Шестокласници 2024-2025-тема 4-От Радини вълнения обзети,децата учат пак безброй куплети

• 22 066
  • 764
  •   1
Отговори
# 105
https://youtu.be/YgFo9STa70E?si=l42kU36dhRd_FGVe

Бийпс, браво за поста!
Моето бийтълско сърце се разтуптява и веднага връщам поздрава!
Пък и си подремнах и вече животът със счупенана пералня до покупката на нова ми се вижда по-поносим.
Имам чувството, че в съботи като тази ставам само с една цел - да избутам до обяд и пак да си поспя.
Знаете ли вие, дами и господа, какво е било образованието до Освобождението?
Страшно, защото всеки можел да дойде и да те изпита Simple Smile.
Уникална интерпретация. Искам да си представя реакцията на учителката, докато го чете. Щото на мен ми се доплака, ама не от смях. Simple Smile

# 106
И на мен от всички групи за всички времена Бийтълс са ми най-любимите. Винаги ще са номер едно.

https://youtu.be/73q9ZOXe4JE?si=gAvBWlmQ5SsTGL35

# 107
  • shumen
Бийтълс,и аз ги харесвам.
Синеочке,такива съботи и аз ги избутвам до обяд и пак си доспивам.
За ходенето през пролетната ваканция ние ще ходим на Трявна.При нас това е традиция и пролет и есен ходим по една седмица.
Месечинке,много си права!

# 108
Дани, препоръчай хотел в Трявна, може и на лични. И кажи какво правите, като отидете там. Една седмица...ходили сме отдавна, няколко пъти и на втория ден вече нямаше какво да гледаме май...а за мен 450 м надморска височина не е планина...то и в Шумен си имате Кьошковете. Планина разбирам аз Смолян, Пампорово, Мусагеница, Боровец🤣...и Алеко, разбира се. Всички знаят, че от Витоша по-високо нема и от Искъро по-длибоко нема🤣🤣🤣🤣
Майтап бе, не съм стъпвал на Алеко от години...за не-шопите - това е хижа на Витоша, и цялата местност около нея... много е красиво наистина там...

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 18:45 от Татко Мецан

# 109
  • shumen
Мецане,имаш ЛС.

# 110
Не съм била в Трявна, но според мен, след като се пообиколи, пак обикаляш и.... дишаш Simple Smile
Нали основното е чистият въздух:)
Благодаря за носталгията, която изпитах със споменавянето на Кьошковете.
Алеите, пейките, люлките, скромната зоологическа и, разбира се, ароматът от пивоварната нахлуха в спомените ми.

Скрит текст:
и едно хайку даже ми се яви

ловя светулки
в кибритена кутийка
свещица за дядо

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 19:50 от a blue-eyed girl

# 111
Последните години много рядко пия бира, но ако пия, е Шуменско. Само дето Шуменското в София се прави в Благоевград 🤣🤣🤣 баща ми, който е шуменец, ми е разправял, че навремето чехите, които са направили пивоварната в Шумен, обиколили цяла България да търсят място и за Кьошковете казали, че там и водата, и въздухът са най-близки, почти идентични с тези в Чехия и там направили пивоварната... водата била много важна, за да стане хубава бира и водата в Кьошковете била най-добрата в България за тази цел....не помня даже дали това не беше първата пивоварна в България, май че да, не ми се рови в нета сега, ама май така беше. Че това си е съвсем по темата - география с история в едно...

# 112
  • shumen
Синеочке,много си права.В Трявна точно тъй правим ние обикаляме и пак обикаляме и дишаме въздуха.Моя е с астма и белодробни проблеми и от малък го водя там и сега вече взех да усещам,че има ефект.
Татко Мецан,и аз рядко пия бира,но ако пия,пия Шуменско.

# 113
Селата над Трявна са много живописни. Иначе става и за разходка до Търново. Ние от Търново (половинката ми е оттам)всяка година си правим еднодневна разходка дотам и винаги се чувствам много добре в градчето.

Иначе знам, че и Априлци е много подходящо за астма. Там е много красиво, особено пролетта, когато всичко е наситено зелено. Сандански е другата точка за белодробни и може да се съчетае с минерална вода.

# 114
А първата пивоварна е била в Русе, видях в нета...🤣

# 115
  • Някъде по Дунава
Имате ли планове за пролетната ваканция?
Ние никъде няма да ходим тази година.
С ММ сме на санаториум, а голямото дете ще е на обучение за бъдещата работа през лятото. Наборът ще е необезпокояван Simple Smile Свекърите са на долния етаж и ще го наглеждат.

# 116
  • shumen
Гиги,и моя бивш е от Търново.Детето нищо,че лятото ходи при него ваканцията харесва града и иска да отидем и там.
Сандански или Велинград и аз искам някога да отидем,но ни е доста далечко.

# 117
Ама ти май и с Русе имаш нещо общо, така че печелиш социалистическото съревнование за съпричостност към града с първата пивоварна.
Освен, ако няной от Плевен не възрази

Да, има общо с географията и историята, как да няма.
Децата трябва да пътуват и да познават родината ни. Ние например сме напускали Бг само през въздушна граница. И каката ни седи и се ядосва как объркала на контролно сухопътните ГКПП и поразместила тези със Сърбия и Турция Simple Smile
Отделно от това в друг случай беше писала, че в Ивайловград има жп линия, прасковите ги беше метнала в Добруджа и още.... А за мен географията е най-любим разказвателен.
Другата седмица наборът има контролно по биология и математика иуч и отделно трябва да прави макет на призма с основа петоъгълник.
Ама ето биологията, някак по-лесна ми се види от историята. От 3 или 4 клас учиха за мускули и скелет и всяка година надграждат. А в историята всяка битка сама за себе, братче... Няма пълно щастие, да сме благодарни, че и непълно ни се дава Simple Smile

# 118
  • shumen
И нашите по ЧП са на Биологията вече.Наистина този раздел е по лесен.
Днес написа по БЕЛ и МАТ домашните и го удари на мързел.Щеше уж да пише по Английски домашно-превод на текст,но му се обадиха да излиза и забрави моментално кои  е.Утре ще преговаря по География и История,че през седмицата няма много време.
За пътуване-ние много пътуваме двамата и опознаваме България.Другата седмица ми излезе екскурзия до Сливен и Карандила и ми се иска да отидем,но не знам дали ще ни огрее.

# 119
Трявна ни е любимо място за почивка. Разхождаме се из градчето, тишина, чистота, спокойствие. Отскачаме до Етъра, Боженци (а каква тишина е там, чуваш мислите си), прекрасно.
Отсядали сме и в едно село до Трявна.
А колко охлюви имаше 😃, че и огромни (там не ги ядат). Хазяинът каза, че в селото дошли работници от Варненско и като видели охлювите, очите им станали като грамофонни плочи, не ги чакали да се изчистят, директно ги метнали в тенджерата. 😃
И ние вкъщи пием Шуменско по съседски, но и то ни харесва най-много.
А в бирария Трявна имаше много хубава наливна бира.

Днес решавахме задачи по математика и за едната използвахме и знанията по ЧП за свойствата на водата. Така че, не само историята и географията са свързани. 😉

През ваканцията искам да заведа щерката във Варна в котешкото кафене или в комплекса Барите.

Редактирам се: danaeka, идете в Сливен. На Карандила е много хубаво. Най - после са пуснали след ремонт въжената линия. Хубаво е до Халката да се отиде, тя е в близост до долната станция на лифта.
Само да не е студено. В началото на лятото или през септември е по-подходящо.

Общи условия

Активация на акаунт