Живея в Германия от 2018-та година.Завърших тогава 9-ти клас в България и заминах с родителите си в Германия.
През 2021-ва се запознах с моя приятел в Германия,който е също българин.
Няколко месеца по-късно почнахме нашата връзка.
Миналата година станахме родители на момченце.
Не малко пъти сме коментирали темата относно завръщане в България и как желая скоро време ние тримата да се върнем в България,защото тука на мене не ми харесва и си има причини.
Той обаче е на различно мнение и твърди,ме няма да се върнем,докато той не бил решил.
Единствената опция била аз да се прибера без него и детето,което няма да стане.
Всеки път плюе България как заплатите били ниски и здравното осигуряване било критично.
На тема работа в България също сме говорили.Според него аз не мога да работя в България,защото имам само основно образование,демек съм била “проста” в България и никой няма да ме назначи на работа.
Не знам доколко е вярно това негово изказване.
И така всеки път като стане въпрос,той е категоричен,че в близките години сме щели да стои тук в Германия,а аз не се чувствам добре тук.Точмо тука се случиха много лоши за мене неща.Депресии,стрес и тн.
Не знам по какъв начин да го убедя да се приберем в България,наистина.
Според вас имам ли шанс за кариерно развитие в България с немски познания без средно?
Някой попадал ли е в подобна ситуация,в която семейството му е било в чужбина и партньорът му да е бил на различно мнение от вас относно пребиваване в дългосрочен план?
Ще се радвам да изкажете вашето мнение по въпроса.
Благодаря предварително!