Проблеми със съня, мъчително заспиване

• 905
  • 17
  •   1
Отговори
  • Поморие
Здравейте,
Към какъв специалист да се насоча относно проблеми със съня? Събудя ли се поради някаква причина или спонтанно, после ми е изключително трудно да си "изключа" мозъка, да се отпусна и да заспя, дори понякога НЕвъзможно, ако навън вече е светло. Резултатът - нервите ми са много изострени. Време ли е за мерки?

# 1
Здравейте,
Към какъв специалист да се насоча относно проблеми със съня? Събудя ли се поради някаква причина или спонтанно, после ми е изключително трудно да си "изключа" мозъка, да се отпусна и да заспя, дори понякога НЕвъзможно, ако навън вече е светло. Резултатът - нервите ми са много изострени. Време ли е за мерки?

Защо не опиташ да затъмниш първо с щори, още вечерта преди лягане? 😉
После с релаксиращи методи, медитация, успокояваща музика.. преди да тръгнеш по специалисти.

А най-напред може би да откриеш дали нямаш някакви мисли/нерешен проблем, които нарушава съня ти..

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 22:46 от Valerie R

# 2
  • Поморие
Здравейте,

Защо не опиташ да затъмниш първо с щори, още вечерта преди лягане? 😉
После с релаксиращи методи, медитация, успокоявяща музика.. преди да тръгнеш по специалисти.

А най-напред може би да откриеш дали нямаш някакви мисли/нерешен проблем, които нарушава съня ти..
Затъмнявам, но и това не помага, може би от изложението. Проблеми много, винаги е имало, но преди поне имах по-здрав и леснопостижен сън. Много лош сън имат децата и може би многократните прекъсвания на нощния сън вече две години оказват влияние. Но безсънието се обостри тази зима. Музиката под каквато и да е форма не ми се отразява добре, превъзбуждам се и ми се "забива" в главата. Може да пробвам с ароматерапия...

# 3
Децата трябва да се  уморят много, знаеш, за да заспиват лесно после.

Не знам каква възраст са, но опитай с подходящи игри съобразно възрастта.
Желая ти успех!

# 4
  • Поморие
Децата трябва да се  уморят много, знаеш, за да заспиват лесно после.

Не знам каква възраст са, но опитай с подходящи игри съобразно възрастта.
Желая ти успех!
Активни са през деня, малката си има и дремки и време са игра, но нощния сън не върви и при двамата. На 2г.3м. и 11м. са.
Благодаря! (:

# 5
Може да пробваш 2 седмици всеки ден да си впръскваш по 2 впръсквания от спрей с мелатонин и билки /май Лека нощ се казваше/ Това е двойна доза. За това ще го правиш само 2 седмици.
После започваш да четеш как и какво спомага синтезирането на мелатонин - храни и добавки. Купуваш от магазин за фитнес добавки ГАБА /пробваш коя доза е за теб. Не превишавай дозата.
Следващите 2 седмици ползваш по 1 впръскване мелатонин + Габа. Четеш как се сваля кортизол.
Започваш магнезиев таурат - на дъщеря ми и предписват по 6 таблектки за нормализиране на съня, при нормална доза 2.

Разбира се не отричам да посетиш специалист и да се изследваш.

# 6
Много съчувствам, когато разбера, че някой не може да спи. Бях писала в една подобна тема.
Но не можах да я намеря и да се самоцитирам.
От дете страдам от безсъние. Аз на дърти години открих, че при мен, освен че съм си нощна птица се дължи и на липса на магнезий.
То е съвкупност от много фактори и може да се подобри, дори с обикновен режим.
Аз лекарства не пия и не смятам, че решават проблема. Той си стои.
Мисля че в другата тема бях писала че от маточина и пасифлора ме боли глава. Една тъпа, тежест и пак не мога да спя.
При мен помага режим и както вече писах магнезий.
Другата лудост е, че откакто давам само нощни смени, вече 10 години, спя по-добре. Grinning
Цял.живот мъка с ранното ставане. За градина, училище, работа. То тъкмо заспиш и трябва да ставаш. Joy

# 7
# 8
# 9
Здравейте,
На първо място си направете кръвни хормонални и щитовидни изследвания,  но както трябва. Следете цикълът си-има тема за хормоналните изследвания на кой ден кое се прави.
Д3 +Б12+фолиева к-на, Магнезий и Кортизол.
Две бременностти, съм убедена че дават отклонения. А, не казахте дали кърмите.
Вечер, ако можете се редувайтес мъжът си, зада се отпуснете и да се наспивате.
Тапи за уши от оранжевите на 3М, вършат чудеса.
Аз поя Мелатонин 5мг +Б6 10мг, на Натрол, който поръчвам от iherb.
Аз 1 година бях на Геродорм ( не го препоръчвам на никой, това е много силно и пристрастяващо) и не искам д ви казвам през какво минах, за са го спра. И аз съм с дете на,1г и 4м и се отключи проблема преди 1 година.
Сега с Мелатонина спя добре, но има,вечери с безсъние или по-малко сън.  Ще гледам да го намаля и него, но невролога ми каза, че е,добре да мине 1 месец, след това ще намаля дозата.
Успех!

# 10
  • Поморие
Здравейте,
На първо място си направете кръвни хормонални и щитовидни изследвания,  но както трябва. Следете цикълът си-има тема за хормоналните изследвания на кой ден кое се прави.
Д3 +Б12+фолиева к-на, Магнезий и Кортизол.
Две бременностти, съм убедена че дават отклонения. А, не казахте дали кърмите.
Вечер, ако можете се редувайтес мъжът си, зада се отпуснете и да се наспивате.
Тапи за уши от оранжевите на 3М, вършат чудеса.
Аз поя Мелатонин 5мг +Б6 10мг, на Натрол, който поръчвам от iherb.
Аз 1 година бях на Геродорм ( не го препоръчвам на никой, това е много силно и пристрастяващо) и не искам д ви казвам през какво минах, за са го спра. И аз съм с дете на,1г и 4м и се отключи проблема преди 1 година.
Сега с Мелатонина спя добре, но има,вечери с безсъние или по-малко сън.  Ще гледам да го намаля и него, но невролога ми каза, че е,добре да мине 1 месец, след това ще намаля дозата.
Успех!
Кърмя по-малкото дете, бащата спи с по-голямото, за да се наспиваме всички. Кръвни изследвания не съм си прявила отдавна и би било добре да направя скоро. Две бременности със сигурност дават такова отражение, че организмът и функциите му никога вече няма да са както преди. Най-вече хормони. МЦ ми е нередовен, защото кърмя активно.
Колкото до медикаменти, точно заради това не употребявам, защото повечето пристрастяват, а и дори има и доста опасни. Никога не съм прибягвала до такива средства и не знам тялото ми как ще реагира. Бих пробвала с хранителни добавки (напр. магнезий), ако имам недостиг.

# 11
Здравейте,
Първо отидете до личния си лекар, обяснете му/и, но я никакъв случай не се отказвайте, имате право на всички прегледи и изследвания по касата! И не бива да взимате нещо, което не е подходящо при кърмене.
Магнезий, вит Д и Б12, Желязо също няма да навредят (НО! Внимавайте какви приемате)Магнезий има в черния шоколад мин.70% какао, тиквени семки, прясно мляко (вечер топло мляко с натурално какао и мед) . За билки не знам какво да Ви посъветвам, защото кърмите. Постовете се в нета,  има много информация за съдържанието на витамини и минерали в храните.
Ако имате вариант топла вана +магнезиеви соли +морска сол, ако ли не финна морска сол+лав.масло и се къпете след душ-гела с тази смес,  вместо ексфолиант! Действа брутално отпускащо.
Ако имате проблеми със стомаха и червата,  там също е причината за безсъние и стрес-вижте и там нещата. Стискам палци и пишете коментари, как се развиват нещата при вас.  Успех Heart

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 23:34 от bubanka

# 12
  • Поморие
Здравейте,
Първо отидете до личния си лекар, обяснете му/и, но я никакъв случай не се отказвайте, имате право на всички прегледи и изследвания по касата! И не бива да взимате нещо, което не е подходящо при кърмене.
Магнезий, вит Д и Б12, Желязо също няма да навредят (НО! Внимавайте какви приемате)Магнезий има в черния шоколад мин.70% какао, тиквени семки, прясно мляко (вечер топло мляко с натурално какао и мед) . За билки не знам какво да Ви посъветвам, защото кърмите. Постовете се в нета,  има много информация за съдържанието на витамини и минерали в храните.
Ако имате вариант топла вана +магнезиеви соли +морска сол, ако ли не финна морска сол+лав.масло и се къпете след душ-гела с тази смес,  вместо ексфолиант! Действа брутално отпускащо.
Ако имате проблеми със стомаха и червата,  там също е причината за безсъние и стрес-вижте и там нещата. Стискам палци и пишете коментари, как се развиват нещата при вас.  Успех Heart
Много Ви благодаря за информацията и подкрепата! Ще направя каквото е нужно.
Проблеми нямам със стомаха по принцип.

# 13
Аз също съм така особено последния месец, но при мен се дължи сякаш на някаква тревожност и вътрешно напрежение или лош период, при теб има ли тревожност, защото тя, заедно с мислите, те държат така буден, че сякаш наистина не ти се спи.

# 14
  • Поморие
Аз също съм така особено последния месец, но при мен се дължи сякаш на някаква тревожност и вътрешно напрежение или лош период, при теб има ли тревожност, защото тя, заедно с мислите, те държат така буден, че сякаш наистина не ти се спи.
Да, имам доста проблеми, но често даже и когато съм спокойна и всичко е наред, съм имала затруднения със заспиване, особено повторно заспиване, след събуждане.

Общи условия

Активация на акаунт