Шестокласници 2024-2025-тема 4-От Радини вълнения обзети,децата учат пак безброй куплети

• 21 931
  • 764
  •   1
Отговори
# 495
Ако статията е коректно възпроизредена, то буди недоумение вместването на природните науки в изпита по БЕЛ, а не по математика. Отделно пък - защо да са само природни, хуманитарните ФУЧ ли са?
За мен е редно да се въведе за всички кандидати за МГ още един, но труден изпит с най-голяма тежест + НВО-тата, да се признават резулатати от олимпиади над определен % успеваемост на национален кръг като вход без НВО и изпит, ако са съответни на профила, но не и права в заварено положение, каквито нито родители, нито ученици са допускали, че ще имат.

# 496
При нас лятото се очертава натоварено от сега. Юли нашите ще имат мисля се падат 4 седмици иновации, та реално ще си учат още месец.
За жалост точно същия месец ѝ се пада и интензивния курс по английски за B1, та ще е сутрин в училище, следобед в школата.
За лятната ваканция предполагам пак ще им дадат тестовете от сборника на Архимед.
Поне задължителната литература тази година е доста лека като обем и материал.
Септември пък отново почват по-рано с иновации, та единствения месец почивка при нас ще е август.

# 497
  • shumen
Задължителната Литература е лека,но на моя мъката му е ученето на стихотворенията наизуст,а госпожата им ги изисква,а и ги изпитва и им пише оценки.По Математика не им дават нищо за лятото,а аз оставя ли го Септември ще е забравил всичко.А и бездейства ли по цял ден ще е навън и ще седи на телефона вкъщи,а за мен това не е ок.Юли от танцовата ще са 10 дни в Тайван,Август една седмица при баща си и една на Трявна и тогава ще почива активно.

# 498
Е сега остава и интегрален изпит да въведат и съвсем ще си е брало лайката. Оляха се.
Ами явно ще трябва в АК, там поне на практика нищо няма да се промени, защото и да орежат часовете по английски, няма да се усети, понеже всичко без Бел се учи на английски, а имат и собствен приемен изпит, който няма общо с НВО. Ще им тегля една майна на простотиите и ако влезе в АК, да правят ако щат и изпит за космонавти на НВО. Ама АК пък с таксата се оляха. Откъдето и да го погледнеш, все си капо.

# 499
спомняте ли си предишни години, в които си имаше НВО в 5 и в 6 клас, разумен брой задачи, без да се натрупва стрес и натиск върху учениците, ав 7 клас си беше само материалът от 7 клас. Тогава вече ще може да се добавят задачи от другите предмети, но ще се разтовари БЕЛ.

# 500
  • София
Ще им тегля една майна на простотиите..

Недей така пораженчески. Дай първо да пробваме с пъзели, икони и плажни топки 😂😂

# 501
Е, аз не съм служител на МВР 🤣

# 502
Скрит текст:
Хора, не мога да повярвам, за половин година успях  - днес ми се обадиха да ме поканят на една церемония, да ми връчат една трета награда, председател на журито е не кой да е ами председателят на СБП. Не знам къде съм... при такава огромна конкуренция. Скоро ще пусна награденото стихо, то от него отново ни намигва Мецан, така че си е баш за тази тема. Това го постигнах до голяма степен благодарение на двама души - един, който ме провокира и един, който ме понаучи....Не знам докога този импулс ще ме съпътства - с наближаването на НВО някак римите сякаш вече ми се губят, определено Simple Smile

Значи хич ме няма да вниквам в планове, програми, наредби, особено вчера, много се ядосах на себе си - абе, блууайс, ти не четеш ли, самокритикувам се, не четеш ли Санака, не четеш ли Татко Мецан по образователни въпроси....какви ги пишеш във форума....

Викате да вкараме топките и пъзелите в играта, а кой е за това детето му да си остане там, където е?
Не държиш НВО, продължаваш където те е заварил новият закон?
Искаш Езикова гимназия - заповядай на НВО!
Защо само математическите гимназии да са заварени?

Дани, аз съм замислила няколко "активности" за лятото - един петдневен присъствен курс през юни за писане на преразказ, синът ми има проблем, че пропуска цели параграфи. Не знам какво да очаквам, дано да тренират и техника и тактика, но памет как се тренира? С упражнения, ама кой да ги прави ...
Записала съм го на курс от 8 посещения - по два пъти седмично по математика в началото на юли.
Ще поднови плуването. Ще отидем веднъж на почивка, Ще отделя време за "градски отпуск" да посещаваме семейно близки места - може като еднодневен туризъм например, но нещо да правим заедно, докато още ни търпят край тях.
Бездействието вкъщи е нещо, от което душата ме боли.

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 16:24 от a blue-eyed girl

# 503
  • София
Недей мъчи детето, преди да излезе новия формат. Ти представяш ли цяло лято да пише преразказ и септември да се окаже само разказ JoyJoy Браво за постиженията, не се отказвай и пиши винаги, когато имаш вдъхновение. Тъй или иначе яко сублимация ни чака- едни ще пишат, други ще пият и те така Stuck Out Tongue Winking Eye
Твоят човек ако пропуска цели параграфи, моят пише едно изречение, дълго около два. Тотално можеш да се заспиш, докато стигнеш до точката.

# 504
Винаги умееш да разсмиваш! Ами да, да върнат разказа - разказ по картинка като в 4 клас. Там беше по- на ниво!

# 505
Къде е този курс за писане на преразказ, че да го пратя и моя.
И разбира се, голямо браво и честито!

# 506
  • shumen
Синеочке,при нас няма такива курсове през лятото или поне аз не знам да има.Питах на няколко места,но ми казаха,че лятото ще почиват и ще започнат началото на Септември.А мен ми се иска да прави нещо и през лятото,а не да бездейства по цял ден и Септември като започнат да му е трудно и да си вадим душите взаимно.
Днес намерих и взех Христоматия за 7 клас,но първо ще го мъча да прочете целите книги и да научи поне"На прощаване" наизуст.Другите стихотворения са късички,а и по лесни за учене ми се струва.А на Вазов"Българският език"не се сещам дори дали сме го учили ние.

# 507
Къде е този курс за писане на преразказ, че да го пратя и моя.
И разбира се, голямо браво и честито!

Благодаря Heart, може ли да ти пиша на лични, ще ти дам локация и цена да си прецените семейно дали ви устройства мястото. Скоро обявиха последните две места

Дани, мога да ти дам линк за он лайн курс за преговор на изучен материал по бг и мат.
Или линк за он лайн курс за предварително запознаване с материала за 7 клас.

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 16:38 от a blue-eyed girl

# 508
А ние всъщност приключихме. Оформен по всичко, другата седмица екскурзии, последната е ясна.
За лятото никакви планове, освен традиционно почивния юли. През другото време ще трябва да намери време да прочете това -онова и каквото друго реши.

# 509
a blue-eyed girl , поздравления и от мен! Пожелавам ти още много вдъхновения да имаш! 🌹

Общи условия

Активация на акаунт