Шестокласници 2024-2025-тема 4-От Радини вълнения обзети,децата учат пак безброй куплети

• 21 069
  • 764
  •   1
Отговори
# 15
Чакайте да ви шокирам пък аз. До миналата година на набора му носеха моливи и оцветявки в Хепи. Толкова голям е изглеждал. 😀
Вече не е така, но той е в стрес винаги в тази верига заведения, да не би да му поднесат моливи...

# 16
Дани, благодаря за темата! Да я изпишем вдъхновено! Гледам от няколко дни каква е ситуацията при 12 класните майки - ами не е добре работата Simple Smile
Лафим си ние за трудово и триоли, обаче, на моменти ми е доста свито на душата какво ни чака догодина. Как да се готвим още по-рационално, без да се прегрява, без да се подмотва и ... ох, дано не пукна от притеснение...

Бийпс, мъчно ми стана за теб - пишеш, бришеш за белите и червени конци и след един месец - Ааа, и ние имаме мартенички Ама при тях сигурно друго символизират.

Знаете ли какво, мили хора, току що ми се обадиха да ми кажат, че ми е присъдена поощрителна награда за цялостно представяне на конкурса за поезия на любовна тематика "Ева". Участвах с три стихотворения и това ми е първо признание, като изключим т.нар предизвикателства в сайта, в който публикувам, но те на са обективни, така или иначе.
Зарадвах се, като малко дете Simple Smile. Все пак, пиша по-задълбочено от едва половин година!

Отделно от това се хванах на друго хоро. В един он-лайн сайт, в който до сега нищо не съм качвала, тече конкурс с вот на жури, но и читателси вот. Това си е парекселанс купуване на гласове, но съм решила, че за пръв и последен път го правя Simple Smile. Пратих на някои от вас на л.с линк, ако Ви хареса да гласувате за моето стихотоворение.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 16:58 от a blue-eyed girl

# 17
  • София
Синеочке, прочетох стихотворението и поздравления, че развиваш каквото ти харесва и където ти тегне душата! Аз така прорисувах преди три години 😂😂😂 Добре че не пропях 😁 Ще седнем на фрапе по повод наградата само да се затопли времето. Давай линка за гласуване направо тук, няма ‘лабаво и всеки ще те подкрепи.
И аз да си похваля чавето, с 12ти резултат е на областния по история. Разочарован е, целта му била друга 😂 Обаче от всичко най-много ме стоплят думите, отношението и изобщо цялата връзка, която имат с преподавателя си по история, страхотен човек!

# 18
Бихте ли споделили по каква скала или формула оценяват контролните по математика?

# 19
  • Варна
Всички точки от теста се приравняват на 4 единици, съответно изкараните се изчисляват и се получава число между 0 и 4. Прибавя се 2 и се получава оценката. Така е при нас.

# 20
  • shumen
При нас всяка задача дава точка.Поне досега е било така.
Моя е болен и до Сряда няма да е на училище.С зверска суха кашлица и Т е.

# 21
Всички точки от теста се приравняват на 4 единици, съответно изкараните се изчисляват и се получава число между 0 и 4. Прибавя се 2 и се получава оценката. Така е при нас.
Това не го разбрах. Как така всички точки се приравняват на 4 единици?

# 22
Ами така е. И Данаека не е разбрала. Естествено, че всяка задача дава точки. Въпросът е формирането на оценката. И при нас е така, както каза Месечинка и явно така е при всички.

Да приемем, че общият пълен сбор точки от всички задачи на контролното е 36. 36:4=9, т.е. 9 точки са една пълна единица. Към тях се добавя 2, защото 2 е слаб - оценката не започва от 0, а от 2.
Ако детето има 18 точки, това са 2 единици+2, оценката е 4. Ако имаме 27 точки, това е 3 и +2, оценката е 5.

Ето например моят има на последното контролно 39 точки от 41.
41/4=10,25
Той има 39 точки. 39/10,25=3,80.
Към така полученото добавяме 2. Става 5,80.
Е, точно толкова има. В коментара в Школо пише - 39/41, отличен 5,80.
Точно както го е обяснила Месечинка.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 20:05 от Татко Мецан

# 23
Много благодаря, Татко Мецан. Ако формулата е: оценката = бр. точки : 8 + 2
оценката същата ли ще е?

# 24
Е няма да е същата, ще се получи над 6🤣 Знам, че ти се иска, ама... примерно, ако 36 са максималните точки, при изкарани 32 точки ще се получи 32/8=4, +2=6...т.е.при 32 от 36 ще е пълна шестица, което е абсурд...
Формулата е както Месечинка я е обяснила. За следващите въпроси вече ще помоля Beeps да обяснява 🤣 след толкова повторения със сигурност е наясно 😀

1. Общият максимален брой точки от всички задачи, взети заедно, делиш на 4. Получаваш някакво число.
2. Реалните точки на детето ги делиш на това число. Получаваш между 0 и 4.
3. Към така полученият резултат между 0 и 4 прибавяш 2 и получаваш оценката на детето.

Това важи не само по математика, а и по БЕЛ и по квот се сетите. Тестовете са на този принцип.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 21:03 от Татко Мецан

# 25
Ами формулата, по която оценява учителката по мат в нашето училище обаче е точно тази: Оценката = точките :  8 + 2.

# 26
Абсурд.
Ако максималните точки от теста са 36 и детето е решило всичко и е изкарало 36, то 36:8=4,5. Плюс 2, става оценка 6,50.
От баба ми, Бог да я прости, знам за един единствен такъв случай в историята на България, когато се е родил Симеон Сакскобургготски. Тя тогава е била ученичка. На абсолютно всички ученици по случай раждането на престолонаследника са дали по  една единица бонус, съответно в тази година е нямало повтарящи. Е добре де, питах я аз, ти като си била отличничка, със 7 ли мина?! Тя ми каза - точно така, със 7. Е какво ти пишеше в свидетелството, викам?! - Ами пишеше - Отличен /7/, каза тя.
Е, сега няма как да стане ми се струва, ама не пречи да опиташ...🤣 Вашата учителка по математика или е Симеон Втори, или по-вероятно ти не си разбрала 🤣🤣🤣
Дано не се засегнеш, нищо лично, просто съгласи се, че цитираната от теб формула е абсурд и няма как да е така.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 21:49 от Татко Мецан

# 27
Ами формулата, по която оценява учителката по мат в нашето училище обаче е точно тази: Оценката = точките :  8 + 2.
Колко точки е максимумът? 32 ли е?
Погледнах стари контролни на големия ми син. Знаменателят е различен - при някои е 4, при други 5. Колкото по-висок е максимумът, толкова е по-голямо числото на знаменателя, за да може да се получи при делението най- много 4. Както писаха и по-нагоре, 4 единици се получават, съответни на 4-те положителни оценки.
Никога не се бях замисляла за образуването на оценка, сега покрай вас се разрових и гледам, че е точно така.

При набора не по всички предмети е такава формулата. Има такива, при които е нужно резултатът да е над 50% за тройка. За мен това е по-правилната формула. Иначе с 1/4 от знанията се минава.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 23:03 от Detelina S

# 28
  • shumen
Татко Мецан,сега разбрах.
Моя нищо,че не е на училище сега Админ плюс светна с 4 на контролното по Математика.

# 29
Точно така, Детелина, по западната система е необходимо над 50% за тройка.
50% е двойка. Така е например в изпитите за Кеймбридж сертификат по английски. 50% само на един от четирите компонента е fail. T.е не вземаш нивото.
Така е и в Американския колеж. 50% е двойка. Трябват поне 51% за среден 3...
Но ако МОН въведат това, 2/3 от децата във всички училища ще са двойкаджии...нали си предстате какво ще стане🤣
Навремето аз като бях студент, такива бяха правилата - имаш на изпита 2 въпроса и 3 задачи. Ако само едната задача не решиш или по единия въпрос не пишеш, оценката е 2. Ако ще перфектно да си развил всички други въпроси и задачи. Защото, ако по единият не знаеш нищо, значи по цял раздел не знаеш нищо и изпит не можеш да вземеш. Затова след 1 курс от потока останахме 1/3.
Сега не е така, разбира се...а ако въведат такива критерии на НВО, ще трябва да закриват държавата.

Общи условия

Активация на акаунт