Боледуване на децата ни-тема 87

• 17 060
  • 794
  •   1
Отговори
# 510
Аз не разбрах в седимента бактерии откриха ли се масово и белтък има ли в урината.
Левкоцити до 10 на поле бяха нопмална находка по спомен.
Може да не е инфекция на уринарния тракт .
Ако трябва покажете резултата на ЛЛ по вайбър...ако ви е трудно да разчетете какво точно пише.

# 511
Бактерии не, пратих на докторката, тя предположи песъчинка.
Фроузън, на мъжа ти е било скала направо.

# 512
Бактерии не, пратих на докторката, тя предположи песъчинка.
Фроузън, на мъжа ти е било скала направо.

Хахах, да и аз това му казах тогава. Помня че една колежка си ги събираше за изследвания. Тя постоянно правеше кризи..

# 513
Да се оправят бързо всички дечица.

Моето дете от днес леко се разкиха.. Косата ми настръхва. С предното му уж леко разкихване цъфна с RSV и две седмици вкъщи. На тръни съм. Flushed

# 514
Аз включих АБ капки, след 12 дневно приключение със зелена хрема. Изчаках достатъчно, не само че нямаше подобрение, но стана и по-зле хремата. Поставихме си рекорд, последните АБ капки бяха м. Ноември а след това имаме две успешно преборени зелени хреми без аб капки. Но този път се налага. На сляпо ги слагам, дано помогнат.

Да оздравяват всички!

# 515
  • shumen
Ваня,при песъчинка мен така ме пареше и болеше.Пила съм Уринал.Сега последно пих Монурал за цистит.
DK86,аз комбиниран тест купих от аптеката.Направих го и светна положителен на RSV.
Тони,дано помогнат капките.
Нехе,при моето дете започна така RSV с ниска Т на ден 1,която се вдига и спада сама до ден 3.На 4 и 5 ден беше с 38,3 и след Нурофен спадаше.Направих комбиниран тест и светна положителен на RSV.Ходихме пак на лекар и понеже имаше още Т му изписа АБ.Започнахме го,дадох 2 приема,Т спадна,но кашлицата му не ми хареса и пак го заведох и вече беше станало бронхит.
Според педи беше ОВИ,но си е било чисто RSV.
Моя е по добре.Кашлицата намаля,хремата и тя,Т не е вдигал.Но още много бързо се измаря.

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 20:52 от danaeka

# 516
Danaeka, много смотан вирус! Дано при вас няма усложнения, че аз яко се наплаших...при нас де разви коварно и зле.

# 517
Аз пък забелязвам от известно време по бельото на дъщеря ми, даже не съм сигурна какво точно, жълтеникави петна, къде като от секрет, къде не. Постоянно се пипа долу, изглежда има дискомфорт. Изпуснах първата урина онзи ден и пуснахме втора, всичко е наред. На детски гинеколог ли да я водя? Много ми притеснено, тя също никак не иска като й подхвърлих.

Тони, и при нас е жълто-зелена RSV хрема, дребното 9-ти ден, каката 7-ми... Отказвам да слагам АБ капки още, засега капя само Виброцил и физ.разтвор. Щях да взимам тези Флуинал, обаче 20-25 лв, егати капките. После педиатърката изписа Назориг, че няма да мине само с Виброцил, обаче четох, че е с ментол и нашите категорично няма да дадат да им се сложи втори път.
Аз все още съм на тръни дали не са направили бронхит, пневмония. Как не се оправиха за толкова дни, сополи и още накашлят. Продължавам да спя при тях да ги слушам как дишат нощно време. Понеделник май пак ще ходим на лекар, за 4-ти път ще е от положителния тест...

Емилия, промивайте нослето... И дано си остане само с кихането.

Дани, радвам се, че синът ти е по-добре вече. Да си почива днес, за да се възстанови и понеделник на училище.

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 02:07 от Барбалена

# 518
Барбалена, голямата ми дъщеря имаше такъв проблем преди две години. Също урината беше чиста. Даже на уролог ходихме. Изписаха ни в крайна сметка вулвоваги спрей за един месец преди лягане, след баня и идрозоил за измиване.

# 519
Барбалена, вземи един стерилен тампон за микробиология. Огледай хубаво дали някъде ти изглежда червено или раздразнено и вземи секрет сама. Повърхностно само. За детето ще е по-малък стрес мама да наднича. Пускаш микро и ще си проличи.
Имахме такъв проблем, пуснах микро, излезе бактерия, за която се пие антибиотик. Пи и се приключи. Преди това месец я киснах в смрадлика, мазах с какво ли не и нищо.

# 520
Аз пък забелязвам от известно време по бельото на дъщеря ми, даже не съм сигурна какво точно, жълтеникави петна, къде като от секрет, къде не. Постоянно се пипа долу, изглежда има дискомфорт. Изпуснах първата урина онзи ден и пуснахме втора, всичко е наред. На детски гинеколог ли да я водя? Много ми притеснено, тя също никак не иска като й подхвърлих.

Тони, и при нас е жълто-зелена RSV хрема, дребното 9-ти ден, каката 7-ми... Отказвам да слагам АБ капки още, засега капя само Виброцил и физ.разтвор. Щях да взимам тези Флуинал, обаче 20-25 лв, егати капките. После педиатърката изписа Назориг, че няма да мине само с Виброцил, обаче четох, че е с ментол и нашите категорично няма да дадат да им се сложи втори път.
Аз все още съм на тръни дали не са направили бронхит, пневмония. Как не се оправиха за толкова дни, сополи и още накашлят. Продължавам да спя при тях да ги слушам как дишат нощно време. Понеделник май пак ще ходим на лекар, за 4-ти път ще е от положителния тест...

Емилия, промивайте нослето... И дано си остане само с кихането.

Дани, радвам се, че синът ти е по-добре вече. Да си почива днес, за да се възстанови и понеделник на училище.

Ако не се влошават сополите, не слагай АБ капки. При нас се увеличиха в пъти просто…
Назорига е много гаден 🤒🤕

# 521
  • shumen
Благодаря,Барбалена.Вчера и днес ще почива доколкото може и утре ще е на училище.Че и него много му се насъбра.
Назориг е доста гаден.Моя ползва Африн,но и той е леко лют.
П.С.Малко неприятна новина,но онзи ден почина и баща ми и днес ще е погребението.Дени го изживява много тежко,но утре ще си го пусна на училище,за да е между децата.Мисля,че и за него ще е по-добре.

# 522
Благодаря, момичета! Снощи каката вдигна 38.7°С Sad 7-8 дена след позитивен RSV тест. Ще трябва да я види някой днес, ако трябва и снимка...

Сега видях, Дани, че си писала преди мен... Много съжалявам, приеми съболезнованията ми Cry

# 523
Как са днес децата ви? Дано са по-добре. Може ли да се включат майки, които са правили рентген на децата, какво пишеше при пневмония? Ето резултатът на моето дете (лекарката каза: за мен е пневмония). На разчитането не го пише директно, детето е на антибиотик след RSV.

Общо белодробните полета са с повишена прозрачност, подчертано вляво, и усилено съдово-бронхиален строеж. Хилусни сенки с подчертан строеж. Диафрагмени куполи проследими с резки очертания. Сърдечна сянка бо за възрастта.

Барбалена, аз бих направила снимка. Моето момче така се влоши на 6 ден от рсв...

# 524
Дани, искрени съболезнования.

Идрозоил е изчистен измивен препарат от парабени и всякаква химия. Аз съм го ползвала дълго време за моето дете. Препоръчвам го.

Баарбалена, RSV е ужасен. Бързо да се оправят децата.

Общи условия

Активация на акаунт