Шестокласници 2024-2025-тема 4-От Радини вълнения обзети,децата учат пак безброй куплети

• 21 049
  • 764
  •   1
Отговори
# 45
Ох, Beeps, разсмя ме сутринта. 😃
Миналата или по - миналата седмица беше, моята щерка се прибира от училище, говорим си и по едно време казва, че трябва да мисли каква книга иска да ѝ подарят, че щели да ги награждават. Питам за какво. На областния кръг на олимпиадата по БЕЛ се представили отлично. Моята и още едно момиче имат по 28 точки, две имат по 29, едно 27, едно 26. Всички са от един клас. От другия клас едно момиче е с 27, друго с 26 точки. 😃

Контролни правят почти всеки ден. Почти няма оценки от устно изпитване.
Аз отсега се вълнувам за следващата учебна година и за НВО - то след това. На щерката ѝ е лежерно все още.
Както не се вълнуваше от дрехи, обувки, така изведнъж започна да избира - това ще нося, това не. Говорили  с приятелката си, че от техния клас всички носили маркови маратонки - Пума, Найк, Адидас. Моята беше с Адидас, но умаляха, поръчахме Пума, с голямо нетърпение ги очакваше. Дънки не обичаше да носи, сега реши, че иска. Онзи ден се натъкми с нови маратонки и дънки. Расте детето, започна да се фръцка. Но пък е пестелива. Разглеждахме маратонки в един сайт и като видя цената на Найк, каза "а, не, нещо по-евтино 😃", така се спря на Пума.

# 46
  • shumen
Фортуна,моя и той иска дънки и маркови маратонки и дрехи.
Контролни правят всеки ден.Моя тая седмица е болен и не е на училище,но още в Понеделник ще правят контролно по Английски.

# 47
Честито на момичето ти, Fortuna! И наборът има същия резултат. Доволен е, защото бил повече от миналата година. Тази година 28, догодина най-малко 98 за всички форумски
деца! 🙏

# 48
Благодаря, Detelina S! Честито на момчето ти! Браво, че надгражда, моята затвърди резултата си от миналата година.

# 49
Браво на всички умни и талантливи деца!

Моята дъщеря сега се вълнува, че учителката им по БЕЛ щяла да прави школа по творческо писане и подканила някои деца, които се справят по-добре с писането, да се запишат. Дъщерята е едно от тези деца и сега няма търпение да започне школата другата седмица. Тя много обича да пише и като цяло да твори.

На мен ми се иска детето да търси качествени дрехи и обувки, ама за жалост е последователка на Shein и сие. Визията определя интереса при нея. Един ден ми домъкна някакви обувки уж от мола, ама за 15 лв.. Идеше ми просто да хвана и да ги изхвърля. За обувки съм склонна да не жаля пари, защото все пак е почти по цял ден с тях на краката. Да не говорим за това какви ортопедични проблеми може да се докарат от неподходящи обувки. Все пак това е опората на целия скелет.

# 50
Mishlence, браво  и на твоето дете!

За обувките и аз гледам да са качествени, но и моята дъщеря е претенциозна за обувките - да не ѝ стягат, да не ѝ подпират на големия пръст, на глезена да не убиват.
Иначе дрехи има от Лидл, Сенсей, Киндерланд, Стела Русе, последните ѝ блузи са от Тему. Добре, че няма проблем.

# 51
  • shumen
Мишленце,браво на детето!
За обувки и аз гледам да са качествени,но и моя е претенциозен.Дрехи има от Пепко,Синсей,но и от Тему взе да си поръча.Имам и позната,която му изпраща много от нейното внуче.
С АБ не се размина.Вчера бяхме на лекар и с оглед това,че продължава да вдига Т му изписа.

# 52
Бързо оздравяване на момчето!
Браво на успехите на дечицата, все така да продължават и да завоюват желаните върхове!

Моята, въпреки че е момиче не е особено претенциозна за дрехи! Аз се опитвам малко да я понаглася, но тя се дърпа. Гледа да носи широки суичъри, гърдите много я притесняват и иска да не се виждат. Дънки отказва да носи, гледа на училище да ходи по-спортно. Не иска да се преоблича в съблекалнята по физическо. За обувки само маратонки, друго отказва да носи. Иначе за ортопедичните проблеми ми е до болка познато на мой гръб. До преди няколко години високи токчета, остри върхове и сега олеле, ортопедична стелка и обувки само от специализирани магазини, добре, че има и по-хубаво модели...

# 53
Всекидневното облъчване с нови и нови новости на МОН вече ме обърква. То религия, то повече БЕЛ и мат, че природни науки, а нищо не се чува за клетите ни набори догодина дали ще има промени. На мен ми е почти "все тая", но ме дразни да се игнорира въпрос, който вълнува 90% от родителите на сегашните шестокласници + тези на по-малките.

# 54
Аз не мисля, че някой в МОн го е грижа за децата.
Новите програми са обвързани с нови учебници и ще има едни комисионни... Ден година храни, днес министър утре не.... Това са належащите проблеми. нВО, матури, тежки раници, по седем-осем часа в училище това за ми истерството е без значение и оттам няма да има печалба, а само допълнително работа да помислят малко как да решат проблемите.....

# 55
  • shumen
И аз не мисля,че някои в МОН го е грижа за децата.
Гиги,това с тежките раници е навсякъде и ми е до болка познато.Моето момче е високо,но слабо и от тежката раница гърба го боли.Хиляди пъти казвам да си оставя учебници и тетрадки в шкафчето в училище,но казва,че междучасието не му стига да ходи да ги вземе и не го прави и раницата в  някои от дните е безумно тежка.
Моя миналата седмица беше болен и не беше на училище.Днес още 1 час са правили контролно по Английски.Лошото е,че от 2 срок са с нова госпожа и не и знаят критериите за оценка и се оказа,че са доста високи.До 40 точки било за 2 и им е дала и последната задача,която е да направят текст до 60 думи и е носила 20 точки.На моя времето за нея въобще не му е стигнало,а и по негови думи на почти целия клас.Също им е дала бланка като на НВО да пренасят отговорите,а не да пишат на самия тест.
Аз и нямах много време да го погледна тези дни,че баща ми почина,лека му пръст,и имахме много работа покрай това и го оставих сам да се оправя,а и беше болен и не ходи и на урок миналата седмица.Надявам се да се е събрал днес на теста и да изкара поне 5.
В Сряда пък каза,че ще правят контролно по Математика на кръг,окръжност,многоъгълник.
В Петък ще им е и по БЕЛ проекта за Малкият Принц,в който е включен.Въобще тая седмица му е много натоварена.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 22:19 от danaeka

# 56
Дани, моите съболезнования! Мир на душата на баща ти!

И при нас винаги, когато учител се смени, дава много труден тест, за да докаже, че децата нищо не знаят и колегата преди тях на нищо не ги е научил. Комплексарска работа.

Аз да се похваля доживях 6 по математика. Дъщеря ми небрежно каза, за вероятности, кой не знае.😆

# 57
Дани, съболезнования! Бог да прости баща ти!

Вчера имаха контролно по история. Каза, че било трудно. Доста учи, да видим как се е справила.

Другата седмица ще имат представление (участва в театрален кръжок). Всеки ден репетиции по два часа, натоварено ѝ е. Ще се справи, няма накъде. 😃

# 58
Моите съболезнования за баща ти, Дани!
Поклон пред паметта му!

Контролно по история тази седмица ще има и при нас, плюс музика (имаме си конспект) и литература.
По някаква причина нямаме парно... А не сме в списъка с аварии, ще търсим решение и на това, дано не е някое солово решение на някой от входа да източи водата на инсталацията...

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 07:50 от a blue-eyed girl

# 59
Ние живеем в Стара кооперация и парното се управлява от съседите дядовци - единият над 90, ама изглежда много добре.... Та щом решат, че е топло и намаляват температурата на водата, даже до онзи ден изобщо беше спряно, но вчера като се прибрахме си беше приятно топло. Като малката беше бебе преди четири години правих опит да се боря с тях, но те ми казаха, че какво ще им плащат на тия, и вкъщи пусках печка....

Общи условия

Активация на акаунт