Шестокласници 2024-2025-тема 4-От Радини вълнения обзети,децата учат пак безброй куплети

• 22 050
  • 764
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Дали знаете какво е ФА (годишна оценка)?
Това влиза в балообразуване.
*Балообразуването се извършва по формулата: 1 * БЕЛ (НВО) + 3 * MAT (НВО) + 1 * МАТ (годишна оценка) + 1 * ФА (годишна оценка)

# 391
  • София
Физика и астрономия

# 392
  • shumen
Санака е казала ФА=на физика и астрономия.
Моя онзи ден правили класно по БЕЛ.Каза,че е било лесно,но ще видим,че каже ли така не ми харесва.
От другата седмица почват контролни и изходни нива.

# 393
Спокойно е в темата ни. 😊Затишие пред буря. 😃
Благодаря на sanaka, че се включва с информация за промените.
Нашите правиха класно по математика вчера. На 20.05 ще правят по БЕЛ.
Като гледам вече върви към приключване тази учебна година. Предстоят почивни дни покрай ДЗИ на 12 клас, екскурзии. Предполагам, че до около 9-10.06 ще ги оформят. После ваканция ииии... идва 7 клас. 😃

# 394
  • shumen
Фортуна,до 10.06.най-късно ще ги оформят и според мен.
Моя днес има 5 по Музика.Господина му е казал,че е за 4,но понеже само той и още 2 деца пишат и слушат в часа му е дал една единица.

# 395
Върнаха им класните по БЕЛ, изцяло по формата на НВО (за първи път писмено изпитване е по този формат изцяло) - резултатът е над 90 т. Много, много драго ми стана. По математика предстои, там не очаквам нещо по-различно. Което нищо не значи, догодина ще видим...

# 396
Нашите днес се упражнявали да тласкат медицинска топка. Моята щерка тласкала за 4 (добре, че не е паднала след топката 😁, че е като вейка). В петък ще ги изпитват. Похвали се, че тичала най-бързо от момичетата 😃.
По музика си изпяла песните, има 6.

Днес ходихме на ваксина (втора доза Гардасил 9). Претеглиха я - 37кг, 155см е висока.

П. П. Детелина, браво на детето! Пожелавам такъв успех и догодина!
Аз все питам дали учителите им говорят за НВО, на какво да обръщат внимание. Нищо не казвали. Изобщо, много лежерно го раздават.

# 397
  • София
Оф, за тоя Гардазил звънях декември на националния номер за информация да питам ще включват ли момчета в програмата от 2025. “Госпожо, ама това е за рак на МАТКАТА?!?” 😂 😂Личната питах какво й е мнението. Трябвало да седне да чете 😆 Толкоз с информационните кампании и превенциите в таз територия.
Разправяла съм, че детето е с телефон с копчета от една година вече и след като потроши неговия. Получи нов смартфон от тейко си заради всички положени усилия по математика. Приключи и курса в топ три след изходното контролно (разбира се три не друго 😂😂) и шестици в училище. Баща му е мека Мария, но е истина, че за моето дете само да може да казва думата “математика” без да обръща очите и да блокира, е масив постижение.
Класното по математика мина, чакаме оценка; БЕЛ предстои, по история има девет оценки, ЧП и география ги учи по принуда, хич не му е интересно.
Вчера заранта министъра на свръхестественото беше по Канал 1. Каза “сегашните петокласници… шестокласници ще държат НВО” 😅

Браво на детето, Детелина! Следващата година х2 😂 Поздравления за всички деца, които изпускам от нередовно четене и още много успехи занапред!
(и аз благодаря на Санака за смилането на 16 страници промени. Това бих могла да го изчета само след две маргарити, ама пък тогава няма да мога да го асимилирам😂)

# 398
  • София
Оф, за тоя Гардазил звънях декември на националния номер за информация да питам ще включват ли момчета в програмата от 2025. “Госпожо, ама това е за рак на МАТКАТА?!?” 😂 😂
Грамотен народ, ей! А представяш ли си, ако беше звъннала на някой местен телефон? Joy

# 399
За Гардасил аз се обадих на личната и настоявах да поръча ваксината. Не им се занимава на личните лекари с допълнителни дейности. Днес докато напише във всички журнали какво - що, пък програмата отхвърли новия партиден номер, докторката анулира, пак писа, голяма хамалогия.
И в здравеопазването едни промени правени от хора, които хал хабер си нямат от материята. После лекарите се чудят какво да правят.

Да ви кажа как се смях с щерката онзи ден. Решава задачи по математика. Едната я затрудни. В първия момент и аз не се сетих как да се реши, възмутих се какви са тези задачи и изведнъж щерката изтърси : "Кухнята. Ножът. Вените. Край на проблемите". Умрях от смях. 😂 Питах къде го е прочела. Каза, че приятелката ѝ го е видяла в тик-ток.
И ме успокои, че това е само шега.

# 400
  • Бургас
Имам хипотетичн въпрос. Ако на един от двата изпита детето има 2-ка , участва ли в класирането?

# 401
  • София
Имам хипотетичн въпрос. Ако на един от двата изпита детето има 2-ка , участва ли в класирането?
Предполгам, че става дума за НВО? Ако да - то там се получават точки и максимумът е 100. Възможно е да има и 0 или да не се е явило на 1 от 2те НВО и Да, ще участва. Дори с две тройки от свидетелството за завършен 7ми клас може да се участва - това са 30 точки общ бал от максимален възможен 500. Не коментирам къде може да се влезе с тях, но чисто формално е възможно.
Санака, благодаря, че се грижиш да сме информирани!

# 402
Леле, леле. Наистина ли с двойка не единия изпит по НВО отиваш на класиране, а не на поправителен?!
Ако е така, това доказва, че НВО е абсолютно излишно.

# 403
  • София
Няма двойки на НВО и то не е задължително. Излишно не бих казала, че е, освен ако първо желание не ти е БУЗЕМА. Joy

# 404
Всъщност грешката е моя. Да, няма двойки, има точки и ученикът може да има и 0 точки.

Общи условия

Активация на акаунт