Шестокласници 2024-2025-тема 4-От Радини вълнения обзети,децата учат пак безброй куплети

• 22 025
  • 764
  •   1
Отговори
# 405
  • shumen
При О точки пак може да кандидаства,но зависи каква ти е целта.
Моя има 4 на класното по БЕЛ.Яд ме е,защото каже ли,че,е било лесно допуска елементарни грешки.
По Музика имаше една оценка до вчера и два дни подред го изпитва господина и вече има 3 оценки.Днес е изкарал 6.
По Английски сутринта ми каза,че за 11.06.имат да правят някакъв групов проект на Кахут.

# 406
Преди години точките са се приравнявали на оценки, но вече не е така и е по-справедливо.
Друго е по-интересното - дали годишните училищни оценки зависят от резултата на НВО. От миналогодишния ми опит - не. Синът ми имаше точно такива оценки, които съответстваха на тези в таблиците за приравняване отпреди години. При негови съученици обаче има разлики с по две единици в полза на ученика. Съответно балът е + 24 т. от воле, нищо, че НВО показва тотал щета. И обратният вариант е възможен.

# 407
  • София
Годишните оценки никога не са зависили от НВО, независимо от доста масовите приказки на учителите как не можели да пишат по-високи оценки от показаното на НВО. И това беше така дори и когато точките от НВО се преобразуваха в оценки и имаше официална скала за това. А от две-три години, дори и да искат да съобразяват резултатите от НВО с годишните оценки /без каквото и да е нормаивно основание/, трудно може да им се получи, защото резултатите от НВО излизат след приключване на учебната година и със сигурност след изтичане на крайния срок за оформяне на годишната оценка.

# 408
При нас в 4 клас, макар че онова НВО изобщо няма значението и тежестта на това в 7-ми, точно така учителката по БЕЛ не се съобрази в ущърб на детето 🤣. Той изкара 90 точки на НВО, което си е шестица, тя каза не и не, той си е за 5 и 5 му остави. (По математика изкара 100 точки), де да можеше и в 7 клас да изкара такива резултати 🤣🤣😀

# 409
  • София
Може и да изкара. Рано е доста да им проектираме точките отсега. Simple Smile
Аз пак подхвърлям, че си следя седмкласниците както и доста други от вас/нас Simple Smile и от време на време сме на отворени врати с девойката. Днес ще съм сама, че са на целодневна екскурзия до Пловдив. Как нацелиха най-дъждовния ден, но такъв им бил късметът...
Та днес Отворени врати във 2ра АЕГ София от 12,30 до 15,00 ч.
Не че е най-удобното за вършене в този дъжд и почти без транспорт, но има метро сравнително наблизо.

# 410
Да разкажеш после как е било.

# 411
  • shumen
Jiema,дано си изкарат добре децата.А ти после кажи как е било.
Мецане,рано е още отсега да им проектираме точките.
Нашите другата седмица имат само 3 учебни дни.В Четвъртък ще са 1 смяна.Добре,че Сряда и Петък са неучебни.

# 412
Здравейте, родители,
Как са децата, почиват ли? Нека си поседят малко удома необезпокоявани!
Не помня миналата година дните преди ДЗИ да са били едни безсмислени разходки за 20минутни часове, но тази година е така.
Искам да благодаря на всички момичета, които гласуваха преди няколко седмици за стихотворението ми, с което участвах в конкурс, посветен на бащите. Моeто желане се случи - стихотворението зае 15 място по читателски вот.
Непредвидимото и човешката трагедия тук беше, че почина създателят на фондация "Буквите", който бе и организаторът на този конкурс, г-н Иван Богданов, светъл му път!
Така че за момента всички 180 стихотворения, подадени за участие, си стоят, без да са класирани от жури, видим е само читателският вот.
Дали някой ден ще се осъществи замислената антология, бъдещето ще покаже.
https://www.bukvite.bg/konkurs/

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 12:16 от a blue-eyed girl

# 413
Ето затова математиката е много по-хубаво нещо от БЕЛ, защото по БЕЛ има такъв субективизъм, че няма накъде повече.
Твоето стихотворение е много по-хубаво от първите две, получили най-много читателски вот.
Едвам ги прочетох първите две, нататък се отказах да чета, че ми стана лошо от толкова много графомания🤣 Тия хора не разбират от поезия, щом гласовете за първото са в пъти повече, а то е слабо, поне е нещо като бял стих, а във второто има безумни "рими", в които се римува само последната буква, от сорта "какво" да римуваш със "защо", понеже завършват на ударено "о"🤣. "Баща " с "ръка " римувала моля ти се тази на второто място...гаче ли е второкласничка...Много по-челно място от 15-то заслужаваш.
И видях на сайта, че имаш още едно - "Сонет за моя баща", което изобщо не е попаднало в 20-тицата на читателския вот, а също е по-добро от първите две.
Да ги посоля аз тези "читатели" с морска сол.

Доп. Сега прочетох и третото по читателски вот. Потрес! Ужас, та ужас брате...все едно шестокласник го е писал, а сигурно и някои от децата на родителите тук и по-добре ще се справят. Определено няма да чета нататък.
Трябвало е да си на първо място. Ако имаше жури, вероятно щеше.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 12:09 от Татко Мецан

# 414
  • shumen
Синеочке,почиват си.Моя го е ударил на як мързел пак в края на срока.Утре са 1 смяна и сега уж учи по История.По Български написа домашното,но дали е вярно не знам.

# 415
Благодаря ти, Татко Мецан,
Да, всъщност този читателски вот е едно надбягване и мерене на това кой колко познати ще събере да гласуват за нещо, за което не знаят и те какво е. Аз затова се развълнувах, че хората, които аз помолих да гласуват, казаха, че го правят с удоволствие, че разпознават отчасти своя родител. И да, не върви да коментирам други автори, но си напълно прав.
"Сонет за моя баща" аз много си го харесвам, много исках журито да го оцени, затова тайно се надявам, все пак конкурсът да завърши в някакъв момент и с решение на жури за професионален и критичен изобр.
Хайде да се те поздравя и с едно детско, - мое е, и в почти всички ми детски стихчета, герой е и Мецан, че как без него?
Ето го в скрит текст:

Открит урок:

Скрит текст:
Днес на горската поляна

готви се открит урок.

Зайко пръв от всички стана,

тръгна весел: скок-подскок.

Публиката – все отбрана,

а стандартът ѝ – висок.

За учителката Врана

труден беше този срок.

Ежко много го мързеше

буквите да учи сам.

Мечо даже тайно спеше.

Как ще пише? Аз не знам!

Кротко на чина седеше

само Лиско – смел и прям!

Умножаваше, делеше

честно и без помощ. Сам!

Горда е и мама Лиса.

Ето, с ауди долетя.

Важно от колата слиза,

роклята ѝ – красота!

С много гости се здрависа.

О! Неземна суета!

Мама Зайка се стъписа,

щом до нея седна тя.

Почна най-подир урока,

всичко вече е наред.

Зайко с ризката широка

стихче казва – мил, напет!

Даже Мечо не обърка

ни глагол, ни словоред.

Ала кой отзад там хърка?

Вълчо – бил е на банкет!

Той е тук, но без покана –

и редът ни наруши.

Орльо – нашата охрана

няма да го разреши!

Ех, Вълчане! Ех, Вълчане!

ти урока заглуши!

Не очаквах тъй да стане –

нямам тапи за уши!

# 416
Честно, не отстъпва на Дора Габе и Леда Милева.

# 417
Честно, не отстъпва на Дора Габе и Леда Милева.

Ee, неудобно ми е така ...
Сега на 6 юни ще чакам да излезе класиране на конкурс за непубликувана детска поезия на Община Панагюрище - участвам с две детски, като едното малко прилича на "Откри урок", героите са животни, но историята е друга, а второто ми е по-юношеско, за пролетта.
Чакам резултати от други два за възрастни и като обявят класиранията, вече ще мога да направя публични стихотоворенията.
Междувременно си намерих и друга ниша - хайку поезията. Имам цел, но е твърде висока, затова няма да я пиша. С една голяма увереност мога да кажа, че в България има много добри майстори на хайку. И точно, проучвайки този тип поезия, попаднах на Елисавета Шапкарева - тази жена е внучка на Елисавета Багряна.
Други много добри имена са Цанка Шишкова, Мая Денева, Весислава Савова, Диляна Георгиева, Владислав Христов, Минко Танев, Стоянка Боянова, Зорница Харизанова и други.
Получих две поощрителни награди от бг конкурси, едната от които - пристигна днес и толкова красива грамота не бях виждала, ще се опитам да я кача след малко. Търся и намирам чуждестранни списания, които публикуват хайку, както и провеждат конкурси. Имам ли вдъхновение, участвам Simple Smile Имам няколко публикации и наистина за себе си не мога да повярвам как стана така, че за по-малко от половин година успях да го направя. Но мен нещо си ме тегли към Япония, била съм там и сякаш цял живот съм искала да пиша тези кратки форми, но съм чакала нещо да отключи процеса.

Скрит текст:

Като се свършат дъждовните дни според синоптик.bg, ако искате, може да се опитаме да си направим присъствена среща Simple Smile да обсъдим теории, тактики, радости и болки покрай наборите Simple Smile

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 13:46 от a blue-eyed girl

# 418
  • shumen
Синеочке,за среща съм за,но не съм от София аз.

# 419
  • София
Синеочке, от всичко най-много ми допада профилната снимка, да знаеш 🍻Паметна командировка имам със спирка до Хофбройхаус. А Вълчо да питам ли кой би могъл да го играе в цялата фабула? 😂😂
Успех на зрелостниците, ако имаме по-големи братя или сестри в темата! Темите за есета таз година пращят от колелета на живота, пътища, крачки, цели и стълби 😬 Ай да минава тоя измислен май месец, че това учебен-неучебен, по 30 минути и подобни направо е безсмислено. Едно класно и два огромни проекта остават; може би и контролни по природните науки де..
В така предложената беседа бих се включила с най-голям кеф. Особено на по биричка!

Общи условия

Активация на акаунт