорене на стомаха и тежест, все едно ме притиска топка за боулинг.
Този monk fruit имам:

# 740
Как така не става за топлинна обработка? За капките или за кристалите говорим? Аз имам от втория вид, смесен с еритритол на Health Garden, прилича на кафява захар. Няма да го ползвам всеки ден, а по повод  - я рожден ден, я празници, я да почерпя някого.
Моят е на прах. Не е смесен с нищо друго
https://uk.iherb.com/pr/julian-bakery-pure-monk-sweetener-3-5-oz … _wcB&gclsrc=aw.ds
Като гледам твоят е с еритритол. Колко монк фрут има на колко еритритол?

# 741
Не пише точна пропорция, но преобладаващото е еритритол.

# 742
  • София
Скрит текст:
Моят личен опит със стевията е, че за мен Е проблем. Може да не вдига КЗ, но инсулина го праща в космоса. И друг път съм писала, че понасям по-добре кокосова захар, дори бяла захар, пред подсладители.

Това е ноторен факт - стевията вдига инсулина и е подходяща за диабетици тип 1, еритритола не вдига нищо и е подходящ за диабет тип 2 и ИР. Друг е въпросът, че вкусът и на двата подсладителя е отврат за мен. След година и два месеца на стриктен режим и подобряване на показателите реших да направя нещо като режимен кекс с еритритол, заквасена сметана, яйца, кокосово брашно, боровинки, 99% шоколад и орехи. Сложих наполовина еритритол от рецептата и вкусът беше добър, но послевкусът много странен и неестествен. Ми мъчих го няколко дни и накрая го изхвърлих. Язък за всичките режимни неща, които заминаха в боклука заради пустия еритритол и се отказах от десерти.
Пробвай крем/пудинг да си направиш.

Импровизирах с 1,5- 2л. кокосово мляко, 2-3 лъж. кокосово брашно, 3-4 яйца, канела (разбира се обърках пакета - вместо да взема какаото) и всичко това на котлона. Накрая добавих 2-3 суп. лъж. масло. В две големи стъклени купи наредих на дъното боровинки плюс малко сушени червени боровинки. Залях ги с топлия крем.

# 743
Как така не става за топлинна обработка? За капките или за кристалите говорим? Аз имам от втория вид, смесен с еритритол на Health Garden, прилича на кафява захар. Няма да го ползвам всеки ден, а по повод  - я рожден ден, я празници, я да почерпя някого.
Моят е на прах. Не е смесен с нищо друго
https://uk.iherb.com/pr/julian-bakery-pure-monk-sweetener-3-5-oz … _wcB&gclsrc=aw.ds
Като гледам твоят е с еритритол. Колко монк фрут има на колко еритритол?

Costa
Как става доставката от Iherb до UK?
Няма ли мита?

# 744
  • В центъра на моретата
А тия алги как се съхраняват ако не зареждаш постоянно ново количество да ферментираш, могат ли както зърната за млечния кефир да си стоят в хладилника за някое време или дори да се замразят?
Оф, нямам идея. И аз щях да търся инфо, защото ще отсъствам. Тъй като ми се размножиха и съм сложила част от тях в буркан в хладилника с малко захар, за да умрат съвсем. Гледам, че са завзели буркана.

# 745
Следващата седмица в Лидл ще е тежка за портмонето ми. Едно 200 € минимум отидоха.

# 746
Ясно значи... Бих пробвала и такъв воден кефир но първо да знам аз как се оставя в бокса когато съм нанякъде или просто известно време не ми се занимава Grinning Иначе за лятото звучи добре. Не че и млечен кефир разреден на айрян не ми е вкусен но за мен и така си е храна и ми пълни стомаха. От прекалено много време съм свикнала на 2 хранения и между тях никаква храна а само кафе, чай, вода. А като пия кефира когато ми е време да ям, тогава пък често ям по-малко и пак не съм доволна Grinning

# 747
Frau B., при диабет тип 1 не произвеждат инсулин и стевията няма какво да им вдигне (на теория). При диабет тип 2 си използват стевия, защото предимно се интересуват от нивата на КЗ...Аз поне не съм срещала човек с диабет тип 2, който да избягва стевията.🤔

# 748
Не пише точна пропорция, но преобладаващото е еритритол.
То затова няма после вкус и става и в печива.
Дара това е  uk iherb сайт, затова и цените са директно в £

# 749
Заек,
интересен е този воден кефир. Може да ти пиша по-натам.
Балкай,
За чревния вирус при нас помогна само пълен глад до спиране на повръщането. Единствено пробиотици не предизвикваха повръщане, а именно Биогая и sacharomices boulardi. Даже Хидратин, вода със сол и домашен натриев цитрат по Натка (сода, лимон и вода) включих по-късно. Децата повръщаха от всичко, даже от вода и хидратин.
После почва и разстройство.
Ако си само с къркорене, пробиотици и по-лека храна, ще свърши работа.

Общи условия

Активация на акаунт