Боледуване на децата ни-тема 87

• 16 956
  • 794
  •   1
Отговори
# 15
Нехе, може изопринозина така, стига тези 7мл да са съобразени с кг на детето.
Иначе пробиотика не е задължително да е "специално за след АБ". След като вече не пие такъв.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 13:18 от FrozenBubble

# 16
Ние ходихме на преглед при пулмолог. Тя беше дежурна в частната болница. Смени АБ със Ксимебак. Изписа му и Йелоклиин инхалации. Да спрем пулмикорта. Няма хрипове, има храчка, която го кара да кашля. Това каза. Гърлото не е червено.

Обясни ми, че има деца на които не им минава без АБ и може да пие АБ на всеки 2 седмици, което не е проблем, например като моето.
Хвана се за главата, че 4-годишно дете не пие никакви сиропи, а таблетки.

Детето продължава да вдига Т и да кашля. 🤦 Затова го заведохме.

# 17
И според мен пробиотик може и друг аз и Вая с витамин Д  съм давала на капки и Био Гая и този на Пепа аз лично за мен все си зимам тези на Фортекс и синия и зеления.Колко са големи децата?В Афия аптеки открих и едни хранителни добавки на Ellies най различни витамини имат,последно си взех тяхен пробиотик много съм доволна поне за моя корем.Предполагам има и за деца.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 14:16 от Мария Г

# 18
Имам още един въпрос, след АБ се разбрахме да давам един месец пробиотик, но с две деца по 2 мечета на ден е 20 лева за 2 дни Simple Smile На каката така давам вече 2 седмици синкванон и се чудя омнибиотика 6, който каката пие по принцип става ли за тази цел, той не е специално след антибиотик ?
Я какво е това чудо 20лв за 2 дни? Може ли да покажеш?
Иначе Омнибиотик 6 е предназначен за по-дълго ползване, поне 3 месеца, да не кажа 6..След АБ ако няма болки, разтройство (в такъв случай Омнибиотик 10) може всеки пробиотик от качествените. Най-добре да се дава няколко месеца.
Аз днес съм по-добре, изчезна хремата и не съм така отпадпала, нямам топли вълни. Държа ме 3 дни. Носа на малкото е още запушен назад, но малко по-добре, спа спокойно. Голямото още малко го боляло ухо, но има още Синупрет за 3 дни и после ще го мисля ако още го боли. Аз продължавам да си мисля, че е Ковид. Просто като имах и двато пъти беше такова усещането с хремата и топлите вълни.
Моите деца с такъв електронен термометър винаги са с 37,3-37,5°. За мен нормално. Даже сега нарочно измерих- 37,3° в ухото. Но зависи и колко ушна кал, по кое време на деня и тнт.

# 19
  • shumen
Нехе,може да продължиш с изопринозина така.
Емилия,АБ толкова начесто не е желателно.Не знам кои лекар ти го е казал това,че на всеки две седмици е нормално да се пие АБ,но не е вярно.Организма и черния дроб се натоварват.
Ооор,пиши после какво са казали.
Тони,дано не се разболява твоя.
ХрисиАни,моя в 3 клас след прекаран Ковид беше по същия начин.
Моя и той не е добре.Няма Т,но е отпаднал.Носа му е задръстен и гърлото го боли.Ще го следя днес и утре и дано до Вторник е добре и на училище.

# 20
Hexe, давала.съм така, но да ти кажа не видях положителен ефект.
Моята третокласничка вече не боледува, дано така си запази. Нищо не пие, ходи на 1 силов спорт и на плуване във въз студен басейн и има противогрипна ваксина. Наистна смятам че спорта много и помогна. Малката тази година е последна група, боледува мнооого по-рядко от преди. Тя не иска спортове, тя е на бронховаксом есента 1 курс и 3 месеца след него правим сега втори, също е с противогрипна ваксина. Като се разболее ни стига до антибиотик всеки път както преди. И сега е леко сополива, но изкара цял месец на градина.

# 21
Hexe, давала.съм така, но да ти кажа не видях положителен ефект.
Моята третокласничка вече не боледува, дано така си запази. Нищо не пие, ходи на 1 силов спорт и на плуване във въз студен басейн и има противогрипна ваксина. Наистна смятам че спорта много и помогна. Малката тази година е последна група, боледува мнооого по-рядко от преди. Тя не иска спортове, тя е на бронховаксом есента 1 курс и 3 месеца след него правим сега втори, също е с противогрипна ваксина. Като се разболее ни стига до антибиотик всеки път както преди. И сега е леко сополива, но изкара цял месец на градина.

Ваня, аз съм в темата отдавна знаеш, и помня как беше при вас… малката беше все сополива и все болна у вас. Определено няма нищо общо с до миналата година. Пу пу! Все така да е 🍀🍀🍀

# 22
Аз явно съм се заразила от малкия.
Запушен ми е носа .
Лека болка във гърдите.
Сутринта кръвното ми беше 113 на 76 пулс 97
От време на време кашлям.
Температура нямам.
Правя си чай .
Пръскам Тантум Верде.
Пия Бронхолитин сироп.
Лукчета имам.
Дали да не взема комбиниран тест за ковид и грип да си направя или е късно.

# 23
Не е късно, ако нямаш температура едва ли е грип.

# 24
Не е късно, ако нямаш температура едва ли е грип.
Нямам температура.
Единственото нещо е, че ми е запушен носа.
Промивка му правя и Виброцил капки слагам.
Отделно пия Бронхолитин сироп.
Ако не е грип какво може да е.

# 25
Тони, така е, нищо общо с преди. При малката бронховаксома много промени нещата. Пробвала съм да давам преди години на голямата, но кашляше жестоко от него и от тогава не посмявах да дам и на малката, но като си престраших и изненадаа, коренна промяна.
Израстна и проблема с третато сливица, не напълно, но бих казала незабележимо е вече. Ето сега като е сополива е един супер лежерен сопол.

# 26
Нехе,може да продължиш с изопринозина така.
Емилия,АБ толкова начесто не е желателно.Не знам кои лекар ти го е казал това,че на всеки две седмици е нормално да се пие АБ,но не е вярно.Организма и черния дроб се натоварват.

Пулмолог днес ми го обясни това. В спешен детски кабинет. Пулмологът е един от най-добрите при нас. Да не кажа най-добрата.

Аз съм в ступор. Една мама писа от нашата група, че детето и е със стрептококи в гърлото и носът и е предписан Сумамед. Сега се питам може ли и моето дете да е с такава бактерия, или не може!? Носът е чист. Сопол няма или ако извади нещо е бистър.
Да го сменям ли тоя АБ Сумамед със Ксимебак или да не го сменям!?

С Йелоклиин ударих на камък. Разрева се от него и тръгна да повръща. Той мирише ужасно на лук. До тук бяхме с него. 30лв ще заминат в кофата.

# 27
При нас прибрахме се от лекаря и заспа.Преди да отидем дойде на себе си.Лекарката каза че може и вирус да е да се чуем след ден два ако няма подобрение.Изписа за имунната система и сироп за кашлица.

# 28
Едната ми дъщеря е на 3, другата на 7.

Рейна Синкванона са 10 таблетки за околко 20+ лева, което означава 4 на ден за двете ми деца, за два дни и половина свършва. За това би. Искала да го сменя.

Омнибиотик 6 го пие от престоя в болницата от ноември. 10 не съм давала, защото пише, че е при диария, а детето почти никога няма, но за сметка но това миналата година 5 пъти карахме вируси с брутално повръщане и имаме два пъти престой на системи.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 19:36 от Hexe2021

# 29
Има синкванон прахчета, които са по 1 на ден, виж ги ако искаш. Иначе може и произволен пржбиотик. То клед антибиотика не е нужно да е с дрожди. Аз им взимам но джеймин дъвчащи таблетки, те са 40тина лева за месец за двете деца, т.е. 60 таблетки.

Общи условия

Активация на акаунт