Боледуване на децата ни-тема 87

• 16 974
  • 794
  •   1
Отговори
  • shumen
Пускам нова тема.Ако някои може да даде линк към старата.
Танче,на колко часа трябва да го пие АБ?
Моя го подпуках с Ефизол и Хомеовокс за гласа.Дано не се налага да търсим спешни,че хич не ги харесвам.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 08:58 от danaeka

# 1
  • Sofia
Благодаря за новата тема, Дани!
Линк към старата тема н°86 :
https://m.bg-mamma.com/?topic=1737158

# 2
  • shumen
Ооор,дано успееш да се свържеш с частната педиатърка.Тия спешни и аз ги недолюбвам.Ти в София ли си?

# 3
Пускам нова тема.Ако някои може да даде линк към старата.
Танче,на колко часа трябва да го пие АБ?
Моя го подпуках с Ефизол и Хомеовокс за гласа.Дано не се налага да търсим спешни,че хич не ги харесвам.
Панцеф на 24 часа х 8 мл.
Тоест той снощи го пи във 20.00  часа
А тази сутрин трябваше да пие пробиотика във 09.00 часа.

# 4
Аз вече два дена съм като пазач 🤯🤯🤯и по цял ден викам голямата да не доближава малката уж голямо дете разбира и пак тази сутрин тръгва да я целува по ръката ...кипнах, развиках се ....
Две седмици сополи двете,сега кашлица бебето...не издържам сега колко ще влачим нз ....според вас кога да я заведа пак малката бяхме на 28 и веднага започнах
атусин...да го изпие и тогава ли
Бързо оздравяване на всички🫤

# 5
Танче, няма какво да направиш, след като си го дала, размени ги, вече давай антибиотика сутрин, а пробиотика вечер, от един път нищо няма да му стане, но внимавай повече…
 И аз гледам да опазя големия, той като е болен си стои в стаята, но малкото не мога да го затворя, обяснявам на големия да не му се завира, но без резултат.

# 6
  • Sofia
Аз вече два дена съм като пазач 🤯🤯🤯и по цял ден викам голямата да не доближава малката уж голямо дете разбира и пак тази сутрин тръгва да я целува по ръката ...кипнах, развиках се ....
И ние сме така. Но моите вече са големи и направо ги изолираме в стаите им като са болни, за да опазим малката.

А ние нещо започнахме да окапваме след малката: баща ми с главоболие и силен гърлобол, при мен същото положение, ММ със силна хрема и главоболие, при малката продължава задната хрема, която понякога я кара да подкашля (но поне спря да се буди нощно време с рев). Само големите засега се държат.

# 7
  • shumen
Мими,да го изпие сиропа според мен и тогава я заведи пак на лекар.Ох,тия деца как да им обясниш,че не трябва да се завират като са болни.
Танче,от един път не е проблем,но внимавай повече занапред.
Брин,да не е грип?

# 8
  • Sofia
Дани, нито един от нас няма температура.
Не ми се вярва да е грип. Но си мисля за Ковид. На ММ му изчезна обонянието, но все пак е доста хремав, сигурно е нормално. Засега не сме се засилили да правим тестове. Изчакваме. Дано поне децата да не се заразят.

# 9
  • shumen
Брин,дано не е Ковид и не се заразят и децата.Но при хрема е нормално да нямаш обоняние.
Моя не ми харесва нещо.Носа му е запушен и гърлото казва,че много го боли и все гледа да прилегне,а няма Т.Ще го следя тия дни и дано не се налага да бягаме на спешен.

# 10
Аз като бях с мн запушен нос, също нямах обоняние. Не беше ковид. Нормално си е.

Моето дете тъкмо се оправи. Два дни никакви сополи, само кашляше от време на време. Вчера ни дойдоха от далеч и единия се оплака че се разболява. *няма подходяща емотикона, която да ме опише*

# 11
И моето дете сутринта като дойде да си доспи при нас дишаше много тежко някак през носът…… Направих инхалация, издуха някакви като корички… не знам, ще го видя днес утре какво ще става.

# 12
Вече съм адски отчаяна. Разбирам за детската градина, но пък ученик 3 клас и през две седмици болен с висока температура и антибиотик--вече се чувствам като некадърна майка.
Другите деца болни по училище, магазини, на кино... Моето тръшнато, чаровено и отпаднало.

# 13
И аз се чудя каква майка съм, че постоянно сме болни....
Момичета, на каката пидиатърката каза да продължа изопринозина с единична доза 7 мл още 20 дни. Давали ли сте го така?

Имам още един въпрос, след АБ се разбрахме да давам един месец пробиотик, но с две деца по 2 мечета на ден е 20 лева за 2 дни Simple Smile На каката така давам вече 2 седмици синкванон и се чудя омнибиотика 6, който каката пие по принцип става ли за тази цел, той не е специално след антибиотик ?

# 14
danaeka от Русе съм и успях да се свържа педиатърката в 15.30 сме на преглед.

Общи условия

Активация на акаунт